Vaellusturinat II
https://www.vaeltajankauppa.fi/
- Osta ja työllistä yh-äitejä Vietnamissa
 
Etusivu Rekisteröidy Ohje Vaellusnet Kuva MMS-Blog Vaellusturinat I Tilastot Avatarit  
Asentopaikkani Phoogle                      

Kantotulen lieskan leikintää Hammastunturin syksyisessä erämaassa.... Kulpakkojokea Hammastunturin kupeessa....... Kuoppajärvi Hammasjärven pohjoispuolella ja ruskainen haavikko........ Pyhä-Nattasen huipulta heinäkuun 2005 helteillä... Idyllinen Riestojoki Sompion luonnonpuistossa..... Anterin huipulta itäänpäin kevättalvella 1993.....
 

Vaellusturinat II Foorumin päävalikko Lappi Lemmenjoen länsiosat?
Näytä edelliset viestit:   
      Kaikki ajat ovat GMT + 2 tuntia  
Lähetä uusi viesti  Vastaa viestiin

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe: Lemmenjoen länsiosat?
esakuni
11.08.2018 8:28


Viestejä: 23
Ensi kesälle suunnittelupöydällä n. 10 pv:n patikka Lemmenjoen maastoon. Jos autolla ensin Njurkulahteen ja siitä postitaksilla Lismaan. Lismajokivartta länttä kohti aina johonkin Kultakurun seutuville. Sieltä pohjoiseen soita kierrellen Avisuora – Peltotunturi ja sieltä puolestaan itää kohti (Vaskolompolo, Postijoen latvat), kultakentät, Maarestatunturit ja Lemmenjokivartta takaisin Njurkulahteen. Loppumatka ehkä veneellä.

Millaista kulkumaastoa tuo Lismajoen seutu mahtaa olla? Kartan ja ilmakuvien mukaan aika soiden rikkomaa aluetta. Onko joku mennyt yli Ivalojoesta tuosta karttanimen ”Haaranivat” kohdalta, pääseekö kunnialla yli? Purojen varret näyttävät kuvien perusteella aika soisilta. Ovatko ne yleensä sorapohjaisia vai upottavaa liejua? Erityisesti Vaskolompolon kämpältä 3 km itään olevan suo- / purolinjan ylitys askarruttaa, siis sen, joka näyttää laskevan Vaskojokeen. Vihjeet suunnitellulta reitiltä otetaan kiitollisuudella vastaan.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Jouni
11.08.2018 19:24


Viestejä: 731
Rauhassa saat vaeltaa, ja sehän on tietenkin hyvä asia. Smile Patikoin joskus kymmenkunta vuotta sitten Lismasta Kultakuruun vanhemmille topokartoille merkittyä polkua seuraillen. Nykykartoilla polkua ei enää näy, mutta jos kiinnostaa, niin lataile MML:n vanhatpainetutkartat-palvelusta kyseiset karttalehdet.

Kulkumaaston puolesta polkua ei olisi tarvinnut, mutta se ylitti suot ja purot hyvistä kohdista, ja toi Kultakurun lähellä hyvälle Ivalojoen ylityspaikalle. Näköjään ihan Haaranivojen lähelle, puolisen kilometriä ylävirtaan. Hiljalleen maastosta katoava polku, jota seuratessa sai välillä olla tarkkana, mutta eiköhän sillä edelleen pystyne pysymään, kun yrittää.

Kun nyt katselen noita karttalehtiä 283304, 283305 ja 283302, niin huomaan että noissa vuoden 1971 kartoissa ei näy sitä polun alkua Lismasta. Sen sijaan se löytyy Karttapaikan nykykartoilta Koutokeino-ojalle asti. Siinä Lismajoen yli (helppoa), mutta en menisi sille Karttapaikan polulle joka johtaa länteen Ahkiojänkkälle. Itse kävelin Lismajoen etelärantoja seurailevaa polkua, joka löytyy noilta vanhoilta kartoilta. Siis Pahtahankaamajärven (nykykartalla Pahtehenkaamajärvi) etelärannassa käyvää polunhaamua, se vei mukavasti Kultakuruun.

Käyt vaikka Korsatuvalla saunomassa, ja sitten tosiaan Avisuoran tai Huuvautsin kautta Vaskolompoloon ja takaisinpäin Lemmenjokilaaksoon.
_________________
scricfinia.wordpress.com / Finnish Way of Hiking
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä
Lähetä uusi viesti  Vastaa viestiin

 
Tutustu muihin vastaavaan asiaan liittyviin keskusteluihin (Hakee kaikki keskustelut joiden otsikoissa esiintyy sama sana)
Aihe Kirjoittaja Foorumi Vastaukset Lähetetty
Kyytiä Lemmenjoen Njurgalahteen pe 25.8 herike Seuraa retkille 1 15.08.2017 19:45 Katso viimeisin viesti
Lounainen Lemmenjoen erämaa Erä-Pietu Lappi 10 19.07.2016 22:38 Katso viimeisin viesti
huutokauppa: Lemmenjoen Luontotupa Reissu Pete Tiedotuskanava 6 09.12.2015 17:08 Katso viimeisin viesti
Rengasreitti Lemmenjoen Kultahaminast... Eräpentti Lappi 20 23.06.2014 13:14 Katso viimeisin viesti
Lemmenjoen kapakki peurakorva Tietokilpailut ja kuva-arvoittelut 4 05.04.2014 17:51 Katso viimeisin viesti
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


      Sivun alkuun  

Sivu 1 Yht. 1
Siirry: