Vaellusturinat II
- Osta ja työllistä yh-äitejä Vietnamissa
 
Etusivu Rekisteröidy Ohje Vaellusnet Kuva MMS-Blog Vaellusturinat I Tilastot Avatarit  
Asentopaikkani Phoogle                      

Kantotulen lieskan leikintää Hammastunturin syksyisessä erämaassa.... Kulpakkojokea Hammastunturin kupeessa....... Kuoppajärvi Hammasjärven pohjoispuolella ja ruskainen haavikko........ Pyhä-Nattasen huipulta heinäkuun 2005 helteillä... Idyllinen Riestojoki Sompion luonnonpuistossa..... Anterin huipulta itäänpäin kevättalvella 1993.....
 

Vaellusturinat II Foorumin päävalikko Ruokaohjeet ja vinkit Helpot retkiruoat
Näytä edelliset viestit:   
      Kaikki ajat ovat GMT + 2 tuntia  
Lähetä uusi viesti  Vastaa viestiin Siirry sivulle 1, 2  Seuraava

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe: Helpot retkiruoat
Timoa
07.06.2016 17:46


Viestejä: 1619
Taas mietiskelen seuraavan reissun sapuskoja ja kaupassa taas lyö tyhjää. Ajattelin tehdä muutaman kymmenen yksinkertaisen retkiruoan yhteenvedon kaikkien saataville. Jotain teemaakin ajattelin ja tulin siihen tulokseen, että teema saisi olla yksinkertainen jonkin verrran esivalmisteluja vaativa. Yksinkertainen myös hankinnan kannalta.

Ei siis tyyliin:
Kasvisnuudelikeitto
-paprika
-sipuli
-purjo
- yms...
Viipalointi, paloittelu, kuivaus, pakkaus
-Mausteeksi itämainen xx kastike uudelleen pakattuna
-mauste x
-mauste x
...

Vaan:
Kasvisnuudelikeitto
-Apetit kasvissuikaleet, pakaste 250g
-XX nuudelipussi jossa mausteet.
-Kuivaus, pakkaus.

Ymmärrätte varmaan pointin. Kaikki ainekset saisi olla mahdollisimman pitkälle valmiita kaupasta haettuna sekä saatavissa lähes kaikkialta.

Heitelkää omia reseptejä alle. Olisi myös hyvä, että jos reseptiin tarvitsee jonkin tietyn tuotteen niin syy sekä valmistaja.
_________________
http://www.timoanttalainen.com
http://ulkoilublogit.blogspot.fi/
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
sepeteus
07.06.2016 19:17


Viestejä: 1167
Meille yksinkertaisille murupussituristeille menee muutaman kerran reissussa tuunattu pastapussi. Tuunauksista paras omaan makuuni taitaa olla kuivaporolla terästetty pasta, mutta menettelee muukin liha tai meetvurstikin höysteenä. Paahdettu sipulirouhe on myös aika hyvä maun antaja niin pastaan kuin muihinkin ruokiin.
_________________
Lappi on vapautta kalenterin ja kellon orjuudesta.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
sepeteus
07.06.2016 19:31


Viestejä: 1167
Meille yksinkertaisille murupussituristeille menee muutaman kerran reissussa tuunattu pastapussi. Tuunauksista paras omaan makuuni taitaa olla kuivaporolla terästetty pasta, mutta menettelee muukin liha tai meetvurstikin höysteenä. Paahdettu sipulirouhe on myös aika hyvä maun antaja niin pastaan kuin muihinkin ruokiin.
_________________
Lappi on vapautta kalenterin ja kellon orjuudesta.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Korpijaakko
07.06.2016 20:12


Viestejä: 6935
Jos jaksaa jauhelihaa kuivata, niin siinä on suurin esityö ihan kelvolliseen ruokavalioon. Muu löytyy kaupan kuivahyllyltä. Vaihtoehtoisesti voi käyttää soijarouhetta, mutta itse tykkään jauhelihan mausta enemmän. Jos on kuivuri ja pari paistinpannua, niin lihaa kuivaa parina iltana helposti n. 10kg tuorepainon edestä, joka riittää 200g annoksilla 50 ruokaan. Vähän pienemmälläkin määrällä pärjää (jos laskee, että tahtoo 20-30g proteiinia lihasta).

Jauhelihan kaveriksi sitten esim. muusijauhetta, valmispastoja ja riisipatoja tai ihan vaan makaronia ja liemikuutio tai nuudeleita. Kaupasta saa myös valmiiksi kuivattuna sipulia ja keittojuureksia. Sopivat moneen ruokaan "mausteeksi". Niin, ja voita energian ja maun vuoksi.

Ja lihan (proteiininlähde) voi korvata myös pähkinöillä ja siemenillä, jotka kestävät vaellusolosuhteita suoraan kaupasta haettuna. Punaiset linssitkin kypsyvät sen verran nopeasti, että käyvät retkiruuaksi sellaisenaan. Ja suoraan kaupasta ostettuna yksittäispakatut minisalamit säilyvät lämpimässä ihan etiketin tietojenkin mukaan. Niitä voi pilkkoa esim. pussi pastaan, kuskusiin tai nuudeleihin.

Ja Skurkan nuudeliresepti on helppo ja hyvä. Helpointa jos kastikkeen sekoittelee kotona, mutta voihan sen sekoittaa aina maastossakin jos löytää eri aineksia sopivat pakkaukset.

Niin, ja tänään bongasin Prismassa Pestoa (vihreää ja punaista) muovitötsässä. Vihdoin ja viimein! Peston uudelleen pakkaaminen lasipurkeista on mielestäni aika rasittavaa. Nyt ei enää tarvitse. Eli kaupasta mauan mukaista pastaa, muovipurkki pestoa ja mauan mukaista siemen- ja pähkinäsekoitusta. Ja jos haluaa hifistellä, parmesan-lastuja/-jauhetta (jälkimmäinen kestää säilytystä lämpimässä) päälle. Niin, ja aurinkokuivattuja tomaatteja (saa kaupasta pusseissa ilman tai vähällä öljyllä). Ja vaikka oliivejakin (saa pusseihin pakattuna useimmista isommista kaupoista).

Myös kaupan valmiit risotto-pussit (en nyt muista merkkiä, ainakin S-ryhmän kaupat myyvät) toimivat hyvin. Sekaan esim. kuivattuja tai tuoreita sieniä ja reilusti parmesaania ja voita.

Ja puurothan on ihan hyviä myös. Hiutaleita maun mukaan (esim. perinteinen kaura- ja neljäviljaa, riisihiutaleet, jne. miksei myös vaikka mannasuurimot) ja sekaan maitojauhetta ja vaikak rouhittuja siemeniä, niin saa ylimääräistä proteiinia ja makua. Mausteeksi esim. voita ja fariinisokeria. Tai sokeria ja kanelia. Tai Lämmin kuppi tai Blå Band kiisseleitä.
_________________
Galleria ja blogi
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Timoa
07.06.2016 21:09


Viestejä: 1619
Pestoa tötsässä eikä lasipurkissa??? Mahtavaa! Kohtalaisen iso osuus ruokavaliostani koostuu pestosta Smile (ja juustosta)

Mutta, ajatukseni siis ei ollut kerätä vain itselleni ideoita tai perushuomioita vaan ihan selkeitä reseptejä joista voi poimia ennen kaippaan menoa tuon ja tuo tai sitten kaupassa vilkaista puhelimesta ne puuttuvat sapuskat. Kunhan reseptejä on tarpeeksi koostan niistä helppolukuisen yhteenvedon.

Pestopasta: Pesto, pasta ja juusto.

-Pestokastike (Prismassa kuulema muovipurkissa) Pirkka omasta mielestäni paras jos pestoa käyttää paljon tyyliin 30-40g/annos/henki.
-Pasta. Torino kahden värin täysjyväpenne. (Iso proteiinin osuus muistaakseni 16% joka vielä maistuu pastalta)
-Juusto. Kuivattu "parmesanhenkinen". Säilyy lämpimässä, löytyy kaupasta kylmähyllystä. Punainen paketti.
-(pikaruokaravintolasta keikattu ketsuppiannos)
_________________
http://www.timoanttalainen.com
http://ulkoilublogit.blogspot.fi/
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Pertti Kurki
07.06.2016 21:38


Viestejä: 1571
Kaupan pesto on aivan järkyttävää kuraa. Oikea pesto on täysin toisenlaista.
_________________
Kuvailutulkki
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Korpijaakko
07.06.2016 21:48


Viestejä: 6935
Pertti Kurki kirjoitti:
Kaupan pesto on aivan järkyttävää kuraa. Oikea pesto on täysin toisenlaista.


Näin on, mutta ennakkovalmistelu on työlästä ja nyt haettiin helppoja ruokia. Basilikaa on kyllä penkissä kasvamassa, niin saa kotona sitten herkutella kunnon pestolla kun mieli tekee. Vaelluksilla riittää vähempikin. Vähän niin kuin kotona tekee mieluummin käristystä tai karjalanpaistia ja kunnon muussin, mutta reissussa kuivattu jauheliha pulverimuusin seassa maistuu ihan hyvin.
_________________
Galleria ja blogi
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
retkuilija
07.06.2016 22:14


Viestejä: 84
Tämmöinenkin itse kasattu törky tuli viimeisellä reissulla hyvällä ruokahalulla vedettyä naamaan. 100g Myllyn Paras täysjyväfusilleja
25g kuivattua broilerin filettä siivuina, ennen kuivausta lisätty aavistus mustapippuria. Vastaa noin 100 grammaa paistettua filettä.
Keitetään fusillit ja broileri noin puolessa litrassa vettä. Lisätään loppuvaiheessa pussi Blå Band suurustettua kanakeittoa. Jos haluaa niin voi lisätä kermajauhetta tukevoittamaan annosta.

Toimintakyky säilyi hyvänä ja matka jatkui hetimiten tiskaamisen jälkeen.
_________________
"...matkalla jossain päin Suomea..."
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Pertti Kurki
07.06.2016 22:16


Viestejä: 1571
^^No höh, syön käristystä vaelluksellakin, muusi kyllä on pussista mutta puolukkasurvos ei. Vaiva on suhteellinen käsite...
_________________
Kuvailutulkki
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Korpijaakko
07.06.2016 22:42


Viestejä: 6935
Pertti Kurki kirjoitti:
^^No höh, syön käristystä vaelluksellakin, muusi kyllä on pussista mutta puolukkasurvos ei. Vaiva on suhteellinen käsite...


Totta. Tänä vuonna tulee varmaan noin 100 reissupäivää. Lyhyemmillä reissuille, varsinkin talvella, on helppo ottaa tuoreet ainekset mukaan ja on helppo herkutella. Mutta pidemmille reissuille ja kesälle tykkänä kuivata ja se taas ei harrastuksena ole erityisen kiinnostava, joten koetan päästä helpommalla. Ja sitä taisi ketjun aloittajakin kysellä.
_________________
Galleria ja blogi
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Kullervo
07.06.2016 23:47


Viestejä: 996
Edellisiin liittyen,meikäläisen vakioruoka, joka aina mukana:
-kaupan pakasteriistakäristys, paistetaan ja kuivataan
-muussipussi
-kaupan (friteerattua) kuivasipulia
Pikaruoka ja tuo riistakäristyskin kuivaantuu yhtä nopeasti kuin jauheliha, on sen verran ohueksi levyiksi leikattu.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Hanu
08.06.2016 8:40


Viestejä: 2690
Kaupasta valmiita kastikeaineksia esim. Knorrin kolmen pippurin kastike tai joku sienikastikepussi. Joukkoon kuivattua jauhelihaa, suppilovahveroita ja kuivattua sipulia. Lisäksi makaroonia tai muussia. Jauheliha on ainoa retkeä varten kuivattava artikkeli. Sipulia saa valmiina ja sienet on kuivattu, kun kerätty. Joku kastike vaatii joukkoon maitojauhetta. Helppoa, nopeaa ja halpaa. Tosin vaatii kaksi keitto kertaa eli kastike erikseen ja makaroonit erikseen.
_________________
Epäsosiaalisen median kaipuu....
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
H2SKV
08.06.2016 9:03


Viestejä: 53
Pemmikaani ja siihen lisukkeeksi muusi, pasta tai cuscus (ja tarvittaessa joku pussikastike).
Pemmikaani ja vesi kattilaan ja muut ainekset perään.

Pemmikaanin valmistus:
-jerkyä saa kaupasta jos ei tee itse (huom: jerkyssä on mausteet, suola jne)
-kirkastettua voita: ainakin näyttää olevan täällä http://kauppa.ruohonjuuri.fi/kirkastettu-voi-ghee-/FITNES-6430048230253/dp , mutta myös itse tekeminen helppoa: pannaan paketti suolatonta voita kattilaan matalimmalle teholle ja keitetään noin tunti. Vesi haihtuu ja proteiini sakkautuu, liemi vähän kellertää eli otetaan pois juuri ennen kuin proteiini palaa. Otetaan liemi talteen.
-jauhetaan jerky
-sekoitetaan painossa 50% lihajauhetta 50% kirkastettua voita
-lopuksi seoksen jakaa annoskakkuihin ja panna kakut folioon.

Voisi kai olla kuivakalaakin.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
hannes
08.06.2016 9:49


Viestejä: 8811
Minulla on aivan erilainen lähestymistapa retkiruokiin, eikä vastaa varmaan kysyjän tarpeita (laitan kuitenkin kun omasta mielestä on yksinkertainen):

Jauhelihoja on yleensä kolmea lajia: nauta, sika ja näiden sekoitus .
Paistan jauhelihaa sipulin kanssa pannulla, jos kesäreissu, valutan rasvaa tässä vaiheessa siivilällä. Takaisin pannuun ja sekaan vihanneksia.
Eri satseihin eri vihanneksia (tomaattia, porkkanaa, lanttua, kaalia, nokkosta...) Kanamunaa joihinkin sekaan matkimaan lihapullia .
Eri päiville tulee ruokaan vähän vaihtelua.
Mausteita maun mukaan: suolaa, sokeria , mustapippuria, timjamia, paprikaa , Provincen mixiä. Eri anoksiin eri mausteet.
Kokonaisuus kuivataan leivinpaperin päällä. Itse kuivaan mm. uunin päällä. Auton sisälämmitinkin käy. Uunissa kuivaaminen vaatii vahtimista.
Joitain kuivattuja on mukana vielä erikseen: sieniä, yrttejä, nokkosta..miten milloinkin.

Annoksiin tulee erikseen perunamuusi, makaroni tms. itse kuivattu peruna.

Kanaa ja kala käy myös ja porsaan ulkofile, (sen voi myös" nyhtää" uunipaiston jälkeen ja kuivata. Kuivuu helposti mutta on sitten vain pelkkää lihaa ilman vihanneksia)

Kaupan valmiissa retkiruuisissa ym. on joku säilöntäaine jota en oikein kestä. Parin retkiruokapussin jälkeen tulee hirveä "sisäinen" vastustus ja ainut keino olisi itsensä pakottaminen syömään.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Hamalainen
08.06.2016 10:03


Viestejä: 3428
hannes kirjoitti:
Minulla on aivan erilainen lähestymistapa retkiruokiin, eikä vastaa varmaan kysyjän tarpeita (laitan kuitenkin kun omasta mielestä on yksinkertainen):

Jauhelihoja on yleensä kolmea lajia: nauta, sika ja näiden sekoitus .
Paistan jauhelihaa sipulin kanssa pannulla, jos kesäreissu, valutan rasvaa tässä vaiheessa siivilällä. Takaisin pannuun ja sekaan vihanneksia.
Eri satseihin eri vihanneksia (tomaattia, porkkanaa, lanttua, kaalia, nokkosta...) Kanamunaa joihinkin sekaan matkimaan lihapullia .
Eri päiville tulee ruokaan vähän vaihtelua.
Mausteita maun mukaan: suolaa, sokeria , mustapippuria, timjamia, paprikaa , Provincen mixiä. Eri anoksiin eri mausteet.
Kokonaisuus kuivataan leivinpaperin päällä. Itse kuivaan mm. uunin päällä. Auton sisälämmitinkin käy. Uunissa kuivaaminen vaatii vahtimista.
Joitain kuivattuja on mukana vielä erikseen: sieniä, yrttejä, nokkosta..miten milloinkin.

Annoksiin tulee erikseen perunamuusi, makaroni tms. itse kuivattu peruna.

Kanaa ja kala käy myös ja porsaan ulkofile, (sen voi myös" nyhtää" uunipaiston jälkeen ja kuivata. Kuivuu helposti mutta on sitten vain pelkkää lihaa ilman vihanneksia)

Kaupan valmiissa retkiruuisissa ym. on joku säilöntäaine jota en oikein kestä. Parin retkiruokapussin jälkeen tulee hirveä "sisäinen" vastustus ja ainut keino olisi itsensä pakottaminen syömään.


Pari päivää syömättä niin ei tarvitse pakotella syömäänSmile
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä
Lähetä uusi viesti  Vastaa viestiin Siirry sivulle 1, 2  Seuraava

 
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


      Sivun alkuun  

Sivu 1 Yht. 2
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
Siirry: