Vaellusturinat II
- Osta ja työllistä yh-äitejä Vietnamissa
 
Etusivu Rekisteröidy Ohje Vaellusnet Kuva MMS-Blog Vaellusturinat I Tilastot Avatarit  
Asentopaikkani Phoogle                      

Kantotulen lieskan leikintää Hammastunturin syksyisessä erämaassa.... Kulpakkojokea Hammastunturin kupeessa....... Kuoppajärvi Hammasjärven pohjoispuolella ja ruskainen haavikko........ Pyhä-Nattasen huipulta heinäkuun 2005 helteillä... Idyllinen Riestojoki Sompion luonnonpuistossa..... Anterin huipulta itäänpäin kevättalvella 1993.....
 

Vaellusturinat II Foorumin päävalikko Ruokaohjeet ja vinkit Nyhtökaura
Näytä edelliset viestit:   
      Kaikki ajat ovat GMT + 2 tuntia  
Lähetä uusi viesti  Vastaa viestiin Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4  Seuraava

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
dailymail
05.03.2016 15:17


Viestejä: 2751
Vanamo ja Kolmonen maistavat nyhtökauraa
_________________
Mikään ei ole niin varmaa kuin minä
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
tst
06.03.2016 10:33


Viestejä: 5276
^ Very Happy Tuota pitää päästä maistamaan vikkelästi vaikka kilohinta lienee positiivisen palautteen kautta melkoinen. Liekö tämä Nobel-palkinnon arvoinen keksintö?
"Huh, helpotus, mutta ei Risto kuulijaansa niin vähällä päästä. Yksi ilmasto-ongelma on vielä jäljellä, ja se on iso.

Jos ihmiskunta haluaa lihaa joka lautaselle, taistelu lämpenemistä vastaan on hävitty.
Jos se ratkaistaisiin, ilmastovaikutukset olisivat huikeat. Samalla päästäisiin eroon kasteluvesipulasta ja uusien tartuntatautien vaarasta. Sydän- ja verisuonitaudit, syöpä ja diabetes vähenisivät. Taistelu nälkää vastaan helpottuisi. Metsiä ei enää tarvitsisi raivata pelloiksi, peltoja voitaisiin metsittää uudelleen.

”Valitettavasti se on myös ainoa asia, johon hallitukset eivät halua puuttua. Myös tavalliselle ihmiselle se on vaikein uhraus.” http://www.kodinkuvalehti.fi/artikkeli/lue/ihmiset/tieteiskirjailija_risto_isomaki_tieteiskirjailija_risto_isomaki_lihansyonti_on
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Hamalainen
14.05.2016 10:13


Viestejä: 3400
Nyt on nautittu ensimmäinen nyhtökaurasta tehty "jauhelihakastike". Laitoin pannulle oivariinia ja vähän rypsiöljyä. Jonkun verran kasvielientä, pippuria ja ruokakermaa. Sopivasti maustettuna hyvää syötävää. Kyllä nyhtökaurasta saa hyvää retkiruokaa kun kilohinta laskee sopivalle tasolle.
Joku voisi kokeilla kuivaamista silloin säilyvyys paranisi. Nyt vaatii säilytyksen alle +6 astessa.
En ole niin vihreä että ostaisin jatkuvasti 16€/kg hinnalla.
Kun tuotanto saadaan vauhtiin niin tuonhan pitäisi olla jollain aikavälillä edellisempaa kuin jauheliha.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Harrastelija77
29.08.2016 13:57


Viestejä: 8
Onkohan kukaan vielä ehtinyt kuivata nyhtökauraa? Kiinnostaa toimiiko kuivattuna?
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Sini-Marja
10.11.2016 14:40


Viestejä: 241
Ei ole vielä tullut kokeiltua eli kiinnostunut täälläkin! Voisi ottaa projektiksi kun muut kiireet helpottavat. Samoten kiinnostaisi Härkiksen kuivaaminen, joka on ainakin omasta mielestä maultaan vielä parempaa.
_________________
http://luontoloinen.blogspot.fi/
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Kullervo
08.12.2016 22:03


Viestejä: 990
Nyhtökauraa pääsin maistamaan vasta viime viikolla kun oli melko pieneen lähikauppaankin eksynyt. Ihan postiivinen kokemus. Rakenne ja suutuntuma "broilerimainen", maku jotain muuta. Ei siis lihan makuinen mutta tuntuinen. Maku aika neutraali, minusta miedompi kuin härkis tai jotain sinnepäin. Täytynee maistaa toisen kerran niin tarkentuu arvio.

Tuo kuivaaminen täytyy kyllä kokeilla. Viikonloppuna saanen maistaa kaverin kuivaamaa härkistä. Mielenkiintoista.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Kullervo
18.12.2016 19:21


Viestejä: 990
Kullervo kirjoitti:
Nyhtökauraa pääsin maistamaan vasta viime viikolla kun oli melko pieneen lähikauppaankin eksynyt. Ihan postiivinen kokemus. Rakenne ja suutuntuma "broilerimainen", maku jotain muuta. Ei siis lihan makuinen mutta tuntuinen. Maku aika neutraali, minusta miedompi kuin härkis tai jotain sinnepäin. Täytynee maistaa toisen kerran niin tarkentuu arvio.

Tuo kuivaaminen täytyy kyllä kokeilla. Viikonloppuna saanen maistaa kaverin kuivaamaa härkistä. Mielenkiintoista.


Molempia on nyt kuivattuna, ei kuitenkaan maistettuna. Saattaa mennä hetki ennen kuin pääsen kokeilemaan ennallistumista. Kuivaaminen ainakin onnistui helposti.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
form
19.12.2016 8:04


Viestejä: 305
Kullervo kirjoitti:
Viikonloppuna saanen maistaa kaverin kuivaamaa härkistä. Mielenkiintoista.


Ennallistuiko kuivattu Härkis hyvin? Versollahan on myös kuivatuotteena oleva härkäpapu-herneproteiinirouheseos, mutta kiinnostaa toi Härkiksenkin kuivaaminen.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Kullervo
19.12.2016 8:49


Viestejä: 990
form kirjoitti:
Kullervo kirjoitti:
Viikonloppuna saanen maistaa kaverin kuivaamaa härkistä. Mielenkiintoista.


Ennallistuiko kuivattu Härkis hyvin? Versollahan on myös kuivatuotteena oleva härkäpapu-herneproteiinirouheseos, mutta kiinnostaa toi Härkiksenkin kuivaaminen.


Kävi niin, että kaveri sairastui ja reissu jäi hänen osaltaan. Eli en päässyt vielä maistamaan.
Tuo kuivattu Härkis on aika jauhemaista sekin. Pienentelin sitä murusiksi, että kuivaantuisi tasaisesti. Uskoisin, että ennallistuu siis hyvin, mutta eroaako sitten valmiista jauheesta, en tiedä.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
form
19.12.2016 9:11


Viestejä: 305
Toi härkäpapu-herneproteiinirouhe ja valmis Härkishän ovat ihan eri tuotteita. Härkis on käyttövalmis, siinä on mm. sipulia, mausteita ja rasvaa. Härkäpapurouhe on härkäpapurouhetta.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Kullervo
19.12.2016 9:41


Viestejä: 990
form kirjoitti:
Toi härkäpapu-herneproteiinirouhe ja valmis Härkishän ovat ihan eri tuotteita. Härkis on käyttövalmis, siinä on mm. sipulia, mausteita ja rasvaa. Härkäpapurouhe on härkäpapurouhetta.


Juu en näistä tiennyt kun en aktiivisesti ole seurannut.

Katsoin nopsaan tuoteselosteet

Härkis

Härkäpapurouheseos

Rouheseoksessa paljon enemmän kaloreita, proteiinia jne , tietysti johtuu että on kuivatuote.
Maku on tietty yksi tärkeä juttu, härkis ainakin on kohtuu hyvän makuista.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
heluna74
19.12.2016 15:42


Viestejä: 3255
Nyhtökauraa olen maistanut vasta kerran. Hyvää oli hyvin maustettuna. Varmasti kuivaan sitä mukaan reissuille.

Härkistä en ole päässyt vielä maistamaan. Toki härkäpapua olen syönyt paljonkin (itse sitä kasvattanut monena kesänä). Nytkin on jääkaapissä härkäpaputahnaa leivän päälle. Ystävän tuliainen on tuo ja erittäin hyvää!

Uskon myös, että kuivuvat helposti ja myös ennallistuvat mukavasti. Miksikäs näin ei tapahtuisi Very Happy?
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Setämies
19.12.2016 17:15


Viestejä: 181
Kullervo kirjoitti:
form kirjoitti:
Toi härkäpapu-herneproteiinirouhe ja valmis Härkishän ovat ihan eri tuotteita. Härkis on käyttövalmis, siinä on mm. sipulia, mausteita ja rasvaa. Härkäpapurouhe on härkäpapurouhetta.


Juu en näistä tiennyt kun en aktiivisesti ole seurannut.

Katsoin nopsaan tuoteselosteet

Härkis

Härkäpapurouheseos

Rouheseoksessa paljon enemmän kaloreita, proteiinia jne , tietysti johtuu että on kuivatuote.
Maku on tietty yksi tärkeä juttu, härkis ainakin on kohtuu hyvän makuista.


Mulla oli viime kesän viikon melonta retkellä mukana tätä verson härkäpapu rouhetta ja oli tarkoitus lisätä sitä pussiruokiin proteiinin lähteeksi. Oli kuitenkin mun suuhun pahaa ja jauhoista, eli se jäi yhteen kokeiluun. Soijarouhe sopii ainakin mun suuhun paremmin.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
form
19.12.2016 17:22


Viestejä: 305
Mä taas en soijaa syö ollenkaan, ellei pakko ole. Minusta se maituu jauhetulle pahville, eikä sitä ominaismakua edes mausteet muuta. Härkäpapusapuskat ovat sen sijaan hyviä sekä rouheesta että Härkiksestä tehtyinä.

Kumpaakaan, soijaa enkä härkäpapurouhetta, lisäisi ruokiin sellaisenaan, vaan molemmat vaativat valmistamisen ja maustamisen.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Kullervo
19.12.2016 18:23


Viestejä: 990
form kirjoitti:
Mä taas en soijaa syö ollenkaan, ellei pakko ole. Minusta se maituu jauhetulle pahville, eikä sitä ominaismakua edes mausteet muuta. Härkäpapusapuskat ovat sen sijaan hyviä sekä rouheesta että Härkiksestä tehtyinä.

Kumpaakaan, soijaa enkä härkäpapurouhetta, lisäisi ruokiin sellaisenaan, vaan molemmat vaativat valmistamisen ja maustamisen.


Minustakin soija on maistunut aina pahvilta. Onneksi kuitenkin pari viimeistä kertaa tajusin lukea netistä maustamisohjeita, ja kas, ei se niin pahaa ollutkaan. Laitoin 20 minuutiksi kasvisliemeen maustumaan, lisäsin reilusti öljyä ja ketsuppia ja mausteita. Sitten sipulien kanssa pannulla paistaen. Tuosta tarvitsee vielä kehitellä retkiversio, ainakin liemikuutiolla turvottaminen onnistuu leirioloissakin, miksei nuo muutkin temput.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä
Lähetä uusi viesti  Vastaa viestiin Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4  Seuraava

 
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


      Sivun alkuun  

Sivu 2 Yht. 4
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4  Seuraava
Siirry: