Vaellusturinat II
Osta ja työllistä yh-äitejä Vietnamissa
 
Etusivu Rekisteröidy VaellusWiki Ohje Vaellusnet Kuva MMS-Blog Vaellusturinat I Tilastot Avatarit Valokuvakilpailu WAP  
Asentopaikkani Phoogle | Retkeilijän kiintopisteet                      

Kantotulen lieskan leikintää Hammastunturin syksyisessä erämaassa.... Kulpakkojokea Hammastunturin kupeessa....... Kuoppajärvi Hammasjärven pohjoispuolella ja ruskainen haavikko........ Pyhä-Nattasen huipulta heinäkuun 2005 helteillä... Idyllinen Riestojoki Sompion luonnonpuistossa..... Anterin huipulta itäänpäin kevättalvella 1993.....
 

Vaellusturinat II Foorumin päävalikko Lappi Lemmenjoen tuntijat
Näytä edelliset viestit:   
      Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia  
Lähetä uusi viesti  Vastaa viestiin Siirry sivulle 1, 2, 3  Seuraava

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe: Lemmenjoen tuntijat
minnamanna
25.05.2008 13:20


Viestejä: 8
Tarkoituksena olisi lähteä Lemmenjoelle heinäkuun ensimmäisellä viikolla. Aikaa on noin 4-5 päivää eli maanantaina olisi johonkin aikaan tarkoitus olla Njurgalahdessa ja sieltä venekuljetuksella Ravadakselle.

Alue ei ole minulle ennestään tuttu ja nyt kaipaisinkin lähinnä tietoa maastosta ja siitä minkälainen reitti näin lyhyeksi aikaa kannattaisi valita? Karttaa on tullut ahkerasti tutkittua, mutta vaikeaa arvioida matkan pituuden mukaan aikatauluja, kun ei tunne aluetta. Ettei sitten tulisi ahnehdittua liikaa.. Tätäkin sivustoa on tullut selattua vastauksia etsiessä.

Alustavasti olisi suunnitelmana maanantaina kävellä ekaksi yöksi ma-ti Ravadasjärvelle. Sieltä seuraavana päivänä Vaskojoen tuvalle. Kolmantena päivänä Jäkäläpäälle (yöpyminen jossain, missä?) ja sieltä Kultasatamaan (ja veneellä Njurgalahteen) ja mahdolisesti yksi yö siis vielä jossain välillä. Takaisin on kuitenkin lähdettävä perjantaina, jolloin on vielä n. 700 km ajomatka takaisin kotiin. Eli perjantaina tulisi ehtiä siihen 11.40 lähtevään venekuljetukseen.

Askarruttaakin tuo maanantai. Kun aikaisempi venekuljetus lähtee klo 10 joten matkaan olisi lähdettävä aikaisin aamulla, jotta siihen kyytiin ehtisi. Tosin menemme jo sunnuntaina Rovaniemelle, joten ei olisi kuitenkaan ihan niin pitkä matka. Tuo myöhäisempi on kuitenkin vasta 17.40 Ravadaksella.

Meitä on lähdössä siis kaksi, omaamme suht hyvän kunnon, joten päivämatkaakin voi jonkin verran tulla. Tosin itse tarkoituksena ei ole kerätä kilometrejä vaan lähinnä nauttia luonnosta. Suunnitustaitoakin löytyy, mutta olisi kiva myös osan matkaa kävellä "valmista reittiä" tuijottamatta karttaan.

Miten kalastusmahdollisuudet ko. reitillä? Ja pärjääkö vaelluskengillä vai kannattaisiko olla saappaat?

Kiitos jo etukäteen vastauksista.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
seppo
25.05.2008 13:48


Viestejä: 2489
Ymmärsinkö oikein: menette venekyydillä Ravadakselle ja tarkoituksenne on vielä kävellä Ravadasjärvelle. Eihän siinä ole mitään käveltävää, ainoastaan laiturilta tuvalle, olisiko sata metriä, jos sitäkään. Silloin tuo jälkimmäinen venekyyti (17.40) on aivan sopiva. Valoisaa on käytännössä koko yön, jolloin yöllä liikkuminenkin onnistuu.

Ravadakselta sitten Vaskolle, mukava reitti, Latnjoaivin sivuitse helppo. Vaskojoen tupa on soiden takana, mutta polku tulee Latnjoaivin rinteillä vastaan, ja ilman kumisaappaita pärjää. Vaskojoella on sauna, kysykää Njurgalahdesta avainta, se maksaa jotain.

Jäkäläpäällä voi yöpyä lähes missä tahansa, tasaista kenttää riittää teltalle, mutta aivan ylämaastossa vedensaanti voi olla hankalaa.

Kaikenkaikkiaan suunnittelemanne reitti on sopiva.

Katselkaa valmiita reittikertomuksia, minullakin on niitä kaksi, vuodelta 1989, ja tuoreempi viime kesältä.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Blog Käy lähettäjän sivustolla Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Kösteri
25.05.2008 13:57


Viestejä: 1437
Mikä ihmeen pinttymä tuosta venekuljetuksesta on tullut? Erämaa alkaa jo Njurgalahdesta, ei sitä varten tarvitse Kultahaminaan asti konevoimalla itseään kuljetuttaa. Paluumatkasta puhumattakaan.

Minä olen tehnyt tuota matkaa sekä venekyydillä, meloen, että jalan ja voin vakuuttaa, ettei moottorivenereissun väliin jättämisellä menetä mitään ihmeellistä. Päinvastoin, silloin näkee paljon enemmän ja hienompaa, miltä muuten jäisi paitsi, jos kerran luonnosta haluaa nauttia.

Ehkä se vain on samanlainen ilmiö kuin Haltilla käynti. Ei siihenkään ole mitään järjellistä aihetta, mutta jostain kumman syystä se pitää vain suorittaa alta pois. Mutta kertareissun pitäisi toki riittää moottorikuljetuksen kokeiluunkin.

Suosittelen, ettette yritäkään ehtiä maanantain venekuljetukseen, vaan lähdette Njurgalahdesta kävellen ja mietitte retken aikana sitä, kannattaako moottorivoimalla edes palatakaan.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
minnamanna
25.05.2008 14:10


Viestejä: 8
Tuo venekuljetus olisi lähinnä ajansäästämiseksi, jotta pääsisi vähän etäämmälle.

Ravadasjärvellä tarkoitan siis sitä järveä, en autiotupaa. Kartasta katsottuna siis ravadasjokea seuraamalla n. 6-7 km ravadasnjargalta. Mutta voi siis olla, että aika ei riitä sinne asti, jolloin voisi olla järkevää yöpyä siis ravadasjärven tuvan ympäristössä. Teltta on kuitenkin tarkoitus ottaa mukaan eli ei eletä kuitenkaan tupamajoituksen puitteissa. Tuo sauna olisi kyllä mukava, täytyypä selvittää se.

Kiitos nopeista vastauksista, lisääkin saa mielipiteitä tulla. Smile
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Eräkulkuri
25.05.2008 14:30


Viestejä: 2330
seppo kirjoitti:
Ymmärsinkö oikein: menette venekyydillä Ravadakselle ja tarkoituksenne on vielä kävellä Ravadasjärvelle. Eihän siinä ole mitään käveltävää, ainoastaan laiturilta tuvalle, olisiko sata metriä, jos sitäkään.


Kysyjä on tarkoittanut ehkä Ravadasjärveä, joka sijaitsee Ravadasjoen latvoilla, mihin tulee matkaa Ravadasjoen suulta kymmenisen kilometriä. Se on hyvä ja rauhallinen paikka telttailuun. Ravadasjärveltä olen joskus kulkenut Soabbegealdonoaivin rinteitä pitkin Roavvejohkan latvoille ja jokivartta suoraan Vaskon kämpälle.

Venekyyti on varmasti ensikertalaiselle hyvä sightseeing-kierros Lemmenjoen maisemiin ja mahdollistaa vaelluksen kauemmaksi pois jokivarren turistireiteiltä – suosittelen.

EDIT: Vastaukseni tulikin sen verran jälkijunassa, että kysyjä ehti väliin.
_________________
Elämä opettaa, nimittäin eräelämä
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
mkalima
25.05.2008 15:27


Viestejä: 2055
Muutamia vinkkejä tulee mieleeni:

Jos kulkee Jäkälä-Äytsin kautta, niin näkee, millaista on koneellinen kullankaivuu.

Kultaa ei kannata kaivaa maksullisissa turistipaikoissa, koska lähinnä kaivuuttavat turisteilla soraa.

Jos päätätte veneen sijaan kävellä, niin joen eteläpuolisella reitillä on kiva luontopolku, jossa on tarinaa alueen luonnosta, puiden iästä, supista ja muusta. Härkäkoskella on ylitysvene, jolla pääsee Lemmenjoen toiselle puolen.

Vaelluskengillä itse olin tuolla, enkä muista että ongemia olisi ollut.

Matkaan saattaa reitin alussa eksyä myös kesy poro, jolla on kello kaulassa. Aluksi se on mukava seuralainen, mutta tuntien kilinän jälkeen olin tyytyväinen, että se majaili lähinnä naapuriteltan luona. Ei tainnut tulla juttuun korani kanssa.

Tunturiylänköjä kannattaa kulkea, avarat näkymät, ja itikoita paljon vähemmän. Jos yövytte ylhäällä, niin Ortliebin vedenkantopussi on kätevä apuväline. Sillä voi vikalta ojalta ottaa helposti neljä litraa vettä leiriin, jollä pärjää kyllä.

Offia mukaan, heinäkuu on räkkäaikaa, ja etenkin jokien lipeillä niitä on riesaksi asti.

Mukavaa reissua

Markku
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
seppo
25.05.2008 16:13


Viestejä: 2489
Eräkulkuri kirjoitti:

Kysyjä on tarkoittanut ehkä Ravadasjärveä, joka sijaitsee Ravadasjoen latvoilla, mihin tulee matkaa Ravadasjoen suulta kymmenisen kilometriä. Se on hyvä ja rauhallinen paikka telttailuun. Ravadasjärveltä olen joskus kulkenut Soabbegealdonoaivin rinteitä pitkin Roavvejohkan latvoille ja jokivartta suoraan Vaskon kämpälle.Tuo toinen Ravadasjärvi (Peuranampumäpään ja Rahpesoaivin välissä) on hieno yöpymispaikka, mutta ainoastaan järven lounaisranta sekä pohjoispää, muutoin järven sivu on hankalaa, jopa suomaastoinen.

Ravadasjoen varsi voi olla märkä, muistaakseni siellä on muutama suo.

Ravadasjärveltä on selkeä reitti Maarestatuntureiden välisiä kuruja ja rinteitä pitkin Vaskojoelle. Mukavaa maastoa, vaivaiskoivikkoa aina Latnjoaiville asti, sen jälkeen polkua pitkin hongikossa.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Blog Käy lähettäjän sivustolla Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
tmustak
25.05.2008 23:13


Viestejä: 1827
Latnoaiville kannattaa nousta. Ei välttämättä ihan huipulle. Ihan maisemien tähden.

Latnolta pääsee alas puron viertä kulkevaa polkua Vaskolle.

Venekyytiä kannatan ihan maisemien vuoksi. Myöhemmin voi kävellä joen vartta ja katsella jokea toisesta kulmasta.
_________________
kaikki matkat alkavat ensimmäisestä askeleesta.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Blog Käy lähettäjän sivustolla Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
KUA
25.05.2008 23:52


Viestejä: 38
tmustak kirjoitti:
Latnoaiville kannattaa nousta. Ei välttämättä ihan huipulle. Ihan maisemien tähden.

Latnolta pääsee alas puron viertä kulkevaa polkua Vaskolle.

Venekyytiä kannatan ihan maisemien vuoksi. Myöhemmin voi kävellä joen vartta ja katsella jokea toisesta kulmasta.


Ladnjoaivilta on kyllä yksi Lemmenjoen parhaita näköaloja, ihan vieressä kumpuilevien Maarestatunturien takia. Smile

Suunnitelmaa lukiessani ehdottaisin että yöpyisitte Ravadaksen autiotuvalla tai Maddib Ravadaksella. Maarestatuntureille mennessä Ravadasjärvi on oikein mainio paikka, mutta mikäli haluaa ihailla maisemia ja nukkua autiotuvalla, on hyvä mennä Ladnjoaivin kautta Vaskolle.
Pois saattaisi sitten tulla joko Maddib Ravadaksen kautta tai vaikka Morgamojan kautta Kultahaminaan. Mikäli aikaa jää, kannattaa päiväretkenä tehdä pieni nousu Morgam Viibukselle kultahaminasta toiselle puolelle itse jokea. Smile
Heinäkuussa saattaa jo olla kuuma ja itikoita, ite suosin illansuussa vaeltamista kun kerran valoa piisaa.
Ravadasjoki ja Mattit Ravadas ovat, kuten seppo sanoi, aavistuksen märänpuoleisia jossain paikoissa, mutta ne voi joko lampsia kumppareilla läpi, tai kiivetä pikkuisen ylämäkeen tarpomaan.
Hauskaa reissua, mitä sitten päätättekin!
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä MSN Messenger

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Kösteri
26.05.2008 8:37


Viestejä: 1437
KUA kirjoitti:
Mikäli aikaa jää, kannattaa päiväretkenä tehdä pieni nousu Morgam Viibukselle kultahaminasta toiselle puolelle itse jokea. Smile

Päiväseltään käväsy Morgam Viibuksella on ihan piristävää. Wink Ensin etsitään ylityspaikkaa hyttysiä kuhisevasta pusikosta, kun siltaa ei enää ole. Sitten kiivetään jyrkin rinne, mitä seudulta löytyy. Siittä vaan!
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
minnamanna
26.05.2008 8:54


Viestejä: 8
Näyttäisi siltä, etä siirrämme reissua viikolla eteenpäin. Näin ollen ei tule vastaan mitään aikarajoituksia ja voimme kiireettä tehdä reissua, mukavampi niin.

Hyviä vinkkejä on tullut. Olemme tässä suunnitelleet, että luultavasti ainakin menomatkalla nyt siis kävelemme jo njurgalahdesta asti, koska aika ei ole enää ongelma.

"Hieman" sarkasmia havaittavissa tuossa Kösterin Morgam Viipus kommentissa. Saapa nähdä miten siinä vaiheessa reissua riittää virtaa kohdata kuhisevat pusikot ja jyrkät rinteet, aika näyttää Laughing
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Kösteri
26.05.2008 9:14


Viestejä: 1437
minnamanna kirjoitti:
Olemme tässä suunnitelleet, että luultavasti ainakin menomatkalla nyt siis kävelemme jo njurgalahdesta asti, koska aika ei ole enää ongelma.

Kiitän omastani sekä luonnon puolesta. Mainintasi siitä näyttää pitävän paikkansa.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
KUA
26.05.2008 9:53


Viestejä: 38
Kösteri kirjoitti:
KUA kirjoitti:
Mikäli aikaa jää, kannattaa päiväretkenä tehdä pieni nousu Morgam Viibukselle kultahaminasta toiselle puolelle itse jokea. Smile

Päiväseltään käväsy Morgam Viibuksella on ihan piristävää. Wink Ensin etsitään ylityspaikkaa hyttysiä kuhisevasta pusikosta, kun siltaa ei enää ole. Sitten kiivetään jyrkin rinne, mitä seudulta löytyy. Siittä vaan!


Ainakin pari vuotta sitten oli vielä tallella? Eikä se rinne kevyellä varustuksella mitenkään erikoisen rasittava ole..
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä MSN Messenger

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Kösteri
26.05.2008 10:22


Viestejä: 1437
KUA kirjoitti:
Ainakin pari vuotta sitten oli vielä tallella?

Silta? Vuoden 2006 kesällä me sitä etsittiin. Ja nyt sinä vasta sanot, että sellainen siellä oliskin ollut! Eikä löyetty! Puretun sillan paikka vain. Sad
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
johtamaa
26.05.2008 11:20


Viestejä: 1662
Kartoitin Lemmenjoen ylityspaikat Kultasataman lähistöltä. Kuvat mahdollisista ylityspaikoista ovat osoitteessa:
http://jouni.offpiste.fi/galleria/v/2006-08-lemmenjoki/?g2_page=12
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla
Lähetä uusi viesti  Vastaa viestiin Siirry sivulle 1, 2, 3  Seuraava

 
Tutustu muihin vastaavaan asiaan liittyviin keskusteluihin (Hakee kaikki keskustelut joiden otsikoissa esiintyy sama sana)
Aihe Kirjoittaja Foorumi Vastaukset Lähetetty
Lemmenjoen länsiosat? esakuni Lappi 3 11.08.2018 9:28 Katso viimeisin viesti
Kyytiä Lemmenjoen Njurgalahteen pe 25.8 herike Seuraa retkille 1 15.08.2017 20:45 Katso viimeisin viesti
Lounainen Lemmenjoen erämaa Erä-Pietu Lappi 10 19.07.2016 23:38 Katso viimeisin viesti
huutokauppa: Lemmenjoen Luontotupa Reissu Pete Tiedotuskanava 6 09.12.2015 18:08 Katso viimeisin viesti
Rengasreitti Lemmenjoen Kultahaminast... Eräpentti Lappi 20 23.06.2014 14:14 Katso viimeisin viesti
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


      Sivun alkuun  

Sivu 1 Yht. 3
Siirry sivulle 1, 2, 3  Seuraava
Siirry: