Vaellusturinat II
- Osta ja työllistä yh-äitejä Vietnamissa
 
Etusivu Rekisteröidy Ohje Vaellusnet Kuva MMS-Blog Vaellusturinat I Tilastot Avatarit  
Asentopaikkani Phoogle                      

Kantotulen lieskan leikintää Hammastunturin syksyisessä erämaassa.... Kulpakkojokea Hammastunturin kupeessa....... Kuoppajärvi Hammasjärven pohjoispuolella ja ruskainen haavikko........ Pyhä-Nattasen huipulta heinäkuun 2005 helteillä... Idyllinen Riestojoki Sompion luonnonpuistossa..... Anterin huipulta itäänpäin kevättalvella 1993.....
 

Vaellusturinat II Foorumin päävalikko Ruokaohjeet ja vinkit Kasvisruokareseptit
Näytä edelliset viestit:   
      Kaikki ajat ovat GMT + 2 tuntia  
Lähetä uusi viesti  Vastaa viestiin

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe: Kasvisruokareseptit
Timoa
23.07.2013 21:14


Viestejä: 1619
Muutama aikaisempikin ketju löytyi, mutta ne meni jauhamiseksi kaikesta muusta kuin kasvisruoasta. Joten tässä uusi. Mielellään ei mitään ylimääräistä vaan vain reseptit tai mahdolliset valmistusohjeet.

Pestopasta:
Täysjyväpastaa (16% proteiiniä)
Pestoa (suurin osa öljyä)
Ketsuppi (mäkkäristä tai vastaavasta pöllitty annospussi)
Juustoraastetta tai sinihomejuustoa (riippuen lämpötilasta kannattaako ottaa).
Valmistuksesta ei varmaankaan tarvitse kertoa sen enempää. Pasta kypsäksi ja pestot sekaan. Peston määrällä ja pastan laadulla voi säädellä ravintoaineiden määrää.

Munakas
Kuivattua kananmunaa (löytyy reiteriltä tai itse kuivaamalla)
Sieniä (itse pidän valkosipulilla maustetuista itse tehdyistä)
Tomaattia
Öljyä
Maitoa jauheena (+vettä) tai tuoreena
Mausteeksi pippuri ja suola. Pizzamaustekkin sopii ihan hyvin.
Munat, maidot ja mausteet sekaisin ja vatkaus. Paisto pannulla tai kattolan pohjalla. Joko kokkeliksi tai sitten vaan sellaiseksi tahnaksi. Tomaatit ja sienet päälle tai sitten koko munakkaaseen sekoitettuna.
_________________
http://www.timoanttalainen.com
http://ulkoilublogit.blogspot.fi/
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Vuonni
23.07.2013 21:56


Viestejä: 74
Juusto eikä kananmuna ole kasvisruokaa.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Vuonni
23.07.2013 21:56


Viestejä: 74
Eikä maito.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Timoa
23.07.2013 22:01


Viestejä: 1619
Vuonni kirjoitti:
Juusto eikä kananmuna ole kasvisruokaa.


Riippuu miksikä sitä alkaa ruokavaliot määrittelemään.... Sanotaan sitten lihaton tai lakto-ovo-vegetaarinen resepti. Munakkaasta nyt ei voi jättää munaa pois, mutta pestopastassa juuston voi.
Sulla oli joku resepti?
_________________
http://www.timoanttalainen.com
http://ulkoilublogit.blogspot.fi/
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
dailymail
24.07.2013 13:09


Viestejä: 2757
Vuonni kirjoitti:
Eikä maito.
Entä vesi?
_________________
Mikään ei ole niin varmaa kuin minä
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe: Re: Kasvisruokareseptit
sallatuulia
24.07.2013 13:38


Viestejä: 1358
Timoa kirjoitti:
Muutama aikaisempikin ketju löytyi, mutta ne meni jauhamiseksi kaikesta muusta kuin kasvisruoasta. Joten tässä uusi. Mielellään ei mitään ylimääräistä vaan vain reseptit tai mahdolliset valmistusohjeet.



Ei kai se ny maailma loppu oo jos vähän asian vierestäkin pohditaan...ei kai se maailma siihen kaadu jossei se ny paremmakskaan tuu.... Very Happy

ku ei tää elämä oo olleskaan niin vakava asia. Laughing

Vaiks kyl mää senki ny hyvin ymmärrä jos se ketuttaa ku tääl niin montaa muutaki se ottaa aivoon. Ku seuraat jotain keskustelua ja sit se lähtee jonnekin muil uril. Mut se on vaan tätä ihanaa elämää....sekkii.
Very Happy
Mut kiitti ny kummiskin tuost pestopastareseptistä, saatanpa ottaa pestoa reissuun mukkaan miekii....ei oo ennen tullu pieneen mieleenkään. Very Happy
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
arcturus
24.07.2013 22:41


Viestejä: 164
...

Viimeinen muokkaaja, arcturus pvm 06.04.2014 17:16, muokattu 1 kertaa
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Korpijaakko
27.07.2013 20:55


Viestejä: 6935
Timon pesto-pastaan seuraavat muutokset:
- ketsuppi pois ja lisää pestoa tilalle
- lisäksi reilusti siemeniä ja/tai pähkinöitä oman maun mukaan: pinjan, auringonkukan ja kurpitsan siemenet sekä cashew-pähkinät toimivat ainakin hyvin. Lisää proteiinia ja rasvaa.
- juustoksi, jos käyttää, parmesan-tyyppinen kova juusto, pala säilyy muutaman päivän lämpimässäkin

Linssikeitto/-muhennos:
* kotona:
- punaisia linssejä (miksei vihreitäkin), huuhdellaan
- sipulia ja porkkanaa pieneksi pilkottuna, valkosipulia, voi kuulottaa minimaalisessa öljymäärässä
- kasvikset ja linssit kattilaan, sekaan tomaattipyrettä ja tarvittaessa tilkka vettä, keitetään kypsäksi
- mausteeksi loraus balsamiviinietikkaa, kasvisliemikuutio, vähän mustapippuria ja timjamia
- levitetään tahna leivinpaperille ohueksi kerrokseksi ja kuivumaan uuniin tai kuivuriin
- murennetaan paloiksi pusseihin tai purkkeihin odottamaan retkeä
* maastossa:
- lisätään kuumaa vettä, odotetaan pari minuuttia, sekoitetaan ja syödään
- mahdollisesti voi lisätä maun mukaan myös öljyä ja vaikka parmesan-lastuja
_________________
Galleria ja blogi
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Timoa
29.07.2013 23:28


Viestejä: 1619
Lisää kokeiluja. Tänään valmistin kotona kaksi kasvisruokaa jotka sopivat mukana kannettaviksi pienellä esivalmistelulla.

Couscous tökötti. Kuva: https://twitter.com/TAnttalainen/status/361823293260566529/photo/1

Täysjyvä couscous (proteiini 15%)
Öljy (energia ja maku)
Paprika
Kesäkurpitsa
Sipuli
Chili
Herkkusieni
Oliivi
Mausteet (kasvisliemi, pippuri, valkosipuli, suola, persilja yms. oman maun mukaan)
(Fetajuusto tai vastaava) (proteiini ja MAKU)

Kaikki kasvikset palasiksi ja pannulla kypsäksi. Lopuksi kuivuriin. Fetankin voi kuivata, mutta veikkauksena sanon sen silti säilyvän huonommin joten se ehkä kannattaa pakata erikseen. Reissussa liotus ja nopea keittäminen. Couscous sekaan ja hautumaan hetkeksi.

Linssipata. Kuva: https://twitter.com/TAnttalainen/status/361950083127836672/photo/1

Punaisia linssejä (proteiini 24%)
Riisi
Öljy (energia)
Paprika
Sipuli
Valkosipuli
Chili
Mausteeksi jokin intialaistyyppinen mausteseos. Mulla oli joku vanha tikka masala tai vastaava pussukka kaapin perältä.

Kasvikset pieneksi ja kypsennys pannulla. Sitten kuivuriin. Reissussa liotus ja kaiken muun kanssa sekaisin kiehumaan ja haudutus. Voi tietty tehdä erikseen kastikkeen ja riisin jos haluaa.


Molemmat sapuskat oli todella hyviä ja ihan normaali kotiruokaakin. Yllättävän edullisia annoksia.
_________________
http://www.timoanttalainen.com
http://ulkoilublogit.blogspot.fi/
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Korpijaakko
30.07.2013 8:46


Viestejä: 6935
Tuo Timoa:n mainitsema feta-juuston kuivaaminen onnistuu oikein hyvin ja on säilynyt ainakin pari viikkoa (kunnes syötiin pois). Vaikka vähäravsaisempi olisi kai kuivaamisen kannalta parempaa, oli lopputulos kovempi ja hitaammin palautuva, joten olen käyttänyt vähänrasvaisempaa tavaraa. Kuivaan valmiita kuutioita, jotka olen leikannut puoliksi ennen kuivausta. Ohuet siivut isosta palasta voisivat toimia hyvin, koska ohuina siivuina kuivattua Aurajuusto ainakin toimii hyvin.

Ps. Timoa: Seuraavaksi kokeiluun vaikkapa kikherneet. Tai kasvisversio perinteisestä hernerokasta, itse keittäen herkullisempaa.
_________________
Galleria ja blogi
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
JannaH
05.08.2013 13:51


Viestejä: 1
No tässä on pari 100% vegaanimättöä:

Intialainen kookos-kukkakaalipata:
kookosrasvaa, mieluiten extra virgin
muutama kourallinen kuivattua kukkakaalia
puoli kourallista kuivattua purjoa
kookosmaitotiivistettä (sitä kuivaa "patukkaa", jos ei halua kanniskella tölkkejä)
vettä
mausteeksi currya, kurkumaa, mustapippuria, chiliä, inkivääriä, valkosipulia ja suolaa

Kukkakaalit ja purjot voi pistää veteen likoamaan jo etukäteen niin ei tarvi niin pitkään haudutella. Kaikki ainekset kattilaan, kiehautetaan ja haudutetaan sen aikaa, että kukkikset ovat pehmenneet sopiviksi.

P-pata:, kaikki vihannekset kuivattuja
vettä
punajuurta
porkkanaa
purjoa
palsternakkaa
punaisia linssejä
mausteeksi suolaa, chiliä, valkosipulia, kuminaa ja korianteria, ehkä myös laakerinlehti
Oliiviöljyllä tähän saa vielä täyteläisyyttä ja lisäenergiaa, jos sitä kaipaa.
Jos ei ole vege, tähän käy loistavasti myös pekoni.

Haudutetaan kypsäksi.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
jaakko33
05.08.2013 15:40


Viestejä: 532
Perusitalialainen tomaattikastike. Sipuli ja porkkana pilkotaan. Ruskistetaan kevyesti pannulla oliiviöljyssä. 400 - 800 g tomaatteja, joista kaivetaan veitsellä napa pois. Tomaatit kiehuvaan veteen vähäksi aikaa, jonka jälkeen ne on helppo kuoria. Kuoritut tomaatit pilkotaan ja laitetaan pannuun kannen alle muhimaan. Vettä on tomaateissa riittävästi, joten sitä ei tarvitse lisätä. Annetaan muhista kannen alla 30 - 60 minuuttia, jonka jälkeen tomaattikastike syödään pastan kanssa. Ei tarvitse mausteita, mutta saa laittaa pippuria jos tykkää.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Blog Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
juus
21.09.2013 12:00


Viestejä: 9
Ensin reissuruokia, annoskoko.

Linssikeitto
250 g tomaattimurska
1dl punaisia linssejä
sipulia kuivattuna tai tuoreena
(porkkanaa jos sitä sattuu olemaan)
(valkosipulia ja chiliä maun mukaan)
timjamia/basilikaa/oreganoa/muuta maustayrttiä
suolaa, pippuria
3–5 dl vettä
(1–3 rkl öljyä)

Laita kaikki paitsi suola, pippuri ja öljy kattilaan, keitä 10–15 minuuttia kunnes linssit ovat kypsiä (pehmeitä, "auenneet"). Lisää suola, pippuri ja öljy. Vettä voi lisäillä tarpeen mukaan. Tarvittaessa voit jatkaa kypsentämistä jälkilämmöllä. Linssien liotus lyhentää myös keittoaikaa.

Linssipata
1 dl vihreitä linssejä
1 dl tattaria (kvinoa tai riisikin käy)
sipulia
(valkosipulia ja chiliä mauan mukaan)
1 rkl garam masala -mausteseosta
suolaa, pippuria
7–10 dl vettä
(1–3 rkl öljyä)

Laita linssit ja 6 dl vettä kattilaan ja keitä noin 20–25 minuuttia, kunnes ovat hieman kypsyneitä. Lisää tattari ja sipuli sekä tarvittaessa sen verran vettä, että ainekset mahtuvat jälleen kiehumaan. Keitä noin 10–15 minuuttia, kunnes linssit ja tattari ovat sopivan kypsiä (linssit läpikotaisin, tattarit maun mukaan). Lisää garam masala (tujukuudesta riippuen +/- 1 rkl), suola ja pippuri (ja öljy).


Kotona:
Hamppupesto
Ohje muuntuu hamppuvoiksi, jos levitteeseen lisää 1,25 dl vettä. Yrttimaustetta ei kannata laittaa ainakaan satay-kastikkeen hamppuvoihin. Tuore basilika maistuu kuivattua voimakkaammin.

2 dl hampunsiemeniä
0,75 dl kylmäpuristettua öljyä
vajaa 0,5 tl suolaa
1,5 rkl kuivattua basilikaa tai runsaasti tuoretta (tai oreganoa)
2–4 valkosipulinkynttä

Paahda siemeniä kuivalla paistinpannulla, kunnes siemenet alkavat tuoksua ja saavat vähän väriä.

Lisää öljy, basilika ja kuoritut valkosipulinkynnet. Hienonna ainekset sauvasekoittimella (tai morttelissa).

Hamppupihvit
1 dl hampunsiemeniä
1 dl vettä
1 dl kasvissosetta (omena, porkkana, mikä vain)
1 dl kaurahiutaleita
(0,5–1 dl korppujauhoja)
suolaa tarpeeksi
pippuria
valkosipulia, chiliä, muita mausteita maun mukaan (kannattaa kokeilla ihan tälläisenään)

Murskaa hampunsiemenet ja vesi sauvasekoittemilla tms. Lisää muut ainekset, sekoita. Lettupannulla paistettaessa taikina ei tarvitse korppujauhoja kun pihvit voi painella pannun reunoja vasten, isolla pannulla paistettaessa saa tarvita (en ole kokeillut). Paista joitain minuutteja per puoli, pintaa saa olla mutta älä polta. Desistä ei tulen kovin montaa pihviä, kolmesta desistä tulee ehkä neljä annosta (4–8 pihviä per annos).

http://soppailua.vuodatus.net/lue/2008/12/intialaiset-linssipihvit
Linssipihvit
n. 2 dl punaisia linssejä
2 pientä porkkanaa
1 pieni kesäkurpitsa
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 kananmuna
1 prk tomaattipyreetä
peruna-/vehnäjauhoja
n. 1/2 pussia Santa Maria Tikka Masala Spice Mixia
suolaa
(rasvaa paistamiseen)

Keitä linssit paketin ohjeen mukaisesti. Pilko ja raasta sillä aikaa kasvikset. Sekoita kaikki aineet huolellisesti kulhossa ja tarkista maku. Seos saa olla melko löysää, koska taikinaan lisätty muna hyytyy paistettaessa. Paista pihvit rasvassa pannulla.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Maxwell
24.09.2013 8:55


Viestejä: 169
arcturus kirjoitti:
Minuakin aina haukutaan kasvissyöjäksi.

Siis syön kaikkea muuta paitsi teollisesti tuotettua nautaa, sikaa ja siipikarjaa.

Eli syön kalaa, riistaa, kananmunia, jogurttia ja joskus juon maitoakin. Silti törmään aina lausahdukseen, "sinähän olit kasvissyöjä".... En enää vaivaudu korjaamaan tilannetta, vaan mussutan siinä kalaa "kasvissyöjänä".. Laughing


Mulla on lähes samanlainen ideologia ravinnon suhteen (vaikka yhä joskus harvoin syön teollistakin lihaa) ja törmään samaan asiaan! Viimeisin tapaus tästä oli perin ironinen; oltiin vajaa tunti sitten oltu kaverin kanssa ravintolassa, jossa söin (liha-)pihvin, ja mainitsin ruokavaliostani jotain, johon kaveri tokaisi "niin olet nykyään kasvissyöjä?"

Vaikuttaa siltä, että lihansyönti on samantapainen asia kuin alkoholikin. Toisaalta on ihan hauska olla välimaastossa, jossa lihansyöjät pitävät kasvissyöjänä ja kasvissyöjät päinvastoin.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä
Lähetä uusi viesti  Vastaa viestiin

 
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


      Sivun alkuun  

Sivu 1 Yht. 1
Siirry: