Vaellusturinat II
https://www.vaeltajankauppa.fi/
- Osta ja työllistä yh-äitejä Vietnamissa
 
Etusivu Rekisteröidy Ohje Vaellusnet Kuva MMS-Blog Vaellusturinat I Tilastot Avatarit  
Asentopaikkani Phoogle                      

Kantotulen lieskan leikintää Hammastunturin syksyisessä erämaassa.... Kulpakkojokea Hammastunturin kupeessa....... Kuoppajärvi Hammasjärven pohjoispuolella ja ruskainen haavikko........ Pyhä-Nattasen huipulta heinäkuun 2005 helteillä... Idyllinen Riestojoki Sompion luonnonpuistossa..... Anterin huipulta itäänpäin kevättalvella 1993.....
 

Vaellusturinat II Foorumin päävalikko Ruokaohjeet ja vinkit Mikä on vaellusherkkusi?
Näytä edelliset viestit:   
      Kaikki ajat ovat GMT + 2 tuntia  
Lähetä uusi viesti  Vastaa viestiin Siirry sivulle 1, 2, 3, 4, 5, 6  Seuraava

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe: Mikä on vaellusherkkusi?
Nevis
16.07.2008 1:18


Viestejä: 1072
Nykyisin, kun syöminen on ainoa nautintoni kuolemaa odotellessa, olen alkanut kokeilemaan ja maistamaan sellaisia makuja, jotka olisin muuten jättänyt väliin. Olen huomannut, että lapsuuden herkut, kuten Jälkiuunileipä, Koskenlaskija ja Suomimakkara ovat kaikesta huolimatta vieneet voiton hanhenmaksasta, kaviaarista ja tryffelistä.

Ruoan hyvä maku on hyvin persoonakohtainen asia ja pohjautuu yllättävän usein lapsuuden mieltymyksiin.

Makuja on monenlaisia; Yksi pitää hernerokasta ja toinen tillilihasta. Kolmannelle kuivattu liha on se herkku, joka saa sekoamaan. Neljäs vetää suklaata reissullansa ja viides salmiakkia...


Mikä on paras vaellusherkku, jota sinä olet syönyt?
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Louestaja
16.07.2008 5:58


Viestejä: 4276
Kun ei noita herkkuja vaelluksella tule juuri harrastettua, niin laitanpa tähän sen vaellusruuista parhaan, jota ei sitten kyllästy syömään: muusi + sikanauta. Smile
_________________
"Antakaa minun vielä kerran katsoa tämän maailman hulluutta."
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Blog Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
mäkäräinen
16.07.2008 6:18


Viestejä: 1691
Halstrattu rautu, on hyvää. Joskus sateisena iltapäivänä on mukava juoda teetä ja syödä cream crackereita appelssiinimarmelaadilla.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Engelbert
16.07.2008 6:57


Viestejä: 452
Pannulla käristetty sian läski. Läskistä vapautuneessa rasvassa on somaa uitella ruisleivän kappaleita ja nauttia ruokajuomana kylmää maitoa. Jotakuinkin samaa mieltä Neviksen kanssa siitä, että yksinkertainen ruoka, erityisesti reissussa, on sitä parasta herkkua.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
lapanen
16.07.2008 8:39


Viestejä: 149
Poronkäristys ja muusi. Ruiskuoreen tehty muikkukukko on myös aika täydellinen eväs!
_________________
Ei kenelläkään ole oikeutta siirtää kiveä, se on ollut paikallaan ennen syntymääsi ja tulee olemaan kuolemasi jälkeen.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
jabbawokeez
16.07.2008 8:49
Vieras

Veripalttu, harjussoppa, paistettu maksa.
Räiskäleet maistuu aina.
 Sivun alkuun
Personal Photo Album Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Mava
16.07.2008 9:31


Viestejä: 222
Letut mansikkahillolla. Kylmää maitoa kaipaan aina metässä, mutta mukaankaan en kärsi ottaa. Ekoina päivinä nuotiolla käristyy myös kokolihaköntti paloina. *slurps*
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Blog Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
hannes
16.07.2008 9:50


Viestejä: 8322
Halstrattu rautu on Lapissa antanut parhaat makuelämykset.
Maito ( nykyisin laktoositon sellainen) ja ruisleipä voin kanssa on yksi kestosuosikkini.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Ölliäinen
16.07.2008 12:07


Viestejä: 797
Usseimmin kuin kerran on porukka taukopaikoilla tullu multa kysymään, että mitä ihmettä sinä kokkailet ku tuoksuu nii hyvälle...kieltämättä kuivatulla sipulilla, purjolla, valakosipulilla, piparjuurella ja yrteillä maustettu jauheliha-makarooni-sienipöperö tuoksuu paremmalta ku maistuu.

Ja minä taas oun kuolannu ku joku paistaa hiillosmakkarata!

Herkkutatin ku löytää ja sen paistaa, rippaus aromisuoloo ja NAM.
_________________
Eläkeehä immeisiks
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Blog Käy lähettäjän sivustolla Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
FatRabbit
16.07.2008 13:00


Viestejä: 80
Syksyisillä riekkoreissuilla on monesti tehty suurustettua riekkosoppaa (perunaa, riekkoa, porkkanaa, sipulia, vehnäjauhoilla suurustettu paksu liemi, mahdollisesti kermaa), menee kyllä ehdottomasti sinne herkkukastiin.

Noiden syysreissujen ensimmäisinä päivinä on monasti tapana tehdä loimulohta, helppoa ja hyvää!
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
murku
16.07.2008 19:13


Viestejä: 763
Jos Lapissa jotostellaan niin ilman arvailua joku kalaherkku,kuten harjuskeitto:Repusta muutama oikea peruna sekä sipuli,jotka vaivoja säästämättä on selkoseen kannettu ,harjukset suomustetaan ja pätkitään reilun kokoisiksi paloiksi,mausteeksi muutama maustepippuri ropsaus suolaa ja kypsään keittoon vielä sopiva möykky voita.Yksinkertainen sapuska mutta ossaa maistua suussa hyvältä,kyllä kelpaa kattilan tyhjennyttyä kellahtaa mahan viereen ettoneelle ja velat tuntuvat jälleen saatavilta. Smile


Aloita jälkiruuasta,elämä on epävarma.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Blog Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
admin
16.07.2008 19:20
Site Admin

Viestejä: 417
Lainaus:
Jos Lapissa jotostellaan niin ilman arvailua joku kalaherkku,kuten harjuskeitto


Meillä hieman eri resepti tuohon herkkuun. Sitruunapippuria, sopivasti suolaa, kuivattu tilliä ja voikonkare niin lopputulos on samanlaista herkkua. Tiedä sitten maistuuko muille mutta siitähän ei ollutkaan kysymys.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Blog Käy lähettäjän sivustolla Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
lapanen
17.07.2008 5:59


Viestejä: 149
En ole koskaan ymmärtänyt, miksi kalan hyvä maku pitää peittää sitruunalla? Ja varsinkin adminin ehdottama sitruunapippuri ihmetyttää, se kun yleensä sisältää 60-80% suolaa.

Minulle riittää pelkkä suola ja tulella loimutus. NAM!
_________________
Ei kenelläkään ole oikeutta siirtää kiveä, se on ollut paikallaan ennen syntymääsi ja tulee olemaan kuolemasi jälkeen.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Paha Susi
17.07.2008 8:00


Viestejä: 182
Pottumuusi ja lihapullat tahi joku muu mitä sattuu löytymään. Yleensä illasta mikä vain vettä kiinteämpi. Veden ohessa.

Ja kunhan siinä ei ole sieniä eikä sipulia missään muodossa. Siinä kulkee raja.
_________________
Kaikki ovat vähän hulluja, paitsi Te ja minä..... ja joskus tuumin, että etteköhän Tekin. Thomas Fuller
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Jonte
17.07.2008 8:16


Viestejä: 50
Viime reissulla oli mukana kuivattua fetajuustoa. Ei kylläkään itse, vaan retkikumppanini kuivaamaa. Se antoi hyvän säväyksen ateriaan ja toimii samalla myös suolana.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Blog Käy lähettäjän sivustolla Vastaa lainaamalla viestiä MSN Messenger Vaellusnetin käyttäjät kartalla
Lähetä uusi viesti  Vastaa viestiin Siirry sivulle 1, 2, 3, 4, 5, 6  Seuraava

 
Tutustu muihin vastaavaan asiaan liittyviin keskusteluihin (Hakee kaikki keskustelut joiden otsikoissa esiintyy sama sana)
Aihe Kirjoittaja Foorumi Vastaukset Lähetetty
Mikä kämppä jutavi Tietokilpailut ja kuva-arvoittelut 6 31.08.2018 8:24 Katso viimeisin viesti
Mikä nimi varsijousi Tietokilpailut ja kuva-arvoittelut 52 01.07.2018 22:02 Katso viimeisin viesti
Mikä firma myy Lundhagsin kenkiä? esakuni Kesävaellusvarusteet 5 29.09.2017 9:20 Katso viimeisin viesti
Kyytiä kemihaara, ivalo, vätsäri vai ... leukuperse Seuraa retkille 0 11.08.2017 21:08 Katso viimeisin viesti
Mikä drone rinkkaan? PyyMetso Muut varusteet 18 07.09.2016 7:14 Katso viimeisin viesti
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


      Sivun alkuun  

Sivu 1 Yht. 6
Siirry sivulle 1, 2, 3, 4, 5, 6  Seuraava
Siirry: