Vaellusturinat II
- Osta ja työllistä yh-äitejä Vietnamissa
 
Etusivu Rekisteröidy Ohje Vaellusnet Kuva MMS-Blog Vaellusturinat I Tilastot Avatarit  
Asentopaikkani Phoogle                      

Kantotulen lieskan leikintää Hammastunturin syksyisessä erämaassa.... Kulpakkojokea Hammastunturin kupeessa....... Kuoppajärvi Hammasjärven pohjoispuolella ja ruskainen haavikko........ Pyhä-Nattasen huipulta heinäkuun 2005 helteillä... Idyllinen Riestojoki Sompion luonnonpuistossa..... Anterin huipulta itäänpäin kevättalvella 1993.....
 

Vaellusturinat II Foorumin päävalikko Ruokaohjeet ja vinkit Karpaloiden kuivaaminen
Näytä edelliset viestit:   
      Kaikki ajat ovat GMT + 2 tuntia  
Lähetä uusi viesti  Vastaa viestiin Siirry sivulle 1, 2  Seuraava

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe: Karpaloiden kuivaaminen
omat polut
22.09.2009 8:29


Viestejä: 3300
Sesonki lähestyy, onko kellään käytännön kokemusta miten homma onnistuu, asiantunteva nettisivu suositti karpaloiden kiehauttamista puoli minuuttia jolloin kuori halkeaa ja kuivuminen tietysti nopeutuu/tehostuu, onkohan pakollinen toimi? Kokemuksia saunassa verkon päällä tai kuivurilla tai omatekoisella virityksellä kuivaamisesta? Senverran työlästä hommaa poimiminen ettei viitsisi silkkaa tyhmyyttään saalista pilata.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
tiainen
22.09.2009 18:20


Viestejä: 168
Kokonaisia en ole kuivannut, enkä karpaloita, mutta marjojen kuivaamisesta on kokemusta. Tänä vuonna on tarkoitus kuivata myös karpaloita. Parhaiten saat kaiken marjasta talteen kun käytät sen mehulingossa ja vaikka pakastat mehun. Jäljelle jäävä kuiva kuorimassa kuivuriin. Puolukat kuivuivat näin yhdessä vuorokaudessa n 35 asteessa. Vuosi sitten survoin puolukat ja laitoin kuivuriin leivinpaperin päälle, mutta koska massa on märkää ja osa puolukoista jää väistämättä kokonaisiksi, niin kuivuminen kesti kolme päivää. Kokonaisena kuivaamisessa on se huono puli että se vie aikaa, mitä paksumpi kuori, sitä enemmän aikaa menee. Ja mehu menee hukkaan haihtuessaan ilmaan.

Marjankuorimassa jää hieman nihkeäksi johtuen suuresta sokeripitoisuudesta, mutta tuote on kuiva kun se ei enää värjää käsiä (tosin tyrni hieman värjäsi kun on niin voimakkaan värinen). Kuivan, nihkeän massan pilkoin hieman pienemmäksi ja käytin tehosekoittimessa, jolloin sain tasaisen jauheen. Jauhetta en saanut tehtyä sellaisella sauvasekoittimeen kuuluvassa pikkusilpojassa ("sipulilekkuri"), vaan hommaan tarvii tehokkaan koneen ja muitaman minuutin aikaa. Jauhetta voi käyttää retkillä esim. puurojen maustamiseen. Ruishiutalepuuro puolukkajauheella on hyvää, samoin mustikkamannapuuro!
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Blog Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
omat polut
23.09.2009 7:29


Viestejä: 3300
Hyvä idea tuo linkousjätteiden kuivaaminen.

Jos tarkkoja ollaan niin kokonaisten marjojen kuivauksessa ei menetetä mehua, vaan ainoastaan vesi, kaikki maku- väri- ja ravintoaineet jäävät kuivattuun marjaan.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
omat polut
23.09.2009 21:46


Viestejä: 3300
Homma etenee, vrk. kuivattu, ne jotka halkesivat ryöppäyksessä hyvässä kuivumisen alussa, ehjät kuin mättäältä otetut, eivät kuivu(ainakaan vielä).
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
tiainen
06.10.2009 19:15


Viestejä: 168
Karpalot kuivattu ja jauhettu. Linkosin mehun karpaloista ja kuivasin "jätettä" reilun vuorokauden. Kuorista tuli todella kuivia ja rapsakoita, ilmeisesti vähäisen sokerin vuoksi. Puolukathan jää vähän nahkeiksi, kuten moni muukin paljon sokeria sisältävä marja. Karpalojauheesta tuli todella hienojakoista verrattuna muihin tekemiini jauheisiin.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Blog Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
boueme
06.10.2009 19:27


Viestejä: 2997
Millainen lienee "linkousjätteen" ravintoainepitoisuus, kun siitä on mehu lingottu poies? Kuituja ainakin luulisi olevan. Onko maku tallella?

-B
_________________
Ihmisen viisaus on rajallinen, mutta ihmisen tyhmyys on rajaton.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Blog Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
tyy
06.10.2009 19:29
Vieras

Mää ihmettelin kesällä näitä kuivattuja marjajauheita, puolukkaa, tyrniä, lakkaa jne sain maistella. Maku on niinko sahajauholla. Kai niissä jotain on tallella, mutta vaelluskäytössä liekö mitään arvoa.

Ei pahalla, kunhan ihmettelen.. Embarassed
 Sivun alkuun
Personal Photo Album Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
boueme
06.10.2009 19:33


Viestejä: 2997
tyy kirjoitti:
Mää ihmettelin kesällä näitä kuivattuja marjajauheita, puolukkaa, lakkaa jne sain maistella. Maku on niinko sahajauholla. Kai niissä jotain on tallella, mutta vaelluskäytössä liekö mitään arvoa.

Ei pahalla, kunhan ihmettelen.. Embarassed


Marjanpurut voi näppärästi ennallistaa pirtulla ja vedellä. Otethan kourallinen marjanpurua, kaksi desiä pirtua, kaksi desiä vettä ja sekoitethan. Sitten ootethan tovi. Sitten nautithan. Kielioppivihreistä huolimatta kuitupitoista ja hyvää.

-B
_________________
Ihmisen viisaus on rajallinen, mutta ihmisen tyhmyys on rajaton.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Blog Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
tyy
06.10.2009 19:40
Vieras

Tullee mielhen kuikkakeitto

Otethan kuikka. Otethan nelijä litraa puhasta vettä.
Kiehautethan siinä kuikkaa kymmenen minuttia.
Heitethän vesi pois.
Otethan kolme litraa puhasta vettä ja laitethan sinne heiniä.
Kiehautethan siinä kuikkaa viisi minuttia.
Heitethän vesi pois.
Otethan maitua kaks litraa.
Kiehautethan siinä kuikkaa yks minutti.
Heitethän maito pois.
Otethan litra kirkasta hyvvää viinaa.
Kiehautethan siinä kuikkaa pari sekunttia.
Heitethän kuikka pois.


Eikä, tää meni ihan OT, anteeksi...
 Sivun alkuun
Personal Photo Album Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
omat polut
07.10.2009 7:44


Viestejä: 3300
Kokonaisten karpaloiden kuivausta en suosittele kenellekään, melkein viikko meni hyötykasvikuivurilla, vaikka ehjiksi ryöppäyksen jäljiltä jääneisiin pistelin vielä mattoveitsellä reiät, lopputulos sitten lopuinviimein ok. Älytöntä hommaa. Nyt kokeilussa sokerin kanssa tehty survos, säilyneekö jääkaapissa ilman kuumennuksia/säilöntäaineita? Hyvää se ainakin näin tuoreena on, nam.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
tiainen
07.10.2009 10:59


Viestejä: 168
Ei marjajauhetta ole tarkoitus ihan kuivana vetää, liekö tarkoitettu vitsiksi tuo heitto? Itse laitan sitä teen tai puuron sekaan, kera sokerin. Ei tietty tuoreen marjan veroista, ei edes hillon, mutta tuo vaihtelua ja keveytensä vuoksi helppo ottaa mukaan vaikka useampaa laatua.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Blog Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Metsän Omena
07.10.2009 11:15


Viestejä: 1804
omat polut kirjoitti:
Nyt kokeilussa sokerin kanssa tehty survos, säilyneekö jääkaapissa ilman kuumennuksia/säilöntäaineita? Hyvää se ainakin näin tuoreena on, nam.


Purkin sisään muodostuu kellariolosuhteissa talven mittaa survoksen pintaan suojaava homekerros, mikä ei sinänsä ole mitenkään paha asia. Asian voi estää Lasse Nordlundin kehittämällä purkkien kääntelytekniikalla. Aika-ajoin käännetään purnukat sijoillaan ylösalaisin.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
omat polut
07.10.2009 11:26


Viestejä: 3300
Metsän Omena kirjoitti:
omat polut kirjoitti:
Nyt kokeilussa sokerin kanssa tehty survos, säilyneekö jääkaapissa ilman kuumennuksia/säilöntäaineita? Hyvää se ainakin näin tuoreena on, nam.


Purkin sisään muodostuu kellariolosuhteissa talven mittaa survoksen pintaan suojaava homekerros, mikä ei sinänsä ole mitenkään paha asia. Asian voi estää Lasse Nordlundin kehittämällä purkkien kääntelytekniikalla. Aika-ajoin käännetään purnukat sijoillaan ylösalaisin.


Jääkaapissa käynee samoin, no ainahan voi tehdä sopivankokoisiin rasioihin ja pakastaa, sulatettu rasia ei ehdi sitten homehtua, kiertoaika ei niin pitkä.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Korpijaakko
07.10.2009 11:29


Viestejä: 6935
Metsän Omena kirjoitti:

- -
Asian voi estää Lasse Nordlundin kehittämällä purkkien kääntelytekniikalla. Aika-ajoin käännetään purnukat sijoillaan ylösalaisin.


Oletko itse kokeillut tätä tekniikkaa? Omat hillopurkit on sen verran vähät, että en ole uskaltanut kokeilla vaan olen käyttänyt kaupallisia säilöntäaineita. Menetelmä on kuitenkin kiinnostava. Kokemuksia?
_________________
Galleria ja blogi
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Metsän Omena
07.10.2009 11:32


Viestejä: 1804
Korpijaakko kirjoitti:
Metsän Omena kirjoitti:

- -
Asian voi estää Lasse Nordlundin kehittämällä purkkien kääntelytekniikalla. Aika-ajoin käännetään purnukat sijoillaan ylösalaisin.


Oletko itse kokeillut tätä tekniikkaa? Omat hillopurkit on sen verran vähät, että en ole uskaltanut kokeilla vaan olen käyttänyt kaupallisia säilöntäaineita. Menetelmä on kuitenkin kiinnostava. Kokemuksia?


Heh. Mitenkähän vastaisin. - Olen. Niin ja sokeri on aivan turha. Karpalot murskataan puolojen tapaan omaan mehuunsa.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä
Lähetä uusi viesti  Vastaa viestiin Siirry sivulle 1, 2  Seuraava

 
Tutustu muihin vastaavaan asiaan liittyviin keskusteluihin (Hakee kaikki keskustelut joiden otsikoissa esiintyy sama sana)
Aihe Kirjoittaja Foorumi Vastaukset Lähetetty
Ilmatäytteisen makuualustan kuivaamin... Walle Muut varusteet 6 29.09.2015 12:58 Katso viimeisin viesti
Marjojen kuivaaminen Virsu Ruokaohjeet ja vinkit 12 19.08.2012 20:58 Katso viimeisin viesti
Kananmunan kuivaaminen? Harhailija Ruokaohjeet ja vinkit 25 08.08.2011 8:54 Katso viimeisin viesti
Sipulin kuivaaminen boueme Ruokaohjeet ja vinkit 13 07.06.2011 14:33 Katso viimeisin viesti
Sinapin kuivaaminen Ekso Ruokaohjeet ja vinkit 21 04.02.2008 1:12 Katso viimeisin viesti
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


      Sivun alkuun  

Sivu 1 Yht. 2
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
Siirry: