Vaellusturinat II
Osta ja työllistä yh-äitejä Vietnamissa
 
Etusivu Rekisteröidy VaellusWiki Ohje Vaellusnet Kuva MMS-Blog Vaellusturinat I Tilastot Avatarit Valokuvakilpailu WAP  
Asentopaikkani Phoogle | Retkeilijän kiintopisteet                      

Kantotulen lieskan leikintää Hammastunturin syksyisessä erämaassa.... Kulpakkojokea Hammastunturin kupeessa....... Kuoppajärvi Hammasjärven pohjoispuolella ja ruskainen haavikko........ Pyhä-Nattasen huipulta heinäkuun 2005 helteillä... Idyllinen Riestojoki Sompion luonnonpuistossa..... Anterin huipulta itäänpäin kevättalvella 1993.....
 

Vaellusturinat II Foorumin päävalikko Muu maailma Patikointia Kanariansaarilla maaliskuussa 2014
Näytä edelliset viestit:   
      Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia  
Lähetä uusi viesti  Vastaa viestiin Siirry sivulle 1, 2  Seuraava

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe: Patikointia Kanariansaarilla maaliskuussa 2014
tekstiiliurheilija
14.03.2014 11:42


Viestejä: 909
Olin viime viikolla Finnmatkojen Teman vaellusmatkalla Teneriffalla ja Gomeralla. Oli hienoja ja monipuolisia maisemia ja ilmastovyöhykkeitä. Vaativuustaso oli 2 (1 helpoin, 3 vaikein), joka oli nipin napin sopiva. Oli sen verran korkeuseroja ja välillä hankalia kivipäällysteisiä polkuja ja askelmia, että en aina pysynyt ryhmän perässä, kun menin tosi varovasti. Patikointeja oli kuusi ja olisin kaivannut huilipäivää, vaikka Lapissa olenkin tottunut päiväretkeilemään joka päivä viikon aikana.

Konseptiin kuuluivat myös retkipiknikit, joissa ruoka kannettiin kimpassa, ja ylijäämät ja roskat takaisin. Toisaalta se oli kiva idea ja sai paikallisia herkkuja, mutta toisaalta ruokaa oli niin paljon, että aina jäi yli ja piti heittää pois, ja oli niin ähky olo, että ei olisi jaksanut patikoida enää kovin pitkään lounaan jälkeen. Menuussa oli myös paljon lasipurkkeja ja -pulloja, jotka painoivat aika lailla myös tyhjinä.

Majoittauduimme kahdeksi yöksi Santa Cruziin Teneriffalle. Ensimmäinen päiväretki alkoi tutustumisella La Lagunan kaupunkiin ja jatkui patikalla Anagan vuoristossa, n. 7 km, korkeusero 500 m. Laskeuduimme laakeripuumetsastä avarampiin vuoristomaisemiin, söimme lounaan kylän liepeillä ja kuljimme pari kilsaa asfalttitietä kylään, jossa bussi odotti.

Toinen retki oli Teneriffalla Las Cañadas del Teiden kansallispuistossa, n. 8 km. Kuljimme hiekkatietä pitkin avarassa pensaikossa Teiden juurelle. Olimme 2200 m korkeudessa, ja henki ei meinannut kulkea ylämäissä. Halukkaat saivat nousta Telefericolla Teiden huipulle. Sain vähän vuoristotaudin oireita, päätä alkoi särkeä heti huipulle tultua. Yövyimme läheisessä hotellissa keskellä ei mitään.

Menimme laivalla Gomeran saarelle ja majoittauduimme San Sebastianiin neljäksi yöksi. Patikointia oli vain 3 km Roque Agandon juurelta La Lajan laaksoon, mutta korkeuseroa oli 700 m. Olisi pitänyt jäädä hotellille, koska oli niin jyrkkää ja hankalaa kiveystä, ja jäin muista tosi paljon jälkeen. Kaipasin vähän toista opasta kulkemaan viimeisenä, sillä jos olisin telonut itseni, muut eivät olisi välttämättä kuulleet huutoani (jos olisin ollut tajuissani).

Neljäs patikka oli Garajonoyn kansallispuistossa, n. 9 (7) km. Aluksi oli hiekkatietä tasamaastossa laakeripuumetsikössä. Saavuimme kylään, laskeuduimme rotkoa alas, söimme lounaan ja nousimme El Cercadon kylään. Siellä oli aikaa käydä keramiikkapajoissa ja maistaa saaren erikoisuutta, pontikkaa palmusiirapilla. Ei huvittanut enää patikoida tuntia toista rotkoa alas ja taas ylös, kun olin niin ähky lounaasta ja pontikkakin humisi päässä. Parin muun retkeläisen kanssa hyppäsimme bussiin ja pääsimme suoraan seuraavaan kylään baariin maistelemaan hunajarommia ja odottamaan muita. Sumun takia jätimme väliin vuoren huiputuksen ja hikipingoille tarjottiin mahdollisuus patikoida vielä tunti kohti seuraavaa kylää. Noukimme heidät bussiin tien varresta.

Viides retki alkoi vierailuilla Agulon kylässä ja Garajonayn kansallispuiston Juego de Bolas -vierailijakeskuksessa. Patikoimme kansallispuistossa El Cedron laakeripuumetsikössä, n. 6 km, ja laskeuduimme kansallispuiston halki tielle.

Kuudes patikka oli lähellä rannikkoa, n. 10 km. Lähdimme Hermaguan kylästä. Olisi ollut alussa parin sadan metrin nousu jyrkkää rinnettä, mutta säästin jalkojani muutaman muun kanssa ja huristimme bussilla ylös. Muutama retkeläinen meni asfalttitietä suoraan rannalle, me muut hiekkatietä, joka kiemurteli vuorten rinteillä. Olisi ollut mahdollisuus mennä rotkon pohjalle hippikylään ja nousta taas ylös, mutta osa meistä meni pidempää reittiä tietä pitkin. Söimme lounaan, kuljimme hylätyn kylän läpi ja laskeuduimme jyrkähköä polkua, jossa oli irtokiviä. Opas heitti vitsin, että kukaan ei kaatunut. Vuorossa oli kilsan tai parin loiva laskeutuminen polkua vuoren rinteellä (jyrkkä pudotus alas) tielle rantabaarin lähelle.

Loppu ei sitten mennytkään kuin Strömsössä. Heti polun alussa tasaisella kohdalla liukastuin savipohjan päällä olevaan irtohiekkaan, kaaduin selälleni, vasen polvi taittui sivuun ja nilkka vääntyi. Arvelimme oppaan kanssa, että on nyrjähdys ja opas antoi tiukan sukkassiteen nilkkaan. Ei siinä muu auttanut kuin yrittää päästä vuorelta pois. Muut kantoivat reppuni ja nilkutin hitaasti vaellusauvojen avulla eteenpäin. Polku leveni ja kaksi retkeläistä tuli tukemaan molemmilta puolilta. Rinteessä ei oikein ollut kenttää, mutta lopulta opas sai soitettua bussin polun risteykseen. Lopulta pääsin perille, nostin jalan bussissa ylös ja sain jääpussin ja ison lasin mehua rantabaarista. Porukat vietiin hotelliin, ja opas tuli mukaan terveyskeskukseen, jossa diagnoosiksi tuli paha nyrjähdys ja sain kunnon teippaukset. Olisi pitänyt lepuuttaa jalkaa 48 h, mutta ei onnistunut, kun seuraava päivä oli matkapäivä. Sain illalla vielä lisää jäätä ja lainaksi kainalosauvat, niin että pääsin lähtemään jäähyväisillalliselle.

Seuraavana päivänä piti vaihtaa kulkuneuvoa bussista laivaan, bussiin ja lentokoneeseen. Muut joutuivat roudaamaan matkalaukkuani, kun en itse pystynyt. Kentällä palautin sauvat ja pääsin pyörätuoliin. Koneessa oli takana kolme vierekkäistä paikkaa vapaana ja pääsin nostamaan jalan ylös. Suomessa pääsin taas pyörätuolilla suoraan taksille ja taksikuski kantoi matkalaukun kolmanteen kerrokseen.

Menin heti seuraavana päivänä lääkärille ja röntgenissä löytyi luunmurtuma, onneksi hyväasentoinen. Sain kävelykipsin ja sauvat ainakin viideksi viikoksi. Olisi pitänyt lähteä Alpeille reilun viikon päästä, mutta ei siinä muu auttanut kuin perua lennot ja hotelli. Kyrsii kyllä aika lailla, yhdellä jalalla hyppiminen on raskasta ja jaksan hädin tuskin huoneesta toiseen ennen kuin pitää päästä huilaamaan tuolille. Julkisia kulkuneuvoja ei voi edes ajatella, en jaksa hyppiä pysäkille asti. Sairaslomaa on toistaiseksi viikko, mutta onneksi pystyn tekemään etätyötä, kun työmateriaalit tuodaan kotiin.
_________________
Tyyli ennen kaikkea!
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Blog Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Janne Pyykkö
14.03.2014 12:41


Viestejä: 550
Kaiken jälkeen kiitos tarinasta ja pikaista paranemista!
_________________
Avisuora - Retkellä tavalla tai toisella http://avisuora.wordpress.com
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
omat polut
14.03.2014 13:21


Viestejä: 3410
^^ Voiko tuo olla tottakaan, käppäillyt noita polkuja aika huolella eikä mithään problemos.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
tekstiiliurheilija
14.03.2014 13:45


Viestejä: 909
Kiitos Janne Smile Omat polut: meitä on joka lähtöön ... eikä siinä paljon tarvitse kun jalka lipsahtaa ; selvisin edeltävästä hankalammasta alamäestä ja tarkkaavaisuus herpaantui ilmeisesti sen verran, että liukastuin helpossa paikassa. Haluatko kuvan kipsistäni, että uskot? Confused
_________________
Tyyli ennen kaikkea!
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Blog Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
dailymail
14.03.2014 13:51


Viestejä: 2865
Lomastressi, erilainen ilmasto ja ruokavalio saattavat toisinaan heikentää suorituskykyä. Ja vahinkojahan sattuu kaikille, tasaisella kadullakin.

Kipsin kanssa ensimmäinen viikko on raskas sekä kropalle että päälle, sitten alkaa sujua ja lopulta asia on aivan normaali eikä haittaa menoa lainkaan.
_________________
Mikään ei ole niin varmaa kuin minä
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe: Re: Patikointia Kanariansaarilla maaliskuussa 2014
Kaarle Suurehko
14.03.2014 14:02


Viestejä: 1778
tekstiiliurheilija kirjoitti:

... Olisi ollut mahdollisuus mennä rotkon pohjalle hippikylään ja nousta taas ylös, mutta osa meistä meni pidempää reittiä tietä pitkin....Loppu ei sitten mennytkään kuin Strömsössä. Heti polun alussa tasaisella kohdalla liukastuin savipohjan päällä olevaan irtohiekkaan,... .... Rinteessä ei oikein ollut kenttää,...


Taitamaton opas kun ei käyttänyt siellä rintauksissa paikallisten operaattorien kenttää eli viheltää silboa. Ei vaan Gomeran länsirannalla on "amigojen" kesken sanonta että ihmisen käy huonosti jos ei ole aikaa rauhoittua ja viettää hetki aikaa Valle Gran Reyn yhteisössä.


Viimeinen muokkaaja, Kaarle Suurehko pvm 14.03.2014 14:04, muokattu 1 kertaa
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
tekstiiliurheilija
14.03.2014 14:03


Viestejä: 909
Dailymail: Noloin juttu oli, kun muutama vuosi sitten kompastuin Finlandiatalon parkkipaikalla. Oli tasaista asfalttia, mutta keskellä sitä ilmeisesti poistettu liikennemerkki, jonka jalasta oli jäänyt parin sentin tynkä. En katsonut jalkoihini, kävelin rivakasti ja lensin kaaressa naamalleni, hammas poikki, kämmeneen asfaltti-ihottumaa, ja kädessä ollut laukaisuvalmis pokkari meni korjauskelvottomaksi.

Hoitajat vakuuttivat, että terve jalka ja kädet voimistuvat, mutta ei kyllä tunnu siltä näin ekan viikon aikana. Onhan tässä vielä yli kuukausi aikaa voimaharjoitella.
_________________
Tyyli ennen kaikkea!
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Blog Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe: Re: Patikointia Kanariansaarilla maaliskuussa 2014
tekstiiliurheilija
14.03.2014 14:07


Viestejä: 909
Kaarle Suurehko kirjoitti:
tekstiiliurheilija kirjoitti:

... Olisi ollut mahdollisuus mennä rotkon pohjalle hippikylään ja nousta taas ylös, mutta osa meistä meni pidempää reittiä tietä pitkin....Loppu ei sitten mennytkään kuin Strömsössä. Heti polun alussa tasaisella kohdalla liukastuin savipohjan päällä olevaan irtohiekkaan,... .... Rinteessä ei oikein ollut kenttää,...


Taitamaton opas kun ei käyttänyt siellä rintauksissa paikallisten operaattorien kenttää eli viheltää silboa. Ei vaan Gomeran länsirannalla on "amigojen" kesken sanonta että ihmisen käy huonosti jos ei ole aikaa rauhoittua ja viettää hetki aikaa Valle Gran Reyn yhteisössä.


Joo, olisi varmaan pitänyt käydä sen kylän kautta hankkimassa hyvää karmaa loppumatkaksi Smile
_________________
Tyyli ennen kaikkea!
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Blog Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Mustikka
14.03.2014 14:19


Viestejä: 931
Tsemppiä, vahinko voi käydä missä vaan! Itse olen jotenkin onnettomuusaltis, varmaan joku lihastasapaino, stereonäkö tai jokin ei ihan kohdillaan alunperinkään...

Kaverin äiti oli toissa talvena lähtenyt Kanarialle pakoon lumista ja liukasta talvea, ja heti matkan alussa oli liukastunut palmunlehteen. Kohtalon ironiaa, mutta sai kait ihan avomurtuman. Toipui sitten käsittääkseni ihan hyvin kotimaassa.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
omat polut
14.03.2014 14:20


Viestejä: 3410
^^Ilmankos meni niin hyvin, majoitus juuri tuolla koko viikon, lenseä paikka.

Olihan tuossa noita muitakin sattumuksia aikalailla.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
akuusist
14.03.2014 14:36


Viestejä: 399
Minulle vihjattiin sauvoilla (kyynär-) kävellessäni että sido kyynärtuesta toiseen niskan takaa kiertävä kuminauha niin ei tarvitse asetella sauvoja nojalleen jokaista pientä askaretta varten. Saati noukkia niitä maasta kun kuitenkin kaatuvat.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
tekstiiliurheilija
14.03.2014 14:39


Viestejä: 909
Kiitos Mustikka Smile Omat polut: näköjään siellä kylässä olisi tosiaankin ollut hyviä fiboja Smile

Nimimerkillä "en ole katkera mutta kuitenkin": seurassa oli 70-kymppiseltä näyttävä eläkeläisrouva, joka kulki kuin vuorikauris etujoukossa. En tiedä mitä hän on harrastanut, kun oli hyvä kunto ja tasapaino, mutta ei ainakaan vaeltamista. Kirjallisissa ohjeissa oli käsketty ottaa varrelliset vaelluskengät ja opas sanoi joka päivä, että lenkkareilla ei pärjää. Rouva patikoi koko viikon purjehduskengissä ...
_________________
Tyyli ennen kaikkea!


Viimeinen muokkaaja, tekstiiliurheilija pvm 14.03.2014 14:43, muokattu 1 kertaa
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Blog Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
tekstiiliurheilija
14.03.2014 14:42


Viestejä: 909
akuusist kirjoitti:
Minulle vihjattiin sauvoilla (kyynär-) kävellessäni että sido kyynärtuesta toiseen niskan takaa kiertävä kuminauha niin ei tarvitse asetella sauvoja nojalleen jokaista pientä askaretta varten. Saati noukkia niitä maasta kun kuitenkin kaatuvat.


Kiitos neuvosta, kuulostaa kätevältä! Smile
_________________
Tyyli ennen kaikkea!
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Blog Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
omat polut
14.03.2014 15:21


Viestejä: 3410
Jos on varmat jalat niin peruslenkkari kätevin noissa maastoissa.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
PeteBee
14.03.2014 15:25


Viestejä: 972
tekstiiliurheilija kirjoitti:
Rouva patikoi koko viikon purjehduskengissä ...


Eli Sä vaelsit väärin ja kamat oli täysin pielessä, olis pitäny ollu purjehduskengät Very Happy
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä
Lähetä uusi viesti  Vastaa viestiin Siirry sivulle 1, 2  Seuraava

 
Tutustu muihin vastaavaan asiaan liittyviin keskusteluihin (Hakee kaikki keskustelut joiden otsikoissa esiintyy sama sana)
Aihe Kirjoittaja Foorumi Vastaukset Lähetetty
Retki-lehden vuosikerrat 1999-2014 an... kikka Ostetaan ja Myydään 1 09.01.2019 22:42 Katso viimeisin viesti
Nathalie Courtet: 71° Solitude Nord 2014 Marko Häkkinen Kuvagalleria 1 22.03.2018 13:09 Katso viimeisin viesti
Kaldoaivi maaliskuussa untuvikko Lappi 16 07.02.2018 1:08 Katso viimeisin viesti
Lehdillä nyt uusi omistaja:Retki-leht... varsijousi Ostetaan ja Myydään 4 14.12.2016 0:15 Katso viimeisin viesti
Patikointia Ternatella, Indonesiassa Janne Pyykkö Muu maailma 1 06.03.2016 17:13 Katso viimeisin viesti
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


      Sivun alkuun  

Sivu 1 Yht. 2
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
Siirry: