Vaellusturinat II
- Osta ja työllistä yh-äitejä Vietnamissa
 
Etusivu Rekisteröidy Ohje Vaellusnet Kuva MMS-Blog Vaellusturinat I Tilastot Avatarit  
Asentopaikkani Phoogle                      

Kantotulen lieskan leikintää Hammastunturin syksyisessä erämaassa.... Kulpakkojokea Hammastunturin kupeessa....... Kuoppajärvi Hammasjärven pohjoispuolella ja ruskainen haavikko........ Pyhä-Nattasen huipulta heinäkuun 2005 helteillä... Idyllinen Riestojoki Sompion luonnonpuistossa..... Anterin huipulta itäänpäin kevättalvella 1993.....
 

Vaellusturinat II Foorumin päävalikko Ruokaohjeet ja vinkit Mitenkä poronpaisti jouluksi?
Näytä edelliset viestit:   
      Kaikki ajat ovat GMT + 2 tuntia  
Lähetä uusi viesti  Vastaa viestiin Siirry sivulle 1, 2, 3, 4  Seuraava

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe: Mitenkä poronpaisti jouluksi?
rance
11.12.2016 12:05


Viestejä: 1137
Parin kilon luuton poronpaisti odottaa pakastimessa hyvää reseptiä jouluksi?
Käytettävissä on sähköuuni, savustin ja tietysti paistinpannu.
Sattuisiko kenelläkään löytymään sitä omaa suosikkia, jonka haluaisi saada tällaisen tumpelon yrittämään paistista joulupöydän kunkkua?
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
tst
11.12.2016 12:19


Viestejä: 5337
^Eilen tuttu savusteli poron kylkipaloja ja sanoi että oli aiemmin syksyllä savustanut poronpaistin, n. 1,5 kg:n palan, josta oli kuulema tullut hyvä. Lämmöt oli n. 70 astetta ja paisti oli kuulema savustunut 7 tuntia ja savu tuli kosteahkoista leppäklapeista. Hänellä on kalastajain suosima savustin jossa on muurattu tulipesä.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Inari74
11.12.2016 13:36
Vieras

Suolaa paisti 7% suolavedessä yön yli. Savusta mahdollisimman matalalla lämmöllä, käytä paistomittaria, sisälämpö 62-65 astetta. Sitten paisti tiukkaan foliopakettiin vetäytymään. Itse tarjoilisin paistin ohuesti siivutettuna kylmänä, mutta voihan nuo siivut kevyesti lämmittääkin ennen tarjoilua.
 Sivun alkuun
Personal Photo Album Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
rautu
11.12.2016 14:17


Viestejä: 6662
En ole vielä saanut tuota aikaiseksi https://www.youtube.com/watch?v=8oKOqOu0EsU
Mutta toivottavasti ensi vuonna saisi. Olisipa kivaa palvailla omin nokkineen vaikkapa kauriin kinttua tai poron paistia.

Eiliset kauriin ulkofilepihvit onnistuivat yli odotusten ja ruokailijat olivat tyytyväisiä.

Minkähänlaista rancen poronpaistista tulsi rosvopaistimenetelmällä tehtynä?
_________________

Ei oo häränpäivää!!
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
AnttiH
11.12.2016 20:28


Viestejä: 1307
Uunissa matalalla lämmöllä pitkään. Poro on vähärasvaista, joten kääri pekoniin ja folioon.
_________________
https://www.anttihaataja.fi
https://facebook.com/anttihaatajaofficial/
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Lunkentus
11.12.2016 20:43


Viestejä: 1203
AnttiH kirjoitti:
Uunissa matalalla lämmöllä pitkään. Poro on vähärasvaista, joten kääri pekoniin ja folioon.

On esitetty epäilyksiä, että foliosta saattaa liueta alumiinia ruokaan. Jos niin tapahtuu, aiheutuu siitä riski terveydelle.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
kuu-ukkeli
11.12.2016 21:06


Viestejä: 879
Hyviä vinkkejä on jo annettu.

Itse paistaisin kauniin pinnan paistiin pannulla ennen uuniin laittoa. Mieto uunin lämpö ei tuota kunnon paistopintaa. Pekonilla päällystäminen pitää vähärasvaisen paistin mehevänä uunissa.

Käyttäisin uunissa paistovuokaa paistin alla ja ottaisin paistoliemen talteen. Liemestä kannattaa tehdä kunnon kastike. Mausteeksi esim. tilkka punaviiniä, salottisipulia, rosmariinia tai timjamia, mustapippuria ja pari katajanmarjaa. Hidas kokoonkeittäminen, suurustaminen vehnä- tai maissijauhoilla sekä viimeistely voilla (ja haluttaessa myös kermalla) tuottaa maukkaan kastikkeen.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Eräkulkuri
11.12.2016 21:10


Viestejä: 2306
http://ruoka.fi/reseptit/helppo-hirvipaisti

Tämä sopii myös porolle.
_________________
Elämä opettaa, nimittäin eräelämä
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Pepi
11.12.2016 22:52


Viestejä: 6793
Uskon, että porolle sopii mainiosti, että paisti tehdään hirvestä Wink
_________________
Ainoa keino olla koskaan eksymättä on olla koko ajan perillä.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
AnttiH
12.12.2016 2:36


Viestejä: 1307
Lunkentus kirjoitti:
AnttiH kirjoitti:
Uunissa matalalla lämmöllä pitkään. Poro on vähärasvaista, joten kääri pekoniin ja folioon.

On esitetty epäilyksiä, että foliosta saattaa liueta alumiinia ruokaan. Jos niin tapahtuu, aiheutuu siitä riski terveydelle.


Tiedän kyllä - käytän vain teräsastioita kotona ja metsässä. Folion voi korvata vuoalla ja kannella. Jatketaan poropaistiohjeilla.
_________________
https://www.anttihaataja.fi
https://facebook.com/anttihaatajaofficial/


Viimeinen muokkaaja, AnttiH pvm 12.12.2016 2:40, muokattu 1 kertaa
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
AnttiH
12.12.2016 2:37


Viestejä: 1307
kuu-ukkeli kirjoitti:
Hyviä vinkkejä on jo annettu.

Itse paistaisin kauniin pinnan paistiin pannulla ennen uuniin laittoa. Mieto uunin lämpö ei tuota kunnon paistopintaa.


Totta! Unohdin tämän. Kuumalla pannulla paistiin kauttaaltaan makua ennen uunia.
_________________
https://www.anttihaataja.fi
https://facebook.com/anttihaatajaofficial/
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
rance
12.12.2016 17:04


Viestejä: 1137
Kiitos kaikille hyvien vihjeiden antajille.
Luulen, etten aio savustaa tuota paistia sähkösavustimessani (putkimalli), koska se on arvattavasti liian kuuma (ei säätöä) hyvään lopputulokseen.
Laitan sen siis uuniin kannelliseen vuokaan esiruskitettuna ja runsasläskiseen silavaan käärittynä. Ennen silavointia maustan sen esim. kuu-ukon vinkkien mukaan. Suolauksen suhteen en vielä oikein tiedä, mutta jos suolaan sen samalla ruskistuksen jälkeen, niin tuo paistinliemi on varmaan saanut makua yrteistä ja suolasta, vaikkei itse paisti olekkaan läpi suolaantunut ja makustunut.
Sittenhän syöjät pystyvät lisämään tarvittaessa suolaa, vaikka poronlihan maku ei juurikaan kaipaa runsasta suolausta. Katajanmarjaa laitan kyllä enemmän kuin pari... (makuasia Smile ).
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
StefanG
12.12.2016 17:49


Viestejä: 1249
Sinun saappaissa niin esiruskistuksen jälkeen en laittaisi paistia kannelliseen vuokaan vaan sen sijaan paistopussiin. Ei mene tippaakaan nestettä hukkaan.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
rance
12.12.2016 18:26


Viestejä: 1137
^ Hyvä huomio, varsinkin kun minulla ei ole saappaita Smile Paistinpussi on hyvä uuninpellillä, niin ei tarvitse turhia astioiden tiskauksia.

Tämähän alkaa kohta kehittyä täydelliseksi ratkaisuksi. Kiitos.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Korpijaakko
12.12.2016 21:51


Viestejä: 6935
Toistaiseksi paras koskaan syömäni hirvipaisti syntyi seuraavasti:

- sulatetaan sopivan kokoinen hirven sisäpaisti
- suolaus suolaliemessä (en muista vahvuutta, aka jäykkää) reilun vuorokauden
- pintaan vähän öljyä ja mustapippuria
- pinnan ruskistus voissa kuumalla valurautapannulla
- kypsennys uunissa avoimessa vuoassa aika miedolla lämmöllä (olisiko ollut 150C) kunnes saavutetaan haluttu sisälämpötila (60C tuntumassa)
- kääritään folioon ja annetaan vetäytyä lisukkeiden kypsyessä
- tarjoillaan ohuehkoina siivuina lämpimänä, mutta maistui kylmänäkin

Tuota syötyäni en ymmärrä miksi olen aiemmin tehnyt nuo suljetussa padassa. Ei tullut kuivaa vaan mehukasta ja herkullista. Lihan omalla maulle jäi tilaa kun ei kikkaillut turhia. Uskoisin toimivan myös porolla, mutten ole kokeillut kun ei kuulu paikalliseen villieläimistöön...
_________________
Galleria ja blogi
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla Vastaa lainaamalla viestiä
Lähetä uusi viesti  Vastaa viestiin Siirry sivulle 1, 2, 3, 4  Seuraava

 
Tutustu muihin vastaavaan asiaan liittyviin keskusteluihin (Hakee kaikki keskustelut joiden otsikoissa esiintyy sama sana)
Aihe Kirjoittaja Foorumi Vastaukset Lähetetty
Outa jouluksi outa.fi Tiedotuskanava 3 23.11.2015 18:51 Katso viimeisin viesti
Jouluksi erämaahan Reeta Lappi 109 16.10.2015 10:48 Katso viimeisin viesti
Mitenkä kanootti katolle kiinni? Sole Melonta 14 16.05.2009 17:39 Katso viimeisin viesti
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


      Sivun alkuun  

Sivu 1 Yht. 4
Siirry sivulle 1, 2, 3, 4  Seuraava
Siirry: