Vaellusturinat II
https://www.vaeltajankauppa.fi/
- Osta ja työllistä yh-äitejä Vietnamissa
 
Etusivu Rekisteröidy Ohje Vaellusnet Kuva MMS-Blog Vaellusturinat I Tilastot Avatarit  
Asentopaikkani Phoogle                      

Kantotulen lieskan leikintää Hammastunturin syksyisessä erämaassa.... Kulpakkojokea Hammastunturin kupeessa....... Kuoppajärvi Hammasjärven pohjoispuolella ja ruskainen haavikko........ Pyhä-Nattasen huipulta heinäkuun 2005 helteillä... Idyllinen Riestojoki Sompion luonnonpuistossa..... Anterin huipulta itäänpäin kevättalvella 1993.....
 

Vaellusturinat II Foorumin päävalikko Ruokaohjeet ja vinkit Lihasoppa
Näytä edelliset viestit:   
      Kaikki ajat ovat GMT + 2 tuntia  
Lähetä uusi viesti  Vastaa viestiin Siirry sivulle 1, 2, 3, 4  Seuraava

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe: Lihasoppa
boueme
27.03.2008 19:57


Viestejä: 2997
Lauantaina ajattelin painella metsään keitinvarustuksenani pakki. Ajattelin laatia lihasopan siinä. Vettä varmaankin ensin puolilleen se pakki, sitten lihapalat ja keittämistä muutama tunti. Sitten potut ja muut rehut sekaan, vai? Olettekos kokanneet lihaskeittoa tulilla ollessanne? Onko hyviä vinkkejä?

-B
_________________
Ihmisen viisaus on rajallinen, mutta ihmisen tyhmyys on rajaton.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Blog Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
oinaspässi
27.03.2008 20:08


Viestejä: 559
Onhan tuota tullut tehtyä. Sen verran teen esivalmisteluja, että ruskistan lihat valmiiksi kotona, samoin freesaan kasvikset. Mettässä ei tartte kuin vesi ja mausteet lisätä ja antaa siten sopan porista.
Lihana possun lapaa, lisäksi sipulia, porkkanaa, pottuja, valkosipulin kynsiä...siis perussysteemit. Mustapippuria, suolaa, hieman sokeria ja lihaliemikuutio sekaan.
No niin...nyt tuli nälkä!!
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Eräkaveri
27.03.2008 20:10


Viestejä: 98
On tullu kokeiltua, tosin trangialla keitetty. Eli miten olisi että paistat ne lihanpalat ensin, otat mukaan esim. nuotiopannun ja pakin.
tarvikkeet:
Lihaa
potut+muut rehut
Lihaliemikuutio
Mausteet
Voi paistamista varten
Nuotiopaistinpannu
pakki

Paistat lihat ja lisäät ne kiehuvaan veteen. Muut einekset sekaan mielivaltaisessa järjestyksessä. Luulenpa että hyvä tulee! Very Happy

Edit: tämä ohje on tarkoitettu improvisoitavaksi Laughing
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
boueme
27.03.2008 20:41


Viestejä: 2997
Paistaminen etukäteen olisi ehkä hyvä idea, mutta kun iät ja ajat ole keittänyt perinteistä lihakeittoa niin, että lihat kylmään veteen ja hiljaa kuumennetaan kiehuvaksi ja pienellä tulella keitellään tuntitolkulla... Naudanlihaa olen aina käyttänyt, luullista sellaista. Voishan tuota tapojaan muuttaakin, mutta tuntuu omituiselta laittaa esipaistettua pussua lihakeittoon... Confused

-B
_________________
Ihmisen viisaus on rajallinen, mutta ihmisen tyhmyys on rajaton.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Blog Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
mäkäräinen
27.03.2008 21:20


Viestejä: 1691
En laittaisi lihaliemikuutiota lihakeittoon, en siis käyttäisi esipaistettua lihaa. Vaan jos on kiire, no ehkä sitten, tai en sittenkään vaan tekisin jotain muuta. Ehkä reitteriä.

Jotkut esipaistavat myös karjalanpaistilihat, tipahtaa tunti kypsymisajasta. Kannattaa mielummin työntää lihat tuntia aikaisemmin uuniin, on sitten samaan aikaan valmista. Maku vaan on vieläkin parempi.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
boueme
27.03.2008 21:36


Viestejä: 2997
mäkäräinen kirjoitti:
En laittaisi lihaliemikuutiota lihakeittoon, en siis käyttäisi esipaistettua lihaa. Vaan jos on kiire, no ehkä sitten, tai en sittenkään vaan tekisin jotain muuta. Ehkä reitteriä.

Jotkut esipaistavat myös karjalanpaistilihat, tipahtaa tunti kypsymisajasta. Kannattaa mielummin työntää lihat tuntia aikaisemmin uuniin, on sitten samaan aikaan valmista. Maku vaan on vieläkin parempi.


Tällä periaatteella minäkin ajattelin lihasoppani laatia lauantaina. Ei oikeastaan ole muutakaan tekemistä siellä metsässä kuin tuumailla ja seurata lihan kypsymistä. Putkiluu antaa mukavasti ekstramakua soppaan. Mausteiksi muutama maustepippuri ja laakerinlehti, sipulia, porkkanaa, lanttua. Kyytipojaksi tyryä. Ja palan painikkeeksi ruisleipää, itse kuivattua jälkiuunileipää.

-B
_________________
Ihmisen viisaus on rajallinen, mutta ihmisen tyhmyys on rajaton.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Blog Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
pena
27.03.2008 21:39


Viestejä: 1396
Epäortodoksinen oikotie on tietysti BlåBandin merimiespihvi. Se muistuttaa ainakin minun suussani lapsuuden lihakeittoa niin paljon, että tiedän varoa sen mukaan ottamista.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Nevis
27.03.2008 21:44


Viestejä: 1072
Ruskista lihat pakin kannella voissa ja lisää ne lihaliemikuutiolla ja suolalla ja mustapippurilla ja parilla maustepippurilla maustettuun kiehuva vetiseen pakkiin. Keitä niin, että lihan voi rikkoa lusikalla ja lisää sitten perunat ja keittovihannekset, kuten porkkanat, sellerit ja nauriit ja keitä niin kauan, että porkkana on pehmeää.

Takaan, että saat hyvää syötävää, josta vannoutunut vegaanikin menisi sekaisin ja alkaisi rikkoa omia periaatteitaan vastaan.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
boueme
27.03.2008 21:45


Viestejä: 2997
Olisiko erätyyliin sopivata asentaa pakkiin muutama katajanmarja makua antamaan? Sopisiko lihasoppaan? Savun makuahan keitokseen tulee joka tapauksessa.

-B
_________________
Ihmisen viisaus on rajallinen, mutta ihmisen tyhmyys on rajaton.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Blog Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Nevis
27.03.2008 21:51


Viestejä: 1072
boueme kirjoitti:
Olisiko erätyyliin sopivata asentaa pakkiin muutama katajanmarja makua antamaan? Sopisiko lihasoppaan? Savun makuahan keitokseen tulee joka tapauksessa.

-B


Kyllä periaatteessa, jos liha on riistaa, mutta käytä vain kypsiä eli sinisiä marjoja. Älä missään nimessä lisää keittoosi niitä vihreitä marjoja, joita jotkut tuntuvan käyttävän, koska ne MAISTUVAT PAHALTA JA OVAT MYRKYLLISIÄ. Myös kypsät marjat ovat myrkyllisiä, joten niitä pitää laittaa ruokaan vain pieniä määriä.

Aikoinaan taikinan juurta suojattiin katajanoksilla. Itse tein mummoltani saamasta juuresta vuosikausia ruisleipää ollessani köyhä asuntosäästäjä joskus 90 -luvun alussa. Taikinajuuri säilyi hyvin, kun sen päälle laittoi pari katajan oksaa.


Viimeinen muokkaaja, Nevis pvm 27.03.2008 21:58, muokattu 1 kertaa
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Ölliäinen
27.03.2008 21:57


Viestejä: 797
Ohutpohjasella alumiinipakilla avotulella tuntikausiin keittäminen kävis ainakii Ölliäisen hermoille. Ja jos vielä o pikipuita, herkiää pakki kiehumasta aijan kansa. Vettäkkii suap olla lisseemässä, haihtuu taivaan tuuliin iliman kantta. Valuraatanen emalikattila tai rautapata olis kaikista paras.

Laiska ku oon, nii ainakii lihat kypsennän hilikkua vaille kypsäks, luista valamis liemi mukkaan ja sitte pottuin ja vihannesten keittäminen ja lihat ja pippurit joukkoon. Mums mums. Jos o laiha keitto, nii ruisleivän paloja liemen joukkoon.

Mikkää eijoo nii ällöttävvöö ku vätkynvätkynkumipallokeitto.
_________________
Eläkeehä immeisiks
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Blog Käy lähettäjän sivustolla Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Nevis
27.03.2008 22:01


Viestejä: 1072
Ölliäinen kirjoitti:
Ohutpohjasella alumiinipakilla avotulella tuntikausiin keittäminen kävis ainakii Ölliäisen hermoille. Ja jos vielä o pikipuita, herkiää pakki kiehumasta aijan kansa. Vettäkkii suap olla lisseemässä, haihtuu taivaan tuuliin iliman kantta. Valuraatanen emalikattila tai rautapata olis kaikista paras.

Laiska ku oon, nii ainakii lihat kypsennän hilikkua vaille kypsäks, luista valamis liemi mukkaan ja sitte pottuin ja vihannesten keittäminen ja lihat ja pippurit joukkoon. Mums mums. Jos o laiha keitto, nii ruisleivän paloja liemen joukkoon.

Mikkää eijoo nii ällöttävvöö ku vätkynvätkynkumipallokeitto.


Tässäkin tapauksessa avainsana on hauduttaminen eli pakin voi upottaa hiillokseen ja odotella rauhassa herkun kypsymistä. Hyvää ruokaahan ei koskaan valmisteta avotulella, vaan aina hiilloksella.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
boueme
27.03.2008 22:02


Viestejä: 2997
Lainaus:
Laiska ku oon, nii ainakii lihat kypsennän hilikkua vaille kypsäks, luista valamis liemi mukkaan ja sitte pottuin ja vihannesten keittäminen ja lihat ja pippurit joukkoon. Mums mums. Jos o laiha keitto, nii ruisleivän paloja liemen joukkoon.


Nyt en halua päästä helpolla tässä asiassa, vaan ihan niillä töin ajattelin metsään mennä: Lihakeittoa keittämään ja syömään. Sitten uinumaan kuun kylmään valoon massu täynnä lihasoppaa ja pää täynnä tyryä.

-B
_________________
Ihmisen viisaus on rajallinen, mutta ihmisen tyhmyys on rajaton.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Blog Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Nachos man
27.03.2008 22:02


Viestejä: 812
Muistaakohan joku Sirkan (mies) turinat I puolelta?
Lihakeittokin ollaan joskus tehty hänen opeillaan. Kun pohjoisen poikia on, voita taisi keittoonkin laittaa suuria määriä. Se jäi parhaiten mieleen.
Mahtavan hyvää oli ja oli riittävästi.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
boueme
27.03.2008 22:04


Viestejä: 2997
missä vaiheessa tuo voikilo laitetaan keittoon?

-B
_________________
Ihmisen viisaus on rajallinen, mutta ihmisen tyhmyys on rajaton.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Blog Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla
Lähetä uusi viesti  Vastaa viestiin Siirry sivulle 1, 2, 3, 4  Seuraava

 
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


      Sivun alkuun  

Sivu 1 Yht. 4
Siirry sivulle 1, 2, 3, 4  Seuraava
Siirry: