Vaellusturinat II
https://www.vaeltajankauppa.fi/
- Osta ja työllistä yh-äitejä Vietnamissa
 
Etusivu Rekisteröidy Ohje Vaellusnet Kuva MMS-Blog Vaellusturinat I Tilastot Avatarit  
Asentopaikkani Phoogle                      

Kantotulen lieskan leikintää Hammastunturin syksyisessä erämaassa.... Kulpakkojokea Hammastunturin kupeessa....... Kuoppajärvi Hammasjärven pohjoispuolella ja ruskainen haavikko........ Pyhä-Nattasen huipulta heinäkuun 2005 helteillä... Idyllinen Riestojoki Sompion luonnonpuistossa..... Anterin huipulta itäänpäin kevättalvella 1993.....
 

Vaellusturinat II Foorumin päävalikko Muut varusteet what3words.com koordinaatit
Näytä edelliset viestit:   
      Kaikki ajat ovat GMT + 2 tuntia  
Lähetä uusi viesti  Vastaa viestiin

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe: what3words.com koordinaatit
Timoa
24.04.2017 18:35


Viestejä: 1606
Oletteko tutustuneet https://what3words.com/ koordinaattijärjestelmään?
Koko maapallo jaoteltu 3x3 metrin ruudukoihin ja ruudukon nimi on kolme sanaa käyttämälläsi kielellä.
Esimerkiksi puhelimessa on paljon helpompi ja selkeämpi sanoa vaikka "koira kassi puu" kuin alkaa selittämään numeroita ja varmistamaan, että vastaanottaja käyttää samaa koordinaattijärjestelmää. Myös virheiden määrä laskee. Esimerkiksi jos kirjoittaa viestin kaverille, että tule "koira kassi puy" niin pienellä mietinnällä keksii, että puy saattaa olla typo ja piti olla puu. Sama jos on ulkomailla ja pitäisi selittää kaverille sijaintia tai paikkojen nimiä niin selkeällä suomella ainakin osuu oikeaan paikkaan eikä tarvitse miettiä sen ihmeemmin paikallisen kielen kirjoitusasua osoitteissa.
_________________
http://www.timoanttalainen.com
http://ulkoilublogit.blogspot.fi/
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Pepi
24.04.2017 19:03


Viestejä: 6521
Tuollahan näistä on jo keskusteltu hiukan.
_________________
Ainoa keino olla koskaan eksymättä on olla koko ajan perillä.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Mr_C
24.04.2017 19:16


Viestejä: 2840
On siitä tuossa Koordinaatti "viidakko" - keskustelussa mainittu ja tuossa on vastaus miksi se ei ole kovin hyvä monessa tilanteessa.
Niiden "koordinaattien" perusteella ei voi edes arvata missäpäin ollaan.
Tuo puy ei välttämä ole puu, se voi olla myös pyy tai pui. Eikä mikään osoita että kyseessä olisi vain yhden kirjaimen virhe.
Lisäksi pitää olla kooderi joka kertoo missä se paikka oikeasti on, tai jos haluaa kertoa toiselle jonkin tietyn paikan sijainnin tuolla "koordinaatistolla" niin sekin pitää kääntää kooderilla.
Ei voi vain kartan reunasta katsoa.
Jossain tilanteessa tuo voi olla kätevä, mutta vaeltajalle se ei kerro ollenkaan mm. kuinka kaukana on piste toisesta, minkä metripohjaisista koordinaateista voi äkkiä katsoa.
EDIT : Tuli kirjoitettua liian pitkään, niin Pepi ehti itse ensin vastata.

P.S. Lisäksi tuossakin pitää varmistaa että molemmat käyttää samaa koordinaatistoa, eli kielivalintaa. Se kun vaikuttaa kooderin antamiin sanoihin.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Timoa
24.04.2017 22:28


Viestejä: 1606
Tuollaisesta olisi ollut paljon käyttöä viime talvena työkäytössä. Ulkomaalaiset pääsääntöisesti ei onnistu lausumaan suomalaisia osoitteita mitenkään ymmärrettävästi. Oli sitten työkavereita tai asiakkaita. Ja harva edes yrittää.
Pääsääntöisesti työskentelykieli oli englanti. Kolmella sanalla viestissä tai puhelimessa olisi saanut todella helposti sijainteja jaettua porukan kesken. Asiakkaiden airbnd kämppiä tai oppaan hakuosoitteita.
Se voisi myös toimia toisinpäin jossa itse ei osaa (koordinaattien) kyseistä kieltä. Vaikka ranskalaiselle voisi lyödä oman kännykän kouraan ja sanoa, että kirjoita koordinaattisanat tähän niin tiedän minne mennään. Mikäli ne on tiedossa.

Omaan käyttöön tuo on kyllä loistava keino jakaa ja ilmoittaa sijainteja. Linkkien kautta toki kaikki muukin toimii oikein hyvin, mutta puhelimella, tekstiviestinä tai kasvotusten jaettuna vaikuttaa todella hyvälle.
_________________
http://www.timoanttalainen.com
http://ulkoilublogit.blogspot.fi/
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Pepi
25.04.2017 9:00


Viestejä: 6521
Rajoitettuun sisäiseen käyttöön toimii tietysti, kun kaikilla on pelit ja vehkeet käytössä. Ja riittävä oikeinkirjoitustaito noita parinkymmenen kirjaimen sanayhdistelmiä varten. Pikaisella testillä englannin kielellä yhden tai kahden kirjaimen kirjoitusvirheet heittivät Helsingistä Norjaan, Britanniaan tai Venäjälle. Virheen huomaa tietysti heti virheeksi, mutta sen korjaaminen onkin toinen juttu.

Jos tiedon välitys on osittainkin suullista, virheen mahdollisuus on aika iso. Sanat kun eivät ole englannin kielen tavanomaisimmasta tai yksinkertaisimmasta varastosta. Ja koska kieliversioita on luvassa pilvin pimein, tulee sekaannusvaara toisiaan muistuttavien kielten kohdalla. Ajatus siitä, että kieliversiot vastaisivat toisiaan sanakirjakäännöksin, on kielten pikku erojen takia mahdoton toteuttaa täysin.

Tämän takia ainakin kokeilusivun ominaisuus, että se ehdottaa saman tapaisia sanayhdistelmiä ja kertoo, minne ne vievät, onkin välttämätön. Ja silloin virheiden osuminen mahdottomiin paikkoihin on toki etu. Tämä automatiikka ei näytä kuitenkaan yltävän riittävän pitkälle. Äänneasultaan samankaltaiset sanat voivat olla kirjoitusasultaan liian erilaiset tälle toiminnolle, ja oikea vaihtoehto jää tarjoamatta.

Virhemahdollisuus on kaikissa järjestelmissä. Tässä se vain on ennustamaton ja sattumanvarainen. Koordinaateissa voi mikä tahansa numero olla väärin tai käyttäjillä voi olla eri koordinaatisto. Katuosoitteet eivät ole yksikäsitteisiä, koska sama osoite voi löytyä eri kunnista. Ja äsken törmäsin osoitteeseen, jossa postiosoite ja karttahaku eivät kohdanneet, kun posti jaetaan naapurikunnan kautta.

What3Words on keksitty musiikkiyhtyeiden roudarien käyttöön ja on yksityisen firman omistama ja patentoima vuonna 2013. Se siis ei ole kaikilta osin vapaasti saatavilla. Sen ylläpitäjä varaa itselleen oikeuden muuttaa systeemiä ilman muutoksesta aiheutuvia vastuita. Systeemiä on palkittu ja kehuttu, siihen on investoitu ja se on saanut starttirahoja, mutta kaupallisesta menestyksestä en löytänyt tietoa.

Mikä pahinta, markkinoille väitetään ilmaantuneen ilmaisia klooneja.
_________________
Ainoa keino olla koskaan eksymättä on olla koko ajan perillä.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä
Lähetä uusi viesti  Vastaa viestiin

 
Tutustu muihin vastaavaan asiaan liittyviin keskusteluihin (Hakee kaikki keskustelut joiden otsikoissa esiintyy sama sana)
Aihe Kirjoittaja Foorumi Vastaukset Lähetetty
YR.NO antaa nykyään koordinaatit ja k... hekrules Kalastus 3 02.03.2016 23:35 Katso viimeisin viesti
Gps:n käyttö, koordinaatit ja hätätil... -Ahjo- Lappi 11 08.02.2016 11:44 Katso viimeisin viesti
Mökin koordinaatit samovaari Yleisiä retkeilyyn liittyviä sekalaisia asioita 6 04.07.2015 0:37 Katso viimeisin viesti
Gps koordinaatit myrskylintu Muut varusteet 7 02.03.2015 14:55 Katso viimeisin viesti
Miksi koordinaatit eroavat kartoissa Aaro Yleisiä retkeilyyn liittyviä sekalaisia asioita 13 27.03.2012 9:20 Katso viimeisin viesti
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


      Sivun alkuun  

Sivu 1 Yht. 1
Siirry: