Vaellusturinat II
- Osta ja työllistä yh-äitejä Vietnamissa
 
Etusivu Rekisteröidy Ohje Vaellusnet Kuva MMS-Blog Vaellusturinat I Tilastot Avatarit  
Asentopaikkani Phoogle                      

Kantotulen lieskan leikintää Hammastunturin syksyisessä erämaassa.... Kulpakkojokea Hammastunturin kupeessa....... Kuoppajärvi Hammasjärven pohjoispuolella ja ruskainen haavikko........ Pyhä-Nattasen huipulta heinäkuun 2005 helteillä... Idyllinen Riestojoki Sompion luonnonpuistossa..... Anterin huipulta itäänpäin kevättalvella 1993.....
 

Vaellusturinat II Foorumin päävalikko Ruoanlaittovälineet ja varusteet Valurautapata kotaan
Näytä edelliset viestit:   
      Kaikki ajat ovat GMT + 2 tuntia  
Lähetä uusi viesti  Vastaa viestiin Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4  Seuraava

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
rautu
03.07.2013 9:18


Viestejä: 6662
Virsu kirjoitti:
rautu kirjoitti:
Tänään löytö Ivalon kirppikseltä. Kympillä ostin Heikki Orvolan suunnitteleman Rautarouva-padan. vetoisuus 3 litraa ja erittäin hyväkuntoinen. Voi ottaa suoraan käyttöön. Tommonen

http://kolmenkarhunevaat.blogspot.fi/2012/04/kirppisloyto-wartsilan-rautarouva-pata_19.html

Muutenkin kiva päivä, mutta tämä kruunasi sen.

Minulla on tuo arkikäytössä, mahottoman hyvä vehe. Teit hyvän ostoksen.


Vaimo alkoikin kärttämään sitä kotikeittiöön. Otetaan sitten arkikäyttöön ja etsitään kodalle uusi.
_________________

Ei oo häränpäivää!!
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
PKT
03.07.2013 10:44


Viestejä: 581
En ole asiantuntija, mutta monesti varoitellaan, että pesuaineella pestäessä sen maku jää valurautaan. Minä en ole valurautapannuun pesuainetta käyttänytkään.
_________________
Venäläistä eräperinnettä ja marjojen poimintaa.
http://www.youtube.com/watch?v=6D-7bfrz3Rw#t=23
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
JBay
03.07.2013 11:23


Viestejä: 1582
PKT kirjoitti:
En ole asiantuntija, mutta monesti varoitellaan, että pesuaineella pestäessä sen maku jää valurautaan. Minä en ole valurautapannuun pesuainetta käyttänytkään.


Valurauta-astioihin sopii ainostaan pesu kuumalla vedellä. Tarvittaessa liotus jolloin pintaan voi tulla vähän ruostetta, mutta ruosteen voi pestä pois ja pyyhkäistä suolaamattomalla läskillä tai ruokaöljyllä.

Likainen/pinttynyt valurauta-astia pitää polttaa puhtaaksi. Eli vaikkapa hiilille leivin tai saunan uuniin ja odotetaan niin pitkää että karstat palaa pois. Astia voi ottaa hiukan punahehkua, mutta se ei haittaa. Kun karstat on palaneet astia pois uunista ja jäähtymään. Palaneet karstat saa hangattua helposti pois karkealla pesusienellä ilman vettä. Sitten kuumavesi pesu, jonka jälkeen astia kuumenemaan. Kun astia on kuuma se rasvataan suolattomalla läskillä pyyhkien tarkasti kaikki paikat.

Juuri uudistin 40-50 . vanhat Porin ja Rosenlewin paistinpannut ja ei parempia löydä edes kaupasta. Valmiiksi sileitä ja rautakahvalla niin niitä voi pitää tarvittaessa uunissa. Takassakin niillä voi paistaa hiilloksen päällä.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
hannes
03.07.2013 12:22


Viestejä: 8783
Ruosteen saa valurautapannusta myös karkealla suolalla hangaten kuumaa pannua. Valurautainen pannu pitää 'kyllästää'rasvalla.Jos sen pesee pesuaineella,rasvaus on uudistettava.

Joskus ostin markka-aikaan vitosen kappale venäläisiä paistinpannuja. Ne ns.vuotivat aluksi mutta rasvanpolton jälkeen niistätuli erittäin hyviä. Yksi on vielä itsellä jäljellä lähiretkeilyn nuotiohommiin, muut ovat maailman turuilla.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
JBay
03.07.2013 13:22


Viestejä: 1582
hannes kirjoitti:
Ruosteen saa valurautapannusta myös karkealla suolalla hangaten kuumaa pannua. Valurautainen pannu pitää 'kyllästää'rasvalla.Jos sen pesee pesuaineella,rasvaus on uudistettava.


Myös teräsharja toimii vaikeampaan ruosteeseen. Jonkun vanhan vuosia pihalla olleen parin litran padan ajelin puhtaaksi porakoneen kuppiharjalla. Sitten vaan uuniin, puhdistus ja rasvaus.

hannes kirjoitti:
Joskus ostin markka-aikaan vitosen kappale venäläisiä paistinpannuja. Ne ns.vuotivat aluksi mutta rasvanpolton jälkeen niistätuli erittäin hyviä. Yksi on vielä itsellä jäljellä lähiretkeilyn nuotiohommiin, muut ovat maailman turuilla.



Noita oli aikoinaan myynnissä sen ajan halpahalleissa ja vastaavissa. Niistä tosiaan rasva meni läpi joten mieleen tuli olikohan ne tehty sintraamalla. Joskus tuollaisen ostin nuotiokäyttöön, mutta se vuoti liikaa ja rasva paloi pannun ulkopinnalla joten heitin sen menemään. Noissa taisi vielä ulkopohja olla koneistamaton, joten ne eivät oikein soveltuneet liedellä käytettäväksi.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
rautu
06.07.2013 19:52


Viestejä: 6662
Kotiuduttiin ja emäntä laitteli liharuokaa uudella padallamme. On hyvä astia, jolla tulee hyvää ruokaa. Onni on kiinni pienissä asioissa.
_________________

Ei oo häränpäivää!!
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
jänkäjussi
13.07.2013 0:19


Viestejä: 711
Tosiaan kirppikseltä olen joskus ostanut liitelinkin mukaisen padan kansineen.
Pata oli pahoin karstainen ja ruosteessa, jonka hiekkapuhalsin työpaikalla ja rasvapoltin
kotona sianuhralla kaasunuotiolla. Siitä tuli kuin uusi ja sillä olen monet kerrat tehnyt patakukkoa muikuista.
Sianihraa löytyy teurastamon kaupasta ja se säilyy pakastettuna loputtomasti.
http://kolmenkarhunevaat.blogspot.fi/2012/04/kirppisloyto-wartsilan-rautarouva-pata_19.html
Vintinkätköissäkin olis peritökaluna 5 litrainen kanneton rautapata ja muutama paistinpannu.
Kyllä noista pärjään.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
JBay
15.07.2013 14:12


Viestejä: 1582
jänkäjussi kirjoitti:
Sianihraa löytyy teurastamon kaupasta ja se säilyy pakastettuna loputtomasti.


Ja tuolta löytyy kädettömien versio rasvasta: Laughing Rolling Eyes

http://www.opa.fi/index.php/fi/verkkokauppa/147/12/muurikka-tuotteet/muurikka-tarvikkeet/muurikka-silava-detail

jänkäjussi kirjoitti:
Vintinkätköissäkin olis peritökaluna 5 litrainen kanneton rautapata ja muutama paistinpannu.


Noita on hyvä olla muutama pahan päivän varalle. Toimivat nuotiolla, uunissa ja liedelläkin. Harmi että vanhoja pyöreäpohjaisia patoja on vaikea löytää nykyään...
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
vetta
15.07.2013 16:36


Viestejä: 411
JuhaL kirjoitti:
Wanha muuripata, mahtuu soppaa isommallekin sakille... Laughing

Nuo ovat monikäyttöisiä. Lapsiakin niissä on pesty. Ainakin yksi vanha mies, jo kuollut, sanoin jalkapohjiensa olevan niin pyöreät, koska häntä oli pesty pienenä muuripadassa. Taisi olla ajalta ennen D-vitamiinitippoja.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
rautu
18.07.2013 21:17


Viestejä: 6662
Tänään löyty Seinäjoen kirppikseltä 2,2 litrainen käyttämätön JÖTULIN valurautapata kympillä. Arvotavaraa tuolla kuljeskelee pilkkahintaan. No ny se on meillä.
_________________

Ei oo häränpäivää!!
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Perttu
18.07.2013 21:34


Viestejä: 906
rautu kirjoitti:
Tänään löyty Seinäjoen kirppikseltä 2,2 litrainen käyttämätön JÖTULIN valurautapata kympillä. Arvotavaraa tuolla kuljeskelee pilkkahintaan. No ny se on meillä.


Saat siitä multa tuplat eli 20 euroa Confused Toisaalta eihän tuohon 2.2 pataan mahdu kunnolla lihhoo, mut jos lanttuu hautois Smile . Valurautapata ja paistinpannu ovat oikein käytettyinä ikuisia. Ruokaan tulee semmoinen oikea parempi maku, mistä lieneen?
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
rautu
18.07.2013 21:49


Viestejä: 6662
Perttu kirjoitti:
rautu kirjoitti:
Tänään löyty Seinäjoen kirppikseltä 2,2 litrainen käyttämätön JÖTULIN valurautapata kympillä. Arvotavaraa tuolla kuljeskelee pilkkahintaan. No ny se on meillä.


Saat siitä multa tuplat eli 20 euroa Confused Toisaalta eihän tuohon 2.2 pataan mahdu kunnolla lihhoo, mut jos lanttuu hautois Smile . Valurautapata ja paistinpannu ovat oikein käytettyinä ikuisia. Ruokaan tulee semmoinen oikea parempi maku, mistä lieneen?


Mulla on paha tapa pitää kaikki, mitä tulee hankittua. En ole ennen norjalaista Jötulin pataa nähnyt. Ivalosta hankkimani Rautarouva on litran isompi, mutta joskus tarvitaan myös pienempää pataa. Ostan näitä harkiten ja käyttöön. Viime viikolla oli tarjolla todella hieno 5 litran Husqvarnan pata, mutta oli kyllä liian iso. Se oli jo niin painavakin käytössä. Jätin ostamatta. Joku ison perheen emäntä sai siitä hienon padan halvalla.
_________________

Ei oo häränpäivää!!
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
rautu
31.08.2013 13:30


Viestejä: 6662
No nyt löyty Högforsin 3 litran valurautapata 15 eurolla. Polttokäsittelyn jälkeen se on uutta vastaavassa kunnossa.

Näitä alkaa nyt kertyä niin, että emäntäkin ihmettelee. Mutta en voinut olla ostamatta. Kunnostettuna tälläinen on vaikka hyvä tuliainen pataa arvostavaan kotiin.
_________________

Ei oo häränpäivää!!
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Perttu
31.08.2013 21:41


Viestejä: 906
Rautu kehuu halpoja ostoksiaan! Minä ostin Opan muurinpohjapannun ja tinkasin siitä yhden euron hinnasta vielä, myyjä ei meinannut antaa mitään alennusta, mutta lopulta alensi hintaa 10 sentillä, siis lopullinen hinta 90 senttiä.

Sama juttu muurikalla, että täytyy rasvapolttaa ennen käyttöön ottoa ja sen jälkeen pannu siirtyy rannalle laavuun odottaan paistamista.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
rautu
31.08.2013 21:48


Viestejä: 6662
Vaatii munaa tinkiä 1 euron ostoksesta, varsinkin kun kilohinta on valmiiksi kohdallaan. Laughing
_________________

Ei oo häränpäivää!!
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä
Lähetä uusi viesti  Vastaa viestiin Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4  Seuraava

 
Tutustu muihin vastaavaan asiaan liittyviin keskusteluihin (Hakee kaikki keskustelut joiden otsikoissa esiintyy sama sana)
Aihe Kirjoittaja Foorumi Vastaukset Lähetetty
Piiputon "kamina" kotaan ja... Timoa Muut varusteet 30 13.01.2016 20:08 Katso viimeisin viesti
Mistä keskisalko kotaan? cranberry Tee-se-Itse osio 19 19.06.2014 14:53 Katso viimeisin viesti
Grillihiilillä lämpöä suureen telttaa... masai51 Käytännön vinkkiarkisto 13 23.08.2012 15:21 Katso viimeisin viesti
Kamina kotaan/piipun eristys kunteus Talvivaellusvarusteet 5 11.06.2010 19:39 Katso viimeisin viesti
kaasuliesi kotaan Nilakka Ruoanlaittovälineet ja varusteet 24 30.03.2010 13:21 Katso viimeisin viesti
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


      Sivun alkuun  

Sivu 2 Yht. 4
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4  Seuraava
Siirry: