Vaellusturinat II
Osta ja työllistä yh-äitejä Vietnamissa
 
Etusivu Rekisteröidy VaellusWiki Ohje Vaellusnet Kuva MMS-Blog Vaellusturinat I Tilastot Avatarit Valokuvakilpailu WAP  
Asentopaikkani Phoogle | Retkeilijän kiintopisteet                      

Kantotulen lieskan leikintää Hammastunturin syksyisessä erämaassa.... Kulpakkojokea Hammastunturin kupeessa....... Kuoppajärvi Hammasjärven pohjoispuolella ja ruskainen haavikko........ Pyhä-Nattasen huipulta heinäkuun 2005 helteillä... Idyllinen Riestojoki Sompion luonnonpuistossa..... Anterin huipulta itäänpäin kevättalvella 1993.....
 

Vaellusturinat II Foorumin päävalikko Muut varusteet GPS
Näytä edelliset viestit:   
      Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia  
Lähetä uusi viesti  Vastaa viestiin Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... , 17, 18, 19  Seuraava

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
kuu-ukkeli
07.02.2021 21:09


Viestejä: 986
invader kirjoitti:
Onko täällä Garmin In-reach-käyttäjiä? Miten laskutus meneee, minkälaisia kuluja tulee esimerkiksi kuukausimaksuisessa sopimuksessa? Nettisivusthan ei saa juuri tolkkua. Tehdäänkö ne tarkoituksella sekavaksi?

Lähinnä ihmetyttää tämä:
Tracking Intervals 10 min+
Send/Track Points $0.10 ea

Siis lähettääkö se 10 min välein 10 US-senttiä maksavan viestin? Tuostahan tulee mukava lisäsumma, jos laite on päällä 12 tuntia / vrk 14 vrk ajan.

Mikähän lyhenne ea on?


Minulla on ns. Recreation-sopimus, jonka hinta on n. 30 €/kk. Siinä jäljityspisteiden ja etukäteen määriteltyjen viestien määrä on rajoittamaton. Matkan varrella kirjoitettujen viestien määrä on rajattu 40 viestiin kuukaudessa ja sen jälkeen yli menevistä laskutetaan jotain. Koskaan ei ole mennyt muita kuluja kuin tuo 30 €/kk. Laitetta olen käyttänyt siten, että jäljitys on päällä aina, kun liikun, pysähtyessäni ja liikkeelle lähtiessäni lähetän etukäteen määritellyn viestin ja muuten kirjoitan ja lähetän viestejä silloin, kun siltä tuntuu. 24 h-säätiedotuksen tilaan kapulaan päivittäin.

Ns. Safety-sopimuksessa jäljityspisteistä peritään erikseen 10 senttiä / piste. Jäljityspisteiden välin saa valita haluamakseen, kuitenkin lyhin väli on 10 minuuttia (ns. Expedition- sopimus antaa mahdollisuuden 2 minuutin jäljityspisteiden väliin). Perusmaksu Safety-sopimuksessa on halvempi eli n. 15 €/kk, mutta käytön mukaan voi tulla muitakin kuluja. Jäljitystä ei ole pakko käyttää. Se pannaan erikseen päälle ja pois päältä aina, kun niin halutaan. Jos liikut esimerkiksi 10 tuntia jäljitys päällä ja olet määrittänyt jäljityspisteiden väliksi 10 minuuttia, sille tulee hinnaksi tuossa sopimuksessa 10 x 6 x 0,1 € = 6 €.

Jäljityksen ollessa päällä liikkumisestasi jää jälki karttaan ja tuota jälkeä voi seurata reaaliajassa mistä tahansa kaikki ne henkilöt, joille olet antanut siihen tarvittavat tiedot ja oikeudet. Jäljityksen voi käynnistää ja pysäyttää aina, kun haluaa, eli esimerkiksi taukojen aikana sen voi laittaa pois päältä ja käynnistää taas liikkeelle lähtiessään.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
tiku
07.02.2021 22:12


Viestejä: 389
Itse asia selvisikin edeltä. Ea on lyhenne sanasta each.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Mr_C
08.02.2021 5:18


Viestejä: 2955
invader kirjoitti:
Onko täällä Garmin In-reach-käyttäjiä? Miten laskutus meneee, minkälaisia kuluja tulee esimerkiksi kuukausimaksuisessa sopimuksessa? Nettisivusthan ei saa juuri tolkkua. Tehdäänkö ne tarkoituksella sekavaksi?

Lähinnä ihmetyttää tämä:
Tracking Intervals 10 min+
Send/Track Points $0.10 ea

Siis lähettääkö se 10 min välein 10 US-senttiä maksavan viestin? Tuostahan tulee mukava lisäsumma, jos laite on päällä 12 tuntia / vrk 14 vrk ajan.

Mikähän lyhenne ea on?


Näyttää että olet katsonut tietoja jenkkisivustolta, jolloin hinnat ei ole oikein. Esim tuo Send/Track Points hinta on 0,10 €, mutta siitä tarkemmin tekstini lopussa.

Garminin suomenkieliseltä sivulta saa myös tietoa toiminnasta ja hinnoista.

Kannattaa ensin miettiä kuinka aikoo laitetta käyttää ja sitten katsoa onko Freedomsopimus ( =kuukausisopimus) parempi, vai vuosisopimus.
Freedomsopimus sopinee jos käyttö ajoittuu tietyille muutamalle kuukaudelle, kun taas vuosisopimus jos on enemmän tai hajanaisempaa tarve. Lisäksi hinta kannattaa huomioida.

Jokaisella tasolla on SOS hätäviestien lähetys maksutonta.
Jokaisella tasolla on esimääritettyjen viestien lähetys maksutonta.


Freedomsopimus on voimassa 30 päivää sillä tasolla minkä valitsee. Sitten alkaa uusi jakso 30 päivää. Paitsi jos laittaa tauolle. Tauolla ollessa laitteen viestintä ei toimi.
Nostaessa tasoa se ja hinta alkaa silloin kun kytkee uuden tason voimaan, alemman tason sopimuksen hinnasta hyvitetään jäljellä oleva osuus. Tai ainakin aikaisemmin onnistui kesken 30 päivän jakson. Ensimmäisen vuoden käytin tuota Freedomsopimusta.
Freedomsopimukseen sisältyy myös ns vuosimaksu, tällä hetkellä näyttää olevan 39,99 €.
Sopimuksella voi käyttää vaikka vain yhden kuukauden ja sen jälkeen 11 kk pitää tauolla.

Jos haluat laskea tasoa, niin se onnistuu kun tilausjakso on päättynyt, eli kannattaa tehdä ennen kuin jakso täyttyy, jolloin alkaa uusi jakso jos ei ole laittanut tauolle.

Vuosisopimus on voimassa vuoden, jos kesken kaiken muuttaa tulee siitä kuluja, paitsi nostaessa korkeammalle tasolle.

Kun tili luodaan, niin netissä kirjautumalla omalle tilille voi määrittää kolme erilaista esimääritettyä viestiä, max 160 merkkiä / viesti.
Jokaiseen viestiin erikseen säädetään mihin numeroon / sähköpostiin ne lähetetään. Ei siis tarvitse olla samoja numeroita, mutta saa olla.

Lähetettäessä normaaleja viestejä, eli teekstiviestejä tai viestejä sähköpostiin, maksaa ne (tällä hetkellä) 0,55 € / kpl, kun sopimukseen kuuluva määrä on täynnä.

Safety sopimukseen kuuluu 10 viestiä, Recreation sopimukseen kuuluu 40 viestiä ja Expedition sopimukseen rajaton määrä.

Jäljityspisteet ja Sijaintien ping-haut
Safety sopimuksessa maksavat 0,10 € / kpl, Recreation ja Expedition sopimukseen niitä kuuluu rajaton määrä, eli eivät maksa mitään.

Ensin kannattaa miettiä minkälaiseen tarkoitukseen tarvitsee.
Jäljityspisteiden kohdalla pitää muistaa että tallennusväli on eri asia kuin lähetysväli.
InReach-laite tallentaa sisäisesti jäljityspisteet valitun tiheyden mukaan, mutta kuinka tiheään niitä lähetetään satelliittiin on se ratkaiseva laskuun vaikuttava asia. Laitteessa voi lähetysväliksi valita tiheämmästä päästä, tai vaikka 4 tuntia lähetysväliksi. Tai sitten ettei jälkipisteitä lähetetä ollenkaan. Hinnassa on tietysti eroa sen mukaan onko jälkipisteen lähetysväli 10 minuuttia / 2 tuntia / 4 tuntia tai ei lähetetä ollenkaan.
Esim 4 tunnin lähetysvälillä ja 12 tunnin käyttöajalla lähtisi 4 jäljityspistettä, kun ensimmäinen lähtee käynnistettyä, eli 0-hetkellä. Eli 0,40 € / vrk Safetysopimuksella, muilla ei mitään.

Sitä voi laskea kuinka paljon on hyötyä itselle jälkipisteiden lähettämisestä, jos on käytössä Safety sopimus, joka maksaa 14,99 € / kk, verrattuna Recreation sopimukseen 29,99 € jolla saa rajattoman määrän jäljityspisteitä ja 30 tekstiviestiä / kk enemmän. Safetyssä on 10 tekstiviestiä sopimushinnassa.

Jos kotipuolessa ei ole kenelläkään tarvetta useampaa kertaa päivässä nähdä missä kohtaa toinen menee, niin jäljityspisteiden lähettämisestä satelliitin välityksellä tiheään ei välttämättä ole hyötyä.
Varsinkaan, kun tilin asetuksissa voi säätää niin että lähetetyssä viestissä on myös sijantitiedot ja linkki koordinaattiin. Se koskee esimääritettyjä viestejä ja erikseen kirjoitettuja

Tracking Intervals on itsellä tiheään, kun siten laite piirtää melkein sen reitin mitä jalkaisin kulkee ja kotona tietokoneeseen tai puhelmella syncronoidessa siirtyy jälkipiste omalle tilille, ilman mitään veloitusta.
Käytän Safety sopimusta, kun olen katsonut sen sopivimmaksi itselle. Erilliset tekstiviestit on 0,55 €, jos menee yli sopimuksen 10 viestin rajan.
Tuossa kannattaa muistaa se että jos viestin saaja vastaa, niin myös siitä InReach laitteen käyttäjä maksaa sen 0,55 € / viesti.

Itse laskin etukäteen ja käytössä tullut todettua että Safetysopimus on ollut järkevin. Mutta sitten joskun kun pääsee eläkkeelle, tai rikastuu ja vapautuu palkkatyön kahleista, niin lisääntyvän käytön takia seuraavan tason (Recreation) suuremmat määrät tulee käytettyä ja siten edullisemmaksi.
Jos sattuu olemaan enemmän käyttöä juuri laskutuskauden vaihteessa ja yöllä, niin kausi ja laskutus vaihtuu Greenwichin kellonajan mukaan, ei suomen kellonajan mukaan.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
cobbo
08.02.2021 9:14


Viestejä: 441
Garmin ilmoitti äsken laskutuksen muutoksista, nimenomaan Freedomin vuosimaksu kohosi roimasti, mikä oli keskisormen näyttöä vain osan vuotta laitetta tarvitseville käyttäjille. Olen kehunut ja suositellut inReachia useassa yhteydessä, mutta tämän rahastusmuutoksen myötä en sitä mitenkään varauksetta enää tee, ainakaan kaltaisilleni satunnaiskäyttäjille.

Vuodessa jos tekee pari reissua ja aktivoi laitteen vaikka kahden kuukauden ajaksi, on kokonaiskustannus per kk tuon vuosimaksun takia paljon korkeampi kuin Freedomin varsinainen per-kk -maksu.

Minusta tuo oli todella härski veto, 39.90EUR vuodessa siitä että laite vain pysyy Garminin rekisterissä ja se voidaan aktivoida käyttäjän halutessa. Kyseessä ei ole mikään hallinnollisten kulujen kattaminen, vaan ihan puhdas rahastus, jolla tietysti yritetään puskea käyttäjiä vielä kalliimpiin vuosisopimuksiin.
_________________
Kävelyä, kuvia ja muuta -
https://exposedpaths.exposure.co/
https://www.instagram.com/xposedpaths/
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
invader
08.02.2021 19:20


Viestejä: 210
Nämä olivat erinomaisen hyviä tietoja.
Garminin sivusto on epäselvä ja välilä harhautuu US-sivuille eikä takaisin osaa.

Olisikohan esim. Ocean Signal rescueME PLB parempi, jos ei tarvitse kaksisuuntaisuutta?
Kännykkähän kuuluu aika hyvin Suomen lapissa, ei kylläkään kaikkialla, mutta parin päivän väliein on saanut yhteyden.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
akallio
08.02.2021 23:26


Viestejä: 1777
Itsekin hankin juuri InReachin. Niinhän se on, että on kuin tulostin: halpa ostaa, kallis käyttää.

Yksi syy nimenomaan tuollaiseen laitteeseen minulla oli se, että kannan sitä mukanani sillä ajatuksella, että pahassa paikassa voin kutsua pelastajat paikalle. Eli oletan, että mikäli minun harrastukseni sitä vaatii, niin yhteiskunta laittaa isot rattaat pyörimään ja pelastajat altistavat itsensä mahdollisesti vaarallisille olosuhteille. Siksi pidän perusteltuna itse panostaa joitakin kymmeniä euroja vuodessa enemmän, että hätäkutsun yhteydessä saadaan mahdollisimman hyvä tilannekuva välitettyä (mikäli mahdollista).
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
cobbo
08.02.2021 23:56


Viestejä: 441
Kyllähän inReach on varsinkin yksinvaeltajalle tarpeellinen, ja juuri sillä vipuvarrella Garmin hintaa nostaakin, ja sen takia minäkin hintaa nuristen maksan. PLB ei tarpeeksi pohjoisessa ole läheskään kattava.

Hätälähettimien businesmalli ei kuitenkaan ole järkevä kellekään muulle kuin laitteiden valmistajille. Hätälähetin on tyypillisesti laite jota ihminen tarvitsee muutaman viikon vuodessa, eli se olisi täydellinen hyödyke leasing/vuokramalliin. Koko inReachin rekisteröitymis/laskutusmalli on kuitenkin täysin yksilöomistajakeskeinen. Eli vaikka haluaisin lainata/vuokrata lähetintäni, en edes tiedä miten voisin siirtää sen väliaikaiselle käyttäjälle jakamatta samalla koko inReach-tilini pääsyoikeuksia. (Enkä tiedä edes sallisiko Garminin sopimusehdot tuota...)

edit: väärää tietoa PLB:stä
_________________
Kävelyä, kuvia ja muuta -
https://exposedpaths.exposure.co/
https://www.instagram.com/xposedpaths/


Viimeinen muokkaaja, cobbo pvm 09.02.2021 8:36, muokattu 2 kertaa
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Mr_C
09.02.2021 3:18


Viestejä: 2955
cobbo kirjoitti:
Garmin ilmoitti äsken laskutuksen muutoksista, nimenomaan Freedomin vuosimaksu kohosi roimasti, mikä oli keskisormen näyttöä vain osan vuotta laitetta tarvitseville käyttäjille. Olen kehunut ja suositellut inReachia useassa yhteydessä, mutta tämän rahastusmuutoksen myötä en sitä mitenkään varauksetta enää tee, ainakaan kaltaisilleni satunnaiskäyttäjille.

Vuodessa jos tekee pari reissua ja aktivoi laitteen vaikka kahden kuukauden ajaksi, on kokonaiskustannus per kk tuon vuosimaksun takia paljon korkeampi kuin Freedomin varsinainen per-kk -maksu.

Minusta tuo oli todella härski veto, 39.90EUR vuodessa siitä että laite vain pysyy Garminin rekisterissä ja se voidaan aktivoida käyttäjän halutessa. Kyseessä ei ole mikään hallinnollisten kulujen kattaminen, vaan ihan puhdas rahastus, jolla tietysti yritetään puskea käyttäjiä vielä kalliimpiin vuosisopimuksiin.


Olen samaa mieltä että tuo vuosimaksu on kallis. Ei se halpa ollut ennen tuota 10 € korotustakaan. Samoin tilauksen aktivointimaksu on noussut 10 €, nyt 34,99 €. Mutta se yleensä maksetaan vain kerran, InReach tilin avatessa.

Freedomsopimuksen vuosimaksu ei ole vain pelkästään laitteen pitämiseksi tilin rekisterissä.
Vaikka laitteella ei voi käyttää viestejä eikä hälytystoimintoa, niin tilin toiminnot on käytössä vaikka liittymä on tauolla.
Voi katsoa kaikkia aikaisemmin tallentuneita tietoja ja säätää asetuksia. Viestien laittaminen valmiiksi reissua varten ja muu säätäminen onnistuu. Sitten kytkiessä sopimuksen päälle tarvitsee vain synkronoida laite ja mm. viestitiedot on ajantasalla.

Olettaisin että Garminilla on katsottu että Freedomsopimusten kanssa on käyttökuukausia liian vähän ja siksi noussut vuosimaksun hinta. Vuosimaksu on kuitenkin sen verran kallis että luulktavasti silläkin tulee voittoa.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Mr_C
09.02.2021 4:09


Viestejä: 2955
cobbo kirjoitti:
Kyllähän inReach on varsinkin yksinvaeltajalle tarpeellinen, ja juuri sillä vipuvarrella Garmin hintaa nostaakin, ja sen takia minäkin hintaa nuristen maksan. PLB ei tarpeeksi pohjoisessa ole läheskään kattava.

Hätälähettimien businesmalli ei kuitenkaan ole järkevä kellekään muulle kuin laitteiden valmistajille. Hätälähetin on tyypillisesti laite jota ihminen tarvitsee muutaman viikon vuodessa, eli se olisi täydellinen hyödyke leasing/vuokramalliin. Koko inReachin rekisteröitymis/laskutusmalli on kuitenkin täysin yksilöomistajakeskeinen. Eli vaikka haluaisin lainata/vuokrata lähetintäni, en edes tiedä miten voisin siirtää sen väliaikaiselle käyttäjälle jakamatta samalla koko inReach-tilini pääsyoikeuksia. (Enkä tiedä edes sallisiko Garminin sopimusehdot tuota...)

Jos hätälähetin olisi julkisviranomaistoimintaa, niin luultavasti siinä olisi vain hälytysominaisuus ja sijaintikoordinaatin näyttö. Viestiominaisuudet todennäköisesti puuttuisi tai olisi paljon suppeammat ja hintakaan ei olisi välttämättä halvempi jos ominaisuudet olisi samantapaiset.

InReach laitteiden viestitoiminnot on iso etu jotka monella käyttäjällä on ollut ratkaiseva tekijä valitessa juuri InReach eikä jokin muu hälytyslaite.

Periaatteessa InReach laitetta voi "lainata" toiselle, mutta tiliä ei. Tilin tunnuksia ja käyttöä ei saa luovuttaa toiselle.
Lainausmerkeissä koska käytännössä laite pitäisi myydä laina-ajaksi ja ostaa takaisin ajan päättyessä. Riittävällä panttimaksulla, etukäteen, varmistaisi että saa laitteen takaisin laina-ajan jälkeen.
Koska laite on kytketty tiettyyn tiliin ja se pitää poistaa sieltä että voi liittää toiseen tiliin, lainaajalle.

Laite "myytäisiin" lainaajalle ja poistettaisiin oman tilin laitteista. Silloin lainaaja pystyisi avaamaan tilin ja laittamaan sen tietoihin laitteen. Muistaakseni tilillä pitää olla yksi InReach laite koko ajan, eli silloin pitäisi omistaa kaksi laitetta että voi yhtö vuokrata muille. Voi olla että muistan tuon väärin ja nyt ei ehdi tarkistaa mitä ehdot sanoo.

Kokonaisuutena ei hirveästi tulisi lainaajia, kun huomioidaan InReach tilin avausmaksut jotka käyttömaksujen päälle nostaisi 1-2 kuukauden laina-ajan kustanukset melko kalliiksi.
Avausmaksu 35 € ja Freedomsopimuksen vuosimaksu 40 € ja lisäksi käytön kuukausimaksu joka olisi Recreation tasolla 39,99 €. Safety taso olisi 19,99 €. Recreation tason vapaat jälkipisteet ja 30 kk-maksuun sisältyvää viestiä enemmän olisi kokonaiskustannuksessa varmaan merkitsevä etu.
Eli kuukauden jakso olisi 115 € Recreation tasolla ja 95 € Safety tasolla.
Kaksi kuukautta 155 € Recreation tasolla ja 115 € Safety tasolla.
Eli nykyjärjestelmällä ei varmaan kannata vuokrata.

Tietysti Garminilta voi kysyä minkälaiset ehdot olisi vuokrakäyttöön hankittavalla laitteella ja tilillä / tileillä.
Jos esim vuokraaja saisi laitteen käyttöön 2 - 4 viikoksi ja tilin tunnukset jotka on vain hänelle ja olisi voimassa esim 2 - 4 viikkoa sen jälkeen kun sopimus ja vuokra-aika loppuu. Että ehtii ottaa talteen laitteen kanssa tallentuneet tiedot.
Jokin tuon kaltainen saattaisi toimia, mutta onnistuuko Garminin puolelta ja mikä olisi veloitus.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
invader
09.02.2021 7:36


Viestejä: 210
cobbo kirjoitti:
PLB ei tarpeeksi pohjoisessa ole läheskään kattava.


Onko tästä lisätietoa? PLB käyttää Cospas-Sarsat-systeemiä, minusta se vaikuttaa kattavalta.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
cobbo
09.02.2021 8:29


Viestejä: 441
invader kirjoitti:
cobbo kirjoitti:
PLB ei tarpeeksi pohjoisessa ole läheskään kattava.


Onko tästä lisätietoa? PLB käyttää Cospas-Sarsat-systeemiä, minusta se vaikuttaa kattavalta.


Anteeksi, puhuin täyttä roskaa ja sekoitin kattavuuden SPOTin rajoituksiin.
_________________
Kävelyä, kuvia ja muuta -
https://exposedpaths.exposure.co/
https://www.instagram.com/xposedpaths/
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
cobbo
09.02.2021 8:34


Viestejä: 441
Mr_C kirjoitti:

Tietysti Garminilta voi kysyä minkälaiset ehdot olisi vuokrakäyttöön hankittavalla laitteella ja tilillä / tileillä.
Jos esim vuokraaja saisi laitteen käyttöön 2 - 4 viikoksi ja tilin tunnukset jotka on vain hänelle ja olisi voimassa esim 2 - 4 viikkoa sen jälkeen kun sopimus ja vuokra-aika loppuu. Että ehtii ottaa talteen laitteen kanssa tallentuneet tiedot.
Jokin tuon kaltainen saattaisi toimia, mutta onnistuuko Garminin puolelta ja mikä olisi veloitus.


Laitteitahan on jo nyt vuokrattavana. Hinnat ovat tosi kovia, eli joko Garminin hinta vuokrattaville laitteille/liittymille on korkea, vuokratoiminta vaatii edellä luettelemasi kommervenkit jotta laitteen voi siirtää väliaikaiselle käyttäjälle, tai sitten vuokraavat firmat ovat vetäneet hinnan niin ylös, että se on juuri ja juuri parempi vaihtoehto kuin oman laitteen hankinta.

Esimerkkinä yksi tarjoaja: "ensimmäisen viikon veloitus on 110 euroa, sen jälkeen 9 euroa per päivä." (inReach SE, en jaksanut kaivaa mistä sopparityypistä on kyse)
_________________
Kävelyä, kuvia ja muuta -
https://exposedpaths.exposure.co/
https://www.instagram.com/xposedpaths/
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
PeteBee
09.02.2021 9:44


Viestejä: 1000
Mulla oli Yellowbrickin kulut viime kesänä:

2 kuukauden käyttösopparia = 30 puntaa
1000 krediittiä = 111 puntaa

Hyvin nuo viestitkin riittivät, toki siellä tilillä oli ennestään edelliseltä reissulta jääneitä krediittejä. Mulla positioviesti lähti puolen tunnin välein + sitten muu viestintä ( säätiedotukset yms. ). Olikohan niin että tekstiviesti maksoi yhden krediitin per 28 merkkiä.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
kuu-ukkeli
09.02.2021 12:03


Viestejä: 986
Piti vielä tarkastaa viimeisin lasku, joka oli kuluvan helmikuun osalta 29,99 € (Recreation-sopimus), josta ALV:n osuus 5,80 €. Tuo on se summa, jonka maksan joka kuukausi. Se tekee vuodessa n. 360 €. Laite on ollut käytössä pian 4 vuotta, joten hankinta- ja käyttökulut yhteensä lähestyvät kahta tonnia tähän mennessä (Garmin inReach Explorer+). Se on toki paljon, mutta on sitä paljon käytettykin. Kapula on mukana myös päiväretkilläni, joten käyttöä tulee ympäri vuoden.

Aiemmin, kun asiaan liittyi vielä runsaasti uutuusarvoa, kapula kilisi saapuneen viestin merkiksi jopa useita kertoja päivässä ulkomaille suuntautuneiden patikkaretkien aikana. Kotiyleisö kyseli mm. reittivalinnoista yllättävän tarkkoihin satelliittikuviin perustuvien reaaliaikaisten jäljitystietojen pohjalta. Nyt viihdekäyttö on ollut hiukan vähäisempää ja painotus on ollut selvästi hyöty- ja turvallisuuskäytössä. Kapula lisää turvallisuuden tunnetta käyttäjälleen, mutta vielä enemmän sillä näyttäisi olevan merkitystä kotiin jääville, joiden huolta se hälventää merkittävästi.

Ainakin tähän mennessä laite ja siihen kuuluvat ohjelmistot ja koko järjestelmä ovat toimineet moitteitta. Akun kesto on hyvä ja laite sietää hyvin kylmää ja kosteutta. Portaali, puhelinappi ja itse laite muodostavat hyvän ja helppokäyttöisen kokonaisuuden ja kaikkia toimintoja voi käyttää kapulassa tarvittaessa/haluttaessa itsenäisesti ilman muita laitteita. Reppuun tulee sen mukana reilut 200 grammaa lisäpainoa.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Tre
21.02.2021 0:19


Viestejä: 201
Sitä joutuisi ilmeisesti kohta vaihtamaan puhelimen.

Onko Oruxmapsille vieläkään vaihtoehtoa Applen puolella? Tarkoitain ohjelmaa, jossa voisi käyttää ilmaiseksi ladattavaa ja puhelimen muistiin tallennettavaa karttapakettia, jota voi käyttää puhelinverkon ulottumattomissa.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä
Lähetä uusi viesti  Vastaa viestiin Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... , 17, 18, 19  Seuraava

 
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


      Sivun alkuun  

Sivu 18 Yht. 19
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... , 17, 18, 19  Seuraava
Siirry: