Vaellusturinat II
https://www.vaeltajankauppa.fi/
- Osta ja työllistä yh-äitejä Vietnamissa
 
Etusivu Rekisteröidy Ohje Vaellusnet Kuva MMS-Blog Vaellusturinat I Tilastot Avatarit  
Asentopaikkani Phoogle                      

Kantotulen lieskan leikintää Hammastunturin syksyisessä erämaassa.... Kulpakkojokea Hammastunturin kupeessa....... Kuoppajärvi Hammasjärven pohjoispuolella ja ruskainen haavikko........ Pyhä-Nattasen huipulta heinäkuun 2005 helteillä... Idyllinen Riestojoki Sompion luonnonpuistossa..... Anterin huipulta itäänpäin kevättalvella 1993.....
 

Vaellusturinat II Foorumin päävalikko Ruoanlaittovälineet ja varusteet Palvauskopin rakentaminen
Näytä edelliset viestit:   
      Kaikki ajat ovat GMT + 2 tuntia  
Lähetä uusi viesti  Vastaa viestiin Siirry sivulle 1, 2  Seuraava

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe: Palvauskopin rakentaminen
rautu
08.11.2015 13:53


Viestejä: 6662
Perjantaina söimme lahjaksi saamaani kauriin lonkkaa. Olipa kelpo evästä.

Kauan on kytenyt ajatus Palvauskopin rakentamisesta. Nyt olen päättänyt sen toteuttaa. Kopissa savustettaisiin sekä lihaa että kalaa.

Onko moisia kaappeja savusilmillä tai onko niistä kokemusta?

Mikä olisi hyvä koko? Seinät ohuesta panelista, laudasta vai peräti hirsistä? Kuinka tiivis sen pitää olla? Ym. Kaikki tieto kiinnostaa.
_________________

Ei oo häränpäivää!!
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Inari74
08.11.2015 14:23
Vieras

Vilkaiseppa eralle.net foorumia ja sieltä muistaakseni "Hirvenlihan palvaus"-ketjua. Reilusti asiaa asiasta.

Itsekin miettinyt tuommoisen rakentamista, mutta vielä olen selvinnyt tuunatulla Avec-sähkösavustimella.
 Sivun alkuun
Personal Photo Album Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
rautu
08.11.2015 14:34


Viestejä: 6662
Joo pitääpä vilkaista jaa nyt muistan että olen joskus vähän lukenutkin sieltä. En ole viitsinyt vaan maksaa tunnuksia sinne joten ei pääse juttuun osallistumaan.

Tänä talvena koppi syntyy ja kesällä siirrän sen kämpälle.
_________________

Ei oo häränpäivää!!


Viimeinen muokkaaja, rautu pvm 08.11.2015 18:15, muokattu 1 kertaa
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Masamu
08.11.2015 17:21


Viestejä: 179
Eikös sulla Rautu ole kota eli laavu kämpällä? Lihat vain kattoon roikkumaan ja nilakoivua alle palamaan. Ja hyvää tulee.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
rautu
08.11.2015 17:52


Viestejä: 6662
On kota mutta siellä on tulisijan päällä savuhormi. Ei viitsisi noeta sitä kun siellä istuu niin kamppeet on mustana. Laughing

Mieluummin savustukseen oma pömpeli. Samoin savustettavat määrät on sen verran pienempiä, kuin teillä siellä, niin riittää vähän pienempi koppi.

Koivullako te siellä savustatte?
_________________

Ei oo häränpäivää!!
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Ursus
08.11.2015 17:53


Viestejä: 6833
Kun ystävän saunassa kylmäsavustettiin sianlihaa (sellaista Nike-raidallista kylkeä) niin siinä poltettiin vain leppää - ja hyvää tuli!
_________________
Jos metsään haluat mennä nyt , sä takuulla yllätyt ...
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
rautu
08.11.2015 18:14


Viestejä: 6662
Muuten Masamu, Kun suolaatte poronlihoja, niin liotatteko suolavedessä (10%?) vai miten? Kuinka kauan?
_________________

Ei oo häränpäivää!!
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
rautu
08.11.2015 18:35


Viestejä: 6662
Ruottista löytyy kivan näköisiä koppeja

http://www.dorotea-hembygdsforening.se/byggnad_rokstut.htm
http://pyssel.ifokus.se/discussions/5040bc2cd4ebea164401600b-rokkata
http://www.scanditechdesign.se/se
_________________

Ei oo häränpäivää!!
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
rautu
08.11.2015 18:47


Viestejä: 6662
https://www.youtube.com/watch?v=8oKOqOu0EsU

Siinäpä taitaa ollakin malli suurinpiirtein. Eli oikeastaan omasta kodasta pienempi kopio, niin sopii mukavasti samalle tontille. Yksinkertaisen ja toimivan näköinen systeemi, eikä tarvi edes muurata mitään. Tämä malli kyllä kolahti minuun kunnolla. Miten nuo ruottalaiset osaakin aina kaiken vähän paremmin?

Miksi ihmeessä suomalaisissa versioissa on useimmiten muurattu alaosa, kun näinkin pärjää?
_________________

Ei oo häränpäivää!!
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
tst
08.11.2015 20:34


Viestejä: 4938
Tällainen on tutulla mökillä mutta ei tämä, liha ja kala onnistuu ja kosteahkot puut toimii parhaiten. Ainakin paikalliset kalastajat tekevät vastaavia: http://www.kalastus.com/keskustelu/messages/15/124245.jpg
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Korpijaakko
08.11.2015 21:42


Viestejä: 6935
Jo mainitussa Erälle foorumin ketjussa on pönttö poikineen. Pitkä keskustelu, jota ei kannata lukea nälkäisenä. Laughing

Aloin itsekin miettiä tänä syksynä pienen palvaamon rakentamista. Aiemmin ollaan teetetty isommissa pajoissa, mutta kun säännäkset muuttuvat, niin homma vaikeutuu ja kallistuu. Ei ole enää järkeä, tai edes mahdollista, lähetellä ammattilaisille tehtäväksi. Toki esim. Lihamaisteri palvaa, mutta se ilo maksaa 4euroa/kg ja kuljetuskulut päälle. Riistalihaa on kertynyt sen verran mukavasti, ettei eettisesti epäilyttävää lihaa juuri tarvitse kaupasta ostaa, mutta leikkeleitä tulee välillä ostettua. Kun tekisi palvia ja siivuttaisi sen (kotopuolesta löytyy kyläkaupan vanha konekin siihen), niin ei tarvitsisi sitäkään vähää ostella. Palvi kestää nimittäin hyvin pakastamista ja sopivasti pakattuna sulaa nopeasti käyttöön. Sitten jää enää possun lihat karjalanpaistiin... Eli kutsuuko villisikajahti?

Teeppä rautu reippaana miehenä yksi pönttö malliksi ja koeaja se, niin tiedän millaisen tehdä. Wink
_________________
Galleria ja blogi
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
rautu
08.11.2015 21:53


Viestejä: 6662
Siivuttaminen on hyvä idea ja siivut vielä vakuumiin. Tuo ruåttalaisten juutuupiversio oli niin vakuuttava, että päätin jo semmoisen väsätä. Ensi kesänä tommonen töröttää kämppätontilla. Very Happy
_________________

Ei oo häränpäivää!!
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
akpoika
09.11.2015 10:32
Vieras

Isä pyysi jakamaan kuvan itse tekemästään savustuslaitoksesta:



Tuollainen saaristolaistyyppinen näkökulma asiaan, vaikka rannikolle on pari sataa kilometriä matkaa Wink
 Sivun alkuun
Personal Photo Album Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
rautu
09.11.2015 12:22


Viestejä: 6662
Oikein hieno ja romanttisen näköinen. Very Happy Tosin tämä suomalainen tyyli muurattuine tulipesineen on työläämpi tehdä, eikä sillä taida kuitenkaan olla suurta merkitystä palvauksen onnistumiseen ruotsalaiseen malliin verrattuna!?
_________________

Ei oo häränpäivää!!
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Korpijaakko
09.11.2015 13:34


Viestejä: 6935
rautu kirjoitti:
Oikein hieno ja romanttisen näköinen. Very Happy Tosin tämä suomalainen tyyli muurattuine tulipesineen on työläämpi tehdä, eikä sillä taida kuitenkaan olla suurta merkitystä palvauksen onnistumiseen ruotsalaiseen malliin verrattuna!?


Moni kirjoittanut, että iso kivimassa tasaa lämpötilaa: ei pääse nousemaan niin herkästi liian korkeaksi ja toisaalta pysyy mukavalla tasolla, vaikka välillä pääsisi tuli vähän hiipumaan. Tuntuisi ihan järkevältä ajatukselta jos on muuta tekemistä kuin päivystää kopin vieressä... Mutta eihän tuohon tarvitse muurattua alaosaa vaan jonkinlaisen "kiukaan". Ja varmasti onnistuu ilman kivimassaakin, voihan sitä savustaa kangaskodassakin.
_________________
Galleria ja blogi
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla Vastaa lainaamalla viestiä
Lähetä uusi viesti  Vastaa viestiin Siirry sivulle 1, 2  Seuraava

 
Tutustu muihin vastaavaan asiaan liittyviin keskusteluihin (Hakee kaikki keskustelut joiden otsikoissa esiintyy sama sana)
Aihe Kirjoittaja Foorumi Vastaukset Lähetetty
Rimakanootin rakentaminen AskoR Melonta 70 26.09.2017 11:25 Katso viimeisin viesti
maauunin rakentaminen rautu Yleisiä retkeilyyn liittyviä sekalaisia asioita 11 18.04.2015 16:27 Katso viimeisin viesti
Kosteikon rakentaminen Capella Yleisiä retkeilyyn liittyviä sekalaisia asioita 4 16.03.2015 14:22 Katso viimeisin viesti
Kodan (=umpilaavun) rakentaminen pres... masai51 Muut varusteet 8 11.09.2012 20:54 Katso viimeisin viesti
Kodan rakentaminen pvc pressusta (lai... Timoa Muut varusteet 17 12.03.2012 22:38 Katso viimeisin viesti
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


      Sivun alkuun  

Sivu 1 Yht. 2
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
Siirry: