Vaellusturinat II
Osta ja työllistä yh-äitejä Vietnamissa
 
Etusivu Rekisteröidy VaellusWiki Ohje Vaellusnet Kuva MMS-Blog Vaellusturinat I Tilastot Avatarit Valokuvakilpailu WAP  
Asentopaikkani Phoogle | Retkeilijän kiintopisteet                      

Kantotulen lieskan leikintää Hammastunturin syksyisessä erämaassa.... Kulpakkojokea Hammastunturin kupeessa....... Kuoppajärvi Hammasjärven pohjoispuolella ja ruskainen haavikko........ Pyhä-Nattasen huipulta heinäkuun 2005 helteillä... Idyllinen Riestojoki Sompion luonnonpuistossa..... Anterin huipulta itäänpäin kevättalvella 1993.....
 

Vaellusturinat II Foorumin päävalikko Ruokaohjeet ja vinkit Pick-salami pilattu!
Näytä edelliset viestit:   
      Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia  
Lähetä uusi viesti  Vastaa viestiin Siirry sivulle 1, 2  Seuraava

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe: Pick-salami pilattu!
Pertti Kurki
05.12.2013 9:20


Viestejä: 1571
Unkarilainen Pick-salami oli rakenteeltaan, maultaan ja suolaisuudeltaan ainutlaatuisen hieno ja omaperäinen salami. Saatavuus on ollut hieman heikkoa, mutta Stockmannin herkussa kun kävin pitkästä aikaa, niin sieltä ostin heti kaksi pötkyä.

Järkytys oli suuri kun revin suojan auki ja leikkasin: näyttää tavalliselta salamilta. Maistoin: maistuu tavalliselta salamilta. Miksi Pick hylkäsi ikivanhan reseptinsä ja alkoi tekemään bulkkia? Pickin tarina on luultavasti lopussa, koska 250 g pötkö maksoi 7,50 €, mikä on täysin järjetön hinta keskinkertaisuudesta.

Euroopassa tehdään paljon hyviä salamimakkaroita, mutta niitä rantautuu tosi vähän tänne. Liidelistä on joskus löytynyt aika hyviä, mutta ei niitä säännöllisesti ole hyllyssä. Onko vinkkejä mistä löytyisi hyvää salamia?
_________________
Kuvailutulkki
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Kelo
05.12.2013 11:21


Viestejä: 811
Vaikea uskoa, että ikivanhaa reseptiä olisi muutettu, kun se on maailmanlaajuisen maineen kulmakivi. Voisko olla jokin rinnakkaistuote? Tai piraattikopio? Nettikaupoista voinee tilata myös salamia.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Hanu
05.12.2013 11:50


Viestejä: 2931
Minä olen Kotivaran venäläisen ystävä. Mielummin tankona. Ja kyllä tuo Pick-salamikin uppoa...
_________________
Epäsosiaalisen median kaipuu....
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Kore
05.12.2013 12:48


Viestejä: 583
Hanu kirjoitti:
Minä olen Kotivaran venäläisen ystävä. Mielummin tankona.


Sama täällä. Valmiiksi leikattuna ei oikein toimi.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe: Re: Pick-salami pilattu!
JBay
16.12.2013 19:14


Viestejä: 1582
Pertti Kurki kirjoitti:
Unkarilainen Pick-salami oli rakenteeltaan, maultaan ja suolaisuudeltaan ainutlaatuisen hieno ja omaperäinen salami. Saatavuus on ollut hieman heikkoa, mutta Stockmannin herkussa kun kävin pitkästä aikaa, niin sieltä ostin heti kaksi pötkyä.

Järkytys oli suuri kun revin suojan auki ja leikkasin: näyttää tavalliselta salamilta. Maistoin: maistuu tavalliselta salamilta. Miksi Pick hylkäsi ikivanhan reseptinsä ja alkoi tekemään bulkkia? Pickin tarina on luultavasti lopussa, koska 250 g pötkö maksoi 7,50 €, mikä on täysin järjetön hinta keskinkertaisuudesta.


Mikä maussa on vikana? Itse joskus ostelin Pick:ä Saksassa käydessäni ja ei se silloinkaan mitenkään kauhean erikoinen salami ollut. Jääkaapissa kuivattamalla ja pippuria lisäämällä maku parani aika hyvin.

Vanhan tyylin kovia metwursteja/salameja ei enää ole kun suurempi kosteuspitoisuus tuottaa paremmin rahaa. Jääkaapissa kosteutta saa poistettua muutaman viikon kuivaamisella. Samalla suola maistuu paremmin kun vettä on vähemmän.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
luuppi
16.12.2013 20:15


Viestejä: 5157
Helsingin kauppahalli pullollaan "Vanhan tyylin kovia metwursteja/salameja"
- mutta hirveaan hintaan (tuontitavaraa)
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Pekka
21.12.2013 21:21


Viestejä: 4204
Aikanaan, kun reissusimme Neukkulassa, ostimme aina menomatkalla Moskovasta perioskasta mm. hevosenkengän muotoista salamia. Ohuina lastuina syötynä oli erinomaisen hyvää. Arvuuttelimme, missä päin laajaa maata se oli tehty.
Kunnes kerran junassa Suomeen tultaessa seuraamme liittyi myyntiedustaja. Siinä rupatellessa selvisi, että suomalaistajan se salami on. Kouvolassa tehtyä.
_________________
Kun eksyn, lähden kotiin.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
tyy
21.12.2013 22:33
Vieras

Laadukaat salamit ovat kalliita. Kasten tekee kotimaista laatutavaraa.

Suosittelen porosalamia.

http://www.a-kasten.fi/articles/491/
 Sivun alkuun
Personal Photo Album Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
JBay
22.12.2013 12:36


Viestejä: 1582
Pekka kirjoitti:
Aikanaan, kun reissusimme Neukkulassa, ostimme aina menomatkalla Moskovasta perioskasta mm. hevosenkengän muotoista salamia. Ohuina lastuina syötynä oli erinomaisen hyvää. Arvuuttelimme, missä päin laajaa maata se oli tehty.
Kunnes kerran junassa Suomeen tultaessa seuraamme liittyi myyntiedustaja. Siinä rupatellessa selvisi, että suomalaistajan se salami on. Kouvolassa tehtyä.


Silloin "vanhaan aikaan" kun Suomessa oli metwurstia tarjouksessa se saattoi olla meetwurstia, jota oli junallinen käännytetty rajalta takaisin esim. liian suuren kosteus-%:n vuoksi.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
JBay
22.12.2013 12:40


Viestejä: 1582
tyy kirjoitti:
Laadukaat salamit ovat kalliita.


Tuon vuoksi hyviä salameja ei enää oikein löydy. Lihafirmat haluavat mahdollisimman paljon voittoa mahdollisimman vähillä kustannuksilla. Hyvään salamiin olisi laitettava paljon lihaa, sopivan vähän rasvaa(läskiä) eikä vettä tai muita täyteaineita. Vettä ja muita täyteaineita on halpaa laittaa sekaan sen vuoksi moni salami alkaa muistuttamaan nykyään Balkan-makkaraa.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Glottis
22.12.2013 17:15


Viestejä: 733
JBay kirjoitti:

Tuon vuoksi hyviä salameja ei enää oikein löydy.


Toi tekee:

https://www.facebook.com/lihamestarivaskeoy

(ei ole mitään tekemistä firman kanssa muuten kuin että olen ostanut viimeksi eilen sieltä napakkaa, kuivaa salamia).

En tiedä myydäänkö niitä muualla kuin paikallisesti, toivottavasti koska ovat hyviä. Hintaakin valitettavasti kertyy.
_________________
Vakaana seisoo metsä paikoillaan.
Ihmisen vaellukset täällä ovat niin turhia.
-Erno Paasilinna
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
luuppi
13.11.2016 9:49


Viestejä: 5157
Kotivaran venalaista, yleensa.

Nyt mutustelin varhaisaamiaiseksi italialaista villisikasalamia, kyllapas oli hyvaa
- onko vastaavia nakynyt kaupoissa?
- ihan vieressa, eli Virossahan , on villisikoja maanvaivaksi asti
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
StefanG
13.11.2016 13:48


Viestejä: 1400
Tällä hetkellä on Viron villisioissa afrikkalainen sikarutto joka on myös levinnyt sikaloihin.

Lainaus:
26.08.2016
Viron eläintautitilanne muuttuu yhä vakavammaksi. Afrikkalaista sikaruttoa on Manner-Viron lisäksi todettu ensimmäistä kertaa Saarenmaalla.

Tauti löytyi 2 700 sian sikalasta 22.8. Kuolleita sikoja on viime perjantain jälkeen ollut 48. Nyt kaikki siat on lopetettu

Eläinten terveys ry kertoo Viron eläinlääkintäviranomaisten tiedottaneen ruttotartunnasta eilen torstaina 25.8.

Tartunnan seurauksena Saarenmaalla astuvat voimaan kaikki samat rajoittavat toimenpiteet kuin afrikkalaisen sikaruton kourissa olevassa Manner-Virossa. Tilan ympärille on perustettu suoja- ja valvontavyöhykkeet.

Maan maakunnista enää Hiidenmaa on toistaiseksi ruttovapaa.

Suomen sikatalouden kannalta Viron tilanne on entistä huolestuttavampi. Toistaiseksi afrikkalainen sikarutto on pysytellyt maan rajojen ulkopuolella, mutta itärajan takaa vaeltavien villisikojen lisäksi virus pystyy kulkeutumaan Suomeen ihmisten välityksellä muun muassa villisian lihan, metsästysvarusteiden tai kulkuneuvojen mukana.

Tartunnan takia perustetuilta rajoitusalueilta ei saa tuoda villisianlihaa eikä siitä valmistettuja elintarvikkeita tai metsästysmuistoja.

Suositus on, ettei Suomeen tuoda lainkaan villisianlihaa eikä siitä valmistettuja elintarvikkeita Baltian maista ja Puolasta.


Jos metsästäjä on jo osallistunut metsästysmatkalle, hänen pitää puhdistaa itsensä, koiransa sekä desinfioida kaikki varusteensa huolellisesti, muistuttaa Suomen riistakeskus. Metsästysseurojen pitää tarjota Suomessa vieraileville metsästäjille täkäläiset varusteet.

Riistakeskus muistuttaa 48 tunnin säännöstä: Baltian tai Puolan metsästysmatkan jälkeen pitää odottaa 2 vuorokautta ennen kuin osallistuu Suomessa villisikajahtiin tai menee sikalaan.

Suomalaisten sianlihantuottajien kannalta olisi varminta, jos he eivät vierailisi ulkomailla lainkaan sikaloissa eivätkä osallistu villisikajahteihin sen paremmin Suomessa kuin Baltiassa tai Puolassa.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
varsijousi
15.11.2016 0:15


Viestejä: 1108
Atrian orastava sianlihan Kiinanvienti on hyvin herkässä vaiheessa, jos tauti leviää ajattelemattomien turistien kautta tänne Suomeen. Miksei metsästäjienkin, mutta metsästäjillä ovat varotoimet tiedossa. Varminta olisi, ettei menisi lainkaan Viroon, ainakaan luontoon saati karja/sikatiloille.
Tais mennä ohi aiheen, vaikka onhan se sianliha, villinkin, yhtenä osana hyvää meetvurstia.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
luuppi
15.11.2016 5:13


Viestejä: 5157
Voihan... popsin sen italialaisen loppuun hyvalla halulla.

Ja odotan sitten paivityksia... vuosia kai tallaisissa menee?
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä
Lähetä uusi viesti  Vastaa viestiin Siirry sivulle 1, 2  Seuraava

 
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


      Sivun alkuun  

Sivu 1 Yht. 2
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
Siirry: