Vaellusturinat II
- Osta ja työllistä yh-äitejä Vietnamissa
 
Etusivu Rekisteröidy Ohje Vaellusnet Kuva MMS-Blog Vaellusturinat I Tilastot Avatarit  
Asentopaikkani Phoogle                      

Kantotulen lieskan leikintää Hammastunturin syksyisessä erämaassa.... Kulpakkojokea Hammastunturin kupeessa....... Kuoppajärvi Hammasjärven pohjoispuolella ja ruskainen haavikko........ Pyhä-Nattasen huipulta heinäkuun 2005 helteillä... Idyllinen Riestojoki Sompion luonnonpuistossa..... Anterin huipulta itäänpäin kevättalvella 1993.....
 

Vaellusturinat II Foorumin päävalikko Ruokaohjeet ja vinkit Kuivajogurtti
Näytä edelliset viestit:   
      Kaikki ajat ovat GMT + 2 tuntia  
Lähetä uusi viesti  Vastaa viestiin Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Mava
14.04.2016 13:15


Viestejä: 222
Kuivattu jogurtti oli karmein kokeiluni ikinä. Laughing Ei ole tarvetta kokeilla toiste..
_________________
Ylämäki
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Blog Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
jupe7
28.04.2016 20:38


Viestejä: 103
miten olsi jos tehosekoittimen jälkeen laitttaisi huhmareeseen ja sillä hienontaisi?
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Korpijaakko
22.06.2016 23:25


Viestejä: 6935
Kokeilin kuivaamisen sijaan elävää jogurttia kuiva-aineista. Koe-eräksi sekoitin noin 1,25dl täysmaitoa ohjeen mukaisesti Nestle Nido -maitojauheesta ja lisäsin sekaan n. 25g maustamatonta jogurttia (sellaista löysää litran purkissa myytävää). Annoin seoksen olla 24h huoneen lämmössä ja se se ehti kehittyä löysäksi jogurtiksi. Maku oli vähän kermaviilimäinen, varmaankin korkean rasvapitoisuuden vuoksi. Oikein hyvää jopa huoneenlämpöisenä, selvästi jogurttimaista. Söisin mielelläni reissussa.

Jätin purkin pohjalle jämän ja lisäsin 1,25dl maitojauheesta tehtyä maitoa. 24 tunnissa seos ei ehtinty huoneen lämmössä olennaisesti paksuuntua. Liekö hapattajia ollut sen verran vähän? Jätin jääkaappiin ja nyt 6vrk myöhemmin se on paksua jogurttia. Pitää aamulla koemaistaa.

Tämän lyhyen kokeilun perusteella elävässä jogurtissa on potentiaalia, mutta pitäisi vaan saada prosessi tapahtumaan vuorokaudessa, jotta siitä saisi jokaiselle aamulle aamupalaa. Tai voihan sitä syödä joka toinenkin aamu, mutta mieluummin söisin jokaisena aamuna.

Ja varsinaiseen aiheeseen liittyen: Ostin Grönlannista kotiin tuliaiseksi ison kasan kuivajogurttia. Pakkauksessa on yhdessä pussissa keskinkertaista/heikkoa muromysliä (paranee varmasti lisäämällä sattumia) ja toisessa jogurttijauhetta. Jauheita on eri makuja, joista ainakin mustikka on ihan maukasta. Jauheesta tulee löysää moussemaista tavaraa, jossa on selvästi jogurtin happamuutta. Ihan hyvää siis, lukuun ottamatta vakiona onnetonta mysliä. Myslin tietty voi jättää pois tai ottaa siihen lisukkeita mukaan.
_________________
Galleria ja blogi
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla Vastaa lainaamalla viestiä
Lähetä uusi viesti  Vastaa viestiin Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3

 
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


      Sivun alkuun  

Sivu 3 Yht. 3
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3
Siirry: