Vaellusturinat II
- Osta ja työllistä yh-äitejä Vietnamissa
 
Etusivu Rekisteröidy Ohje Vaellusnet Kuva MMS-Blog Vaellusturinat I Tilastot Avatarit  
Asentopaikkani Phoogle                      

Kantotulen lieskan leikintää Hammastunturin syksyisessä erämaassa.... Kulpakkojokea Hammastunturin kupeessa....... Kuoppajärvi Hammasjärven pohjoispuolella ja ruskainen haavikko........ Pyhä-Nattasen huipulta heinäkuun 2005 helteillä... Idyllinen Riestojoki Sompion luonnonpuistossa..... Anterin huipulta itäänpäin kevättalvella 1993.....
 

Vaellusturinat II Foorumin päävalikko Ruokaohjeet ja vinkit Lihasoppa
Näytä edelliset viestit:   
      Kaikki ajat ovat GMT + 2 tuntia  
Lähetä uusi viesti  Vastaa viestiin Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4  Seuraava

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Nevis
27.03.2008 22:05


Viestejä: 1072
Nachos man kirjoitti:
Muistaakohan joku Sirkan (mies) turinat I puolelta?
Lihakeittokin ollaan joskus tehty hänen opeillaan. Kun pohjoisen poikia on, voita taisi keittoonkin laittaa suuria määriä. Se jäi parhaiten mieleen.
Mahtavan hyvää oli ja oli riittävästi.


Voi on herkullisen maun tärkein tekijä, vaikka se onkin syntiä ja epäterveellistä. Voitahan ei lisätä loppuvaiheessa kuin kalakeittoon. Lihasoppaan se tulee voilla paistettujen lihojen mukana.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
boueme
27.03.2008 22:09


Viestejä: 2997
Nevis kirjoitti:
Nachos man kirjoitti:
Muistaakohan joku Sirkan (mies) turinat I puolelta?
Lihakeittokin ollaan joskus tehty hänen opeillaan. Kun pohjoisen poikia on, voita taisi keittoonkin laittaa suuria määriä. Se jäi parhaiten mieleen.
Mahtavan hyvää oli ja oli riittävästi.


Voi on herkullisen maun tärkein tekijä, vaikka se onkin syntiä ja epätevellistä.


Noin 10% voita melkein ruoassa kuin ruoassa pitää miehen tiellä tai metsässä. Yli 20% seos alkaa heikompia jo närästämään. Ja voin pitää olla sitä punaista reilustisuolattua mallia, ettei tarvi heti alkaa lisäsuolaa etsimään.

-B
_________________
Ihmisen viisaus on rajallinen, mutta ihmisen tyhmyys on rajaton.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Blog Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Nevis
27.03.2008 22:16


Viestejä: 1072
Mitä rankempi työ, sitä enemmin voita. 16 -vuotiaana 70 -luvulla tein eräässä alkutuotantofirmassa 12 tuntisia päiviä 7 päivänä viikossa yhden joulukuun ja työnantaja tarjosi todella voilla terästettyjä kastike- ja keittoruokia. Vatsaa vähän kipristeli, mutta energiaa riitti.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
boueme
27.03.2008 22:19


Viestejä: 2997
Naparetkillä kuulemma aamupuuro keitetään voihin, eikä veteen. Voisilmän jättäisin ehkä kuitenkin sellaiseen puuroon laittamatta. Margariinista pitäisi se silmä muotoilla, jossainhan se raja menee voin kulutuksessakin. Lukisipa Pekka Puska tämän ketjun... Wink

-B
_________________
Ihmisen viisaus on rajallinen, mutta ihmisen tyhmyys on rajaton.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Blog Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Nevis
27.03.2008 22:26


Viestejä: 1072
boueme kirjoitti:
Naparetkillä kuulemma aamupuuro keitetään voihin, eikä veteen. Voisilmän jättäisin ehkä kuitenkin sellaiseen puuroon laittamatta. Margariinista pitäisi se silmä muotoilla, jossainhan se raja menee voin kulutuksessakin. Lukisipa Pekka Puska tämän ketjun... Wink

-B


Naparetkeläisten juttuja ei pidä aina uskoa. Oikeasti ne viettävät hauskoja iltoja paikallisessa ja kusettavat sinisilmäisiä suomalaisia uskotellen, että ovat pohjoisnavalla.

Pekka Puska muuten syö salaa sängyn alla voita ja sokeria.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
boueme
27.03.2008 22:29


Viestejä: 2997
Lainaus:
Pekka Puska syö salaa sängyn alla voita ja sokeria.


Laughing

Ja kuohukermalla huuhtelee ne alas.

-B
_________________
Ihmisen viisaus on rajallinen, mutta ihmisen tyhmyys on rajaton.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Blog Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Nevis
27.03.2008 22:32


Viestejä: 1072
boueme kirjoitti:
Lainaus:
Pekka Puska syö salaa sängyn alla voita ja sokeria.


Laughing

Ja kuohukermalla huuhtelee ne alas.

-B


Juuri niin! Mutta miten tämä liittyy lihasoppaan?
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Nachos man
27.03.2008 23:24


Viestejä: 812
Parhaiten jäi mieleen se voi siinä lihakeitossa. Kuitenkin rupesin nyt miettimään oliko se sittenkin poronkäristys eri kerralla?
Mielestäni se oli silti myös siinä lihakeitossa.
Sitä en tosin muista oliko se voin lisäys alussa vai lopussa.
Sirkka poika pelotteli minua vähän eteläisempänä syntynyttä, juuri sillä närästyksellä. Arveli kuinka selviäisin.

Oli puheissa laavuretkikin taas ja lupasi keiton valmistaa, elinikäkin kuulemma lyhentyisi.
Työesteitä oli tällä kertaa.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Toni
28.03.2008 7:29


Viestejä: 804
ite jättäisin lihaliemi kuutiot pois.tai ainakin vaihtaisin ne natriumglutamaatittomiin vaihtoehtoihin.

en usko että elimistö tarvii tai on mitenkään hyvilläkään kaikistakaan?lisäaineista.armomivahventeet on mulle yks selkäpiitä hyistyttävä ajatus,mutta elinhän monta,monta vuotta täysin ilman suolaa ja sokeriakin....silti lisäaineet on mulle juttu erikseen.
esm fosfaateista(liha/jauho jalosteiden perusainesosanen) on kiistelty mielenkiintoisesti vuosikausia;aiheuttaisivatko ne elimistössä kalsiumpakoa...?

sen sijaan liemeen laitan(tottakai)juuriselleriä,tai mikäli jostain löytyy niin juuripersiljaa.pieniä määriä...sekä muitakin juureksia/vihaneksia jo makuakin tuomaan sekä antamaan ravinnolle,elimistönkin halajamaa monipuolisuutta.

varmaan moni luonnon juurakkokin antaisi samantapaisen aromin,mutta milläs niitä nyt tongit ylös...

kattelin muuten eilen tuossa teevee houoneessamme,taloon joskus jäänyttä vanhaa vhs-jäämistöä.sieltä tuli eteen video:maija kojola 90v. sika ruuaksi 1,2,3.oikein mainio teos perinteisestä(koko sian)pöperöksi valmistamisesta teurastamisineen.

siinä työnnettiin ruokamarjoja(käsittääkseni katajan marjaa)joka lihan kulmaan makua antamaan.ehkä tällä ei ennen ollut niinleimallista riistamausteen statusta kuin nykysellään?

ja voille iiiso kyllä!
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
mäkäräinen
28.03.2008 7:33


Viestejä: 1691
Minullekkin tuli tuosta paljosta voin lisäämisestä mieleen poronkäristys. En ole koskaan poronkäristystä tehnyt, mutta telkkarissa olen sitä nähnyt lapinmiehen tekevän, kokonaisen voin pataan laittoi. Tavallisessa lihakeitossa suuri määrä rasvaa ei välttämättä maistuisi hyvältä? Pintaankin nousisi keltainen kerros. Vaan makuasia.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Nevis
28.03.2008 8:02


Viestejä: 1072
Poronkäristykseen tulee 125g voita jokaista lihakiloa kohden eli paketti voita 4kg:n käristykseen. Sillä määrällä pärjää mies jo pari päivää selkosilla.

Se, miten tämä rasvashokki vaikuttaa haitallisen kolesterolin määrään, voi vain arvailla... Ehkä kova liikunta kompensoi haitalliset vaikutukset...

Toisaalta itse en ole syönyt voita kuin yhden paketin viimeisten 20 vuoden aikana, eikä kolesterolitasoni ole silti laskenut mihinkään.

Tehtävä:
Loviisan ydinvoimalan teho on 500 MW. Käytössäsi on puhdasta happea käyttävä polttouuni. Montako voipakettia sekunnissa pitää polttaa, jotta saadaan sama teho?
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
boueme
28.03.2008 8:39


Viestejä: 2997
Vastaus tehtävään: Noin 31 pakettia sekunnissa.

500MW=119500000cal/s
Voi sisältää 780kcal/100g=3900kcal/pkt

119500Kcal/3900kcal/pkt=30,64102564pkt

Eli noin 31 pakettia sekunnissa.

Edit: Mutta miten tämä liittyy lihakeittoon?

Edit: Jos voimalan hyötysuhde on esim. 80%, niin voipaketteja kuluu tietenkin jo 38,3 kpl...

-B
_________________
Ihmisen viisaus on rajallinen, mutta ihmisen tyhmyys on rajaton.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Blog Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Nevis
28.03.2008 8:59


Viestejä: 1072
boueme kirjoitti:
Vastaus tehtävään: Noin 31 pakettia sekunnissa.

500MW=119500000cal/s
Voi sisältää 780kcal/100g=3900kcal/pkt

119500Kcal/3900kcal/pkt=30,64102564pkt

Eli noin 31 pakettia sekunnissa.

Edit: Mutta miten tämä liittyy lihakeittoon?

Edit: Jos voimalan hyötysuhde on esim. 80%, niin voipaketteja kuluu tietenkin jo 38,3 kpl...

-B


Tämä ei liity mitenkään lihasoppaan, mutta vastus oli oikea eli kotona voisi periaatteessa tuottaa ydinvoimalan energiamäärän polttamalla voita öljypolttimessa johon on kytketty suihkuhävittäjän jälkipoltin.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Lunkentus
28.03.2008 9:37


Viestejä: 1210
boumen saama tulos ei muutu vaikka lasketaan "nykyaikaisemmilla" suureilla, voin arvot finelistä:

500MW = 500.000.000W (J)
Voi sisältää 3035 kJ/100g > 500g paketti = 15175kJ = 15175000J
500000000J / 15175000J = 33 pkt/s
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe: Re: Lihasoppa
JBay
28.03.2008 16:37


Viestejä: 1582
boueme kirjoitti:
Onko hyviä vinkkejä?
-B


Joskus kun on aikaa keitellä kannattaa kokeilla myös härän häntiä keittoon. Niistä tulee aivan järjettömän hyvä maku ja liha luissa on todella hyvää. Vaatii keittämistä ehkä enemän kuin tunnin, mutta tulee hyvää! Sekaan ei kannata sitten laittaa sikaa makua pilaamaan.

Kun ostaa häntää, niin kannattaa pyytää lihakauppiasta leikkaamaan nikamaväli vielä puoliksi sahalla niin liha kypsyy nopeammin ja lihan syöminen luista on helpompaa.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä
Lähetä uusi viesti  Vastaa viestiin Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4  Seuraava

 
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


      Sivun alkuun  

Sivu 2 Yht. 4
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4  Seuraava
Siirry: