Vaellusturinat II
Osta ja työllistä yh-äitejä Vietnamissa
 
Etusivu Rekisteröidy VaellusWiki Ohje Vaellusnet Kuva MMS-Blog Vaellusturinat I Tilastot Avatarit Valokuvakilpailu WAP  
Asentopaikkani Phoogle | Retkeilijän kiintopisteet                      

Kantotulen lieskan leikintää Hammastunturin syksyisessä erämaassa.... Kulpakkojokea Hammastunturin kupeessa....... Kuoppajärvi Hammasjärven pohjoispuolella ja ruskainen haavikko........ Pyhä-Nattasen huipulta heinäkuun 2005 helteillä... Idyllinen Riestojoki Sompion luonnonpuistossa..... Anterin huipulta itäänpäin kevättalvella 1993.....
 

Vaellusturinat II Foorumin päävalikko Ruokaohjeet ja vinkit Nakkien kuivaus?
Näytä edelliset viestit:   
      Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia  
Lähetä uusi viesti  Vastaa viestiin Siirry sivulle 1, 2, 3  Seuraava

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe: Nakkien kuivaus?
Sokosti Suomujoki
24.08.2014 19:41


Viestejä: 2405
Onko rakettitiedettä?

Sen verran löysin, että kannattaa pitää lämpimässä vedessä ensin, ja mielellään kuorettomia ja vähärasvaisia.

Muita ideoita ja huomioitavia asioita?

Tarkoitus on pakkailla nuo sitten nakkipatapussien kanssa annoksiksi, ja mahdollisesti myös pottumuussia lähtee mukaan. Muita ideoita, mitä näistä voisi tehdä?
_________________
Jokainen gramma on liikaa - http://sokosti.wordpress.com/

"Kyseinen nimimerkki SS on niitä joiden viesteissä ei useinkaan ole mitään perää. Sen olen todennut niin monesti vuosien aikana. " - Eräkulkuri
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
eve
24.08.2014 22:10


Viestejä: 91
Ei tarvita raketteja Smile
Kuorettomia ja vähärasvaisia nakkeja, kuivaaminen kapeina viipaleina. Ennen käyttämistä riittävän pitkä liotus vedessä. Aikoinaan käyttäessäni ensimmäistä kertaa itse kuivattuja ruokatarvikkeita en ymmärtänyt liottaa riittävän pitkää aikaa.
Voisi tehdä vaikka nakkikastiketta.
Olen kuivanut samalla periaatteella lihapullia ja tehnyt lihapullakastiketta.

Kannattaa pakata siten, että yhteen pussiin tulee yksi annos. Itse pakkaan minigrippusseihin. Niihin on helppo lisätä vettä ja sulkea pussi tiiviisti (varmuuden vuoksi vielä toiseen pussiin ja ruokalautasen sisälle - jokaisella varmaankin tästä omia versioita Smile ). Joskus lisään veden vaelluksen aikana, että ruoan valmistuksen voi aloittaa heti leiripaikkaan tultua.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Sini-Marja
25.08.2014 8:43


Viestejä: 250
Olisi kiva kokeilla soijanakkien kuivatusta. Onko kellään kokemusta?
_________________
http://luontoloinen.blogspot.fi/
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
StefanG
25.08.2014 9:12


Viestejä: 1307
Sini-Marja kirjoitti:
soijanakkien kuivatusta.


Minua kiinnostaisi tietää että jos ei halua lihaa syödä niin miksi se tuote kuitenkin täytyy olla lihatuotteen näköinen? Smile
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Kore
25.08.2014 13:17


Viestejä: 583
StefanG kirjoitti:
Sini-Marja kirjoitti:
soijanakkien kuivatusta.


Minua kiinnostaisi tietää että jos ei halua lihaa syödä niin miksi se tuote kuitenkin täytyy olla lihatuotteen näköinen? Smile


Onhan se mukava syödessä ajatella, että ruoan muoto perustuu suolen muotoon, vaikkei suolta sisältäisikään Smile
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Korpijaakko
25.08.2014 14:03


Viestejä: 6935
StefanG kirjoitti:
Sini-Marja kirjoitti:
soijanakkien kuivatusta.


Minua kiinnostaisi tietää että jos ei halua lihaa syödä niin miksi se tuote kuitenkin täytyy olla lihatuotteen näköinen? Smile


Ja jos haluaa syödä lihaa, niin miksi sen pitää olla lihan näköistä? Nautaakinhan saa ostaa valmiiksi kätevänä kuivana jauheena. Tosin valikosta puuttui "medium pippuripihvi" makuvaihtoeho? Wink

Mutta siis miksi ei soijaa nakin mallisena kappaleena tai seitania pihvinä? Tehdäänhän lihastakin erilaisia paloja, jauheliha ja muita jalosteita (vaikka niitä nakkeja). Onko joku muoto tai jatkojaloste, vaikkapa nakki, nimenomaan lihatuotteen tunnusmerkki?

Nimim. maistuu niin jauhonakit, lihanakit kuin soijanakitkin.
_________________
Galleria ja blogi
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Sini-Marja
26.08.2014 15:02


Viestejä: 250
Saivartelut sikseen, tässä nyt ei ollut kyse minun elämänfilosofioistani tai ruokatottumuksistani, vaan tuotteen teknisistä ominaisuuksista. Onko se jotenkin muilta pois missä muodossa tykkään nauttia kasvikseni? Wink Senkin höpsöt.

Ilmeisesti aiheesta ei ole kokemusta, joten aion tehdä empiirisen tutkimuksen seuraavalla Sarekin reissulla. Tuotteen sisällön puolesta ei pitäisi olla ongelmaa, ja säilyvyyskin varmasti hyvä. Esimerkiksi tofun kuivaaminen on ollut ihan menestys, ja se palautuukin suhteellisen nopeasti. Tosi kivaa lisäprotskua lounaisiin ja iltaruokiin. Exclamation
_________________
http://luontoloinen.blogspot.fi/
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Korpijaakko
26.08.2014 15:06


Viestejä: 6935
Sini-Marja kirjoitti:

- -
Ilmeisesti aiheesta ei ole kokemusta, joten aion tehdä empiirisen tutkimuksen seuraavalla Sarekin reissulla. Tuotteen sisällön puolesta ei pitäisi olla ongelmaa, ja säilyvyyskin varmasti hyvä. Esimerkiksi tofun kuivaaminen on ollut ihan menestys, ja se palautuukin suhteellisen nopeasti. Tosi kivaa lisäprotskua lounaisiin ja iltaruokiin. Exclamation


Itse asiaa sivuten: Reissukaveri on kuivannut moneen reissuun soijapyöryköitä hyvällä menestyksellä, joten en keksi miksi nakit ei toimisi yhtälailla.
_________________
Galleria ja blogi
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Sokosti Suomujoki
26.08.2014 15:10


Viestejä: 2405
En voi syödä kaupan lihapullia, koirakaan ei syö niitä vaikka esim. lehmänpaska on suurta herkkua.

No jos teen lihapullat itse, niin mitä pitäisi huomioda valmistusvaiheessa (ainesosien säätö kuivaamista varten?) ja miten ne pullat sitten kuivataan? Halkaistuna vai?

No nyt mentiin jo nakeista lihapulliin...
_________________
Jokainen gramma on liikaa - http://sokosti.wordpress.com/

"Kyseinen nimimerkki SS on niitä joiden viesteissä ei useinkaan ole mitään perää. Sen olen todennut niin monesti vuosien aikana. " - Eräkulkuri
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Kore
26.08.2014 15:15


Viestejä: 583
Sokosti Suomujoki kirjoitti:
miten ne pullat sitten kuivataan? Halkaistuna vai?


Lihapullat voi kuivata muutaman millin paksuisina siivuina. Kun siivu napsahtaa taitettaessa rapeasti poikki, alkaa tavara olla kuivaa.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Kelo
26.08.2014 15:22


Viestejä: 811
Sokosti Suomujoki kirjoitti:
lehmänpaska on suurta herkkua

Sitä ei kyllä kannata tuoreena kuljettaa vaelluksilla.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
OS
26.08.2014 18:55


Viestejä: 7527
Kore kirjoitti:
Sokosti Suomujoki kirjoitti:
miten ne pullat sitten kuivataan? Halkaistuna vai?


Lihapullat voi kuivata muutaman millin paksuisina siivuina. Kun siivu napsahtaa taitettaessa rapeasti poikki, alkaa tavara olla kuivaa.


Miksi tehdä lihapullia, jos ne kuitenkin pitää leikata ohuiksi siivuiksi? Onko enää kyse lihapullista? Rolling Eyes Eikö olisi helpompi tehdä taikinasta ohutta levyä?
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
PeteBee
26.08.2014 19:37


Viestejä: 974
Kattelin aikoja sitten jenkkien jerkyn tekoa juutuubissa ja niissä liha jauhettiin, maustettiin ja truutattiin pellille ohuen ja leveän suuttimen läpi, jolloin siitä tuli lakumaton tapaista pötköä. En muista tapahtuiko kypsennys kuivauksen yhteydessä vai kuivattiinko nauha vain.

Jos haluaa tehdä lihapullataikinasta jotain, niin eikö mureketyyppinen syntyisi pienemmällä vaivalla ja olis myös helpompi siivuttaa?
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Sokosti Suomujoki
26.08.2014 19:39


Viestejä: 2405
Mureke leviää keskeltä, kun sen leikkaa ohuiksi siivuiksi. Lienee paras paistaa cevapcici-tyyppinen pötkö, mistä leikkaa sitten palat niinkuin nakista.
_________________
Jokainen gramma on liikaa - http://sokosti.wordpress.com/

"Kyseinen nimimerkki SS on niitä joiden viesteissä ei useinkaan ole mitään perää. Sen olen todennut niin monesti vuosien aikana. " - Eräkulkuri
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Kore
26.08.2014 20:26


Viestejä: 583
Kaupasta ostettavia valmiita lihapullia tarkoitin. Parhaat on varsin hyvän makuista retkiruokaa.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä
Lähetä uusi viesti  Vastaa viestiin Siirry sivulle 1, 2, 3  Seuraava

 
Tutustu muihin vastaavaan asiaan liittyviin keskusteluihin (Hakee kaikki keskustelut joiden otsikoissa esiintyy sama sana)
Aihe Kirjoittaja Foorumi Vastaukset Lähetetty
Goretex kenkien kuivaus MountEverest Kesävaellusvarusteet 16 16.01.2015 12:06 Katso viimeisin viesti
Tölkkipapujen kuivaus? Timoa Ruokaohjeet ja vinkit 3 09.12.2013 1:10 Katso viimeisin viesti
Sipulin kuivaus boueme Ruokaohjeet ja vinkit 27 25.09.2013 18:40 Katso viimeisin viesti
Kalan kuivaus kuivurilla B o r e a l i s Ruokaohjeet ja vinkit 21 17.06.2013 13:45 Katso viimeisin viesti
Tomaatin kuivaus eräukko Ruokaohjeet ja vinkit 9 25.06.2008 15:14 Katso viimeisin viesti
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


      Sivun alkuun  

Sivu 1 Yht. 3
Siirry sivulle 1, 2, 3  Seuraava
Siirry: