Vaellusturinat II
- Osta ja työllistä yh-äitejä Vietnamissa
 
Etusivu Rekisteröidy Ohje Vaellusnet Kuva MMS-Blog Vaellusturinat I Tilastot Avatarit  
Asentopaikkani Phoogle                      

Kantotulen lieskan leikintää Hammastunturin syksyisessä erämaassa.... Kulpakkojokea Hammastunturin kupeessa....... Kuoppajärvi Hammasjärven pohjoispuolella ja ruskainen haavikko........ Pyhä-Nattasen huipulta heinäkuun 2005 helteillä... Idyllinen Riestojoki Sompion luonnonpuistossa..... Anterin huipulta itäänpäin kevättalvella 1993.....
 

Vaellusturinat II Foorumin päävalikko Muu Suomi Lenkki talvisella Peuranpolulla
Näytä edelliset viestit:   
      Kaikki ajat ovat GMT + 2 tuntia  
Lähetä uusi viesti  Vastaa viestiin

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe: Lenkki talvisella Peuranpolulla
Proffa
23.01.2009 19:15


Viestejä: 4
Tulipa käytyä katsomassa Hirvaan kierrosta talvella Smile
Lunta oli varsin mukavasti, mutta siitä huolimatta jalkapelillä (ilman lumikenkiä) pärjäsi.

Ensimmäisenä päivänä kirmailtiin koirasalmen parkkipaikalta Nielujärven laavulle. Pimeä ehti yllättää, mutta ajoittain puutteellisista reittimerkeistä huolimatta perille päästiin. Perille saapuminen oli tosin melko karu... romut jäässä, ukot rikki ja laavulla tarjolla 0 polttopuuta!! ruoat tehtiin ja tunkeuduttiin makuupussiin ja vedettiin "unta" aamuun.

Aamulla lähdettiin matkaan kohti Valvatin autiotupaa ja saunaa.
Taas kerran reittimerkit hukkuivat, mutta suunnistettiin lopulta perille (kaveri tosin teki uimareissun joessa kun jäät pettivät).

Valvatin autiotupa oli jopa parempi kuin luetut kuvaukset antavat ymmärtää. Todellinen helmi lähellä teitä (ei ihme, että porukkaa viihtyy tuolla viikonloppuja). Lämmitettiin kämppä, lätkittiin korttia ja juotiin "kovaa" teetä Smile

Illan aikana tehtiin myös päätös, että reissu lyhenee n. 18km ja vietetään lepopäivä Valvatissa saunoen, lepäillen ja varusteita kuivatellen. Yöllä katselimme kuinka hiiret pitivät hauskaa varusteidemme kanssa tuvan lattialla Smile

Lepopäivän aikana kuivattiin yhä joessa uitettuja romuja, avattiin jalkoja pienellä parin kilometrin pistolla lintutornille (bongattiin lopulta talitiainen ja varmistettiin, että muuttolinnut ovat varmasti muuttaneet) ja saunottiin Valvatin loistavassa saunassa!

Neljäntenä päivänä heitettiin taas rinkat selkään ja taaperrettiin Salamajärven P-paikalle, josta otettiin kyyti omelle kulkuneuvolle Koirasalmessa.

(Olisi kiva jos ihmiset käyttäisivät edes hieman järkeä tehdessää "palveluksia" seuraaville saapujille. Ei ole järkeä jättää esim. avattua mansikkahilloa tupaan. Hillot jäätyneet ja sulaneet moneen kertaan, eikä niitä kukaan uskalla suuhunsa pistää. Kannettiin muovipussillinen tyhjiä tölkkejä yms. muuta pois kun ovat selvästi olleet liian painavia muille.
Polttopuut olivat pilkottuina ja sytykkeet valmiina, iso kiitos siitä edellisille vierailijoille! Polttopuita myös jätettiin "riittävästi" ja myös pilkottuina vajaan.)

Tuolle reissulle pitää ehdottomasti lähteä myös kesällä katsomaan millaista maasto on sulana ja millaista porukkaa tuolla käy (nyt emme yllättäen törmänneet yhteenkään ihmiseen) Very Happy
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä
Lähetä uusi viesti  Vastaa viestiin

 
Tutustu muihin vastaavaan asiaan liittyviin keskusteluihin (Hakee kaikki keskustelut joiden otsikoissa esiintyy sama sana)
Aihe Kirjoittaja Foorumi Vastaukset Lähetetty
Arvaa ellet tiedä - lenkki sarkatakin... koutsa Erämies eri aikakausina 17 19.12.2018 22:01 Katso viimeisin viesti
Lenkki UK-puistossa nuorison kanssa jauru Lappi 11 01.08.2017 16:01 Katso viimeisin viesti
Olitko Peuranpolulla heinäk. 2004? (P... mikaelt Tiedotuskanava 0 10.05.2011 3:50 Katso viimeisin viesti
"Porin lenkki." TREKKING Pyöräily 0 04.07.2010 16:07 Katso viimeisin viesti
Lumitilanne Peuranpolulla Mar-ley Muu Suomi 12 18.12.2008 21:44 Katso viimeisin viesti
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


      Sivun alkuun  

Sivu 1 Yht. 1
Siirry: