Vaellusturinat II
- Osta ja työllistä yh-äitejä Vietnamissa
 
Etusivu Rekisteröidy Ohje Vaellusnet Kuva MMS-Blog Vaellusturinat I Tilastot Avatarit  
Asentopaikkani Phoogle                      

Kantotulen lieskan leikintää Hammastunturin syksyisessä erämaassa.... Kulpakkojokea Hammastunturin kupeessa....... Kuoppajärvi Hammasjärven pohjoispuolella ja ruskainen haavikko........ Pyhä-Nattasen huipulta heinäkuun 2005 helteillä... Idyllinen Riestojoki Sompion luonnonpuistossa..... Anterin huipulta itäänpäin kevättalvella 1993.....
 

Vaellusturinat II Foorumin päävalikko Kesävaellusvarusteet Kokemuksia risukeittimistä
Näytä edelliset viestit:   
      Kaikki ajat ovat GMT + 2 tuntia  
Lähetä uusi viesti  Vastaa viestiin Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 25, 26, 27

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
hummelo
13.11.2018 11:58


Viestejä: 71
Ja Emberlite Fireantia myy Suomessa Lamnia: https://www.lamnia.com/fi/p/35871/era-ja-retkeily/emberlit-fireant-titanium-retkiliesi.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
cobbo
13.11.2018 12:13


Viestejä: 109
Suurkiitos hummelolle! Hautautuivat nuo kaupat googlen hakutulosten sekaan, tai en Vain Osaa.

Aiheesta jatkaen, kokemuksia ko. keittimistä voi jakaa jos sellaisia on.

Risukeitin olisi nimittäin kiva olla päiväretkilläkin tunnelmointia varten olemassa. Ja jottei tarvitse ostaa kahta - kevyttä ja edullista - keitin voisi kertalaakista olla niin kevyt ja pakkautuva että olisi todellinen vaihtoehto varakeittimeksi vaellukselle. Siksi nuo sylinterimalliset tai teräsrakenteiset eivät niinkään kiinnosta, vaikka edullisia olisivatkin.
_________________
Kävelyä, kuvia ja muuta -
https://exposedpaths.exposure.co/
https://www.instagram.com/xposedpaths/
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
kaptu
13.11.2018 12:30


Viestejä: 1660
Kunzin jos vielä jostain löydät, niin menee ihan kasaan sitä kootessa Exclamation
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
cobbo
13.11.2018 13:10


Viestejä: 109
kaptu kirjoitti:
Kunzin jos vielä jostain löydät, niin menee ihan kasaan sitä kootessa Exclamation


Painaa puoli kiloa, ei ole sellainen mitä etsiskelen. Ihan liian järeä yhden ihmisen pikkukattilan kanssa käytettäväksi.
_________________
Kävelyä, kuvia ja muuta -
https://exposedpaths.exposure.co/
https://www.instagram.com/xposedpaths/
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
cobbo
02.12.2018 14:21


Viestejä: 109
No nyt on omakohtaista testikokemusta Firebox Nano -keittimestä. Keitin on pieni, kevyt ja olemattoman ohueksi kokoontaittuva ja rakenteensa ansiosta sen saa avattua, tyhjättyä tuhkista ja kasattua minimaalisella sormien sottaamisella jaloista kiinnipitäen. Käytön jälkeen riittää hetken jäähdyttely, metallia on niin vähän ettei se varastoi lämpöä. Kauhean tukeva keitin ei ole jos alla ei ole tasaista alustaa josta kaikki jalat saavat tukea, mutta tällaisen jos löytää (tai käyttää x-case -kuljetuslootaa aikuavattuna) ei keitintä ihan helposti saa nurin.

Keppien ristiinsyöttö on ihan kätevä idea ja päästää ehkä vähän vähäisemmällä välppäämisellä, sekä mahdollistaa rauhallisemmalla liekillä kypsentämisen verrattuna siihen että syöttäisi pikkutikkua keittimen yläreunasta. Liekin kuumuutta pystyi säätämään melko näppärästi pienen harjoittelun jälkeen sillä kuinka ahkerasti syötti alatikkuja sisään, ja tarvittaessa heitti lisäksi risuja yläkautta. Vielä on testaamatta jätkänkynttilän tapainen tuli jossa keittimeen laitetaan pystyyn paksumpi neljään osaan halkaistu halko.

Nano-malli ainakin on melko herkkä tuulelle, ehkä herkempi kuin muut keittimet joissa ei ole noin isoja reikiä pohjassa ja kyljissä. Keitin ei sinällään sammu mutta lämmöntuotto kattilaan asti heittelee, ja keitin alkaa tuottaa nokea enemmän. edit: melkein pitäisi testata se, että kasaa polttoainekepit läjäksi keittimen tuulenvastaista sivua vasten , siinä ne toimivat tuulisuojana ja kuivuvat samalla ainakin pinnastaan.

Suuri pettymys oli huomata että eihän tälläisella värkillä saa makkaroita grillattua. Avoliekki on liian kuuma ja nokeaa kyrsät samantien, mutta mitään hiilloksen tapaistakaan ei ehdi muodostua koska puu palaa suoraan tuhkaksi ja putoaa pohjan läpi. En tiedä olisiko mahdollista saada keittimen sisään kerättyä paksumpi hiillos tukkimalla pohjan reiät.

Jos nokisotkun kanssa viitsisi elää, olisi tämä ihan mukava fiilistelyväline vaellukselle, mutta pelkästään muutaman kaasugramman säästämisen takia tuskin jaksaa tuhria koko keittosettiä ja sormia. Toisaalta voihan tunnelmatulet pystyttää huvin vuoksikin.


_________________
Kävelyä, kuvia ja muuta -
https://exposedpaths.exposure.co/
https://www.instagram.com/xposedpaths/
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
cobbo
02.12.2018 15:14


Viestejä: 109
Heti edellisen perään alkoi DIY-sormet syyhytä. Entäs jos olisi makkaran tai pari vetävä metalliputki jonka voisi laittaa liekin päälle ja vähän kuin uunigrillata makkarat? Very Happy

Tai, entäs jos kattilakannattimien päälle laittaisi ohuen keittolevyn keräämään noet niinkuin puuhelloissakin on, ja vasta sen päälle kattilan? (Tai ne makkarat jolloin ne paistuisivat vähän kuin parilalla.) Meneeköhän tässä jälkimmäisessä liikaa lämpöä harakoille?

Fireboxin isompaan versioonhan saa keittotasoa joka tukkii keitinlootan yläreunan poislukien pyöreä aukko jonka päälle kattila laitetaan. Tuo varmasti ohjaa lämmön tehokkaasti kattilaan ja vähän rajoittaa sotkuakin.
_________________
Kävelyä, kuvia ja muuta -
https://exposedpaths.exposure.co/
https://www.instagram.com/xposedpaths/


Viimeinen muokkaaja, cobbo pvm 03.12.2018 11:44, muokattu 1 kertaa
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
vaari
02.12.2018 19:47


Viestejä: 302
^
Pitäiskö putki olla halkaistu ja saranoitu? Makkara kuumetessaan turpoaa ja voi sen jälkeen olla hankala repiä kuumasta putkesta ulos. Ainakaan kovin yhtenäisenä.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
cobbo
02.12.2018 21:19


Viestejä: 109
vaari kirjoitti:
^
Pitäiskö putki olla halkaistu ja saranoitu? Makkara kuumetessaan turpoaa ja voi sen jälkeen olla hankala repiä kuumasta putkesta ulos. Ainakaan kovin yhtenäisenä.


Ehkä päiväretkeilyyn ja muuhun voisi olla sama tehdä pikkuinen "uunilaatikko" jonka asettaa kattilan paikalle. Päädyt voivat olla vaikka auki, en usko että lämpötilan puutteesta kärsitään. Pohjalle jos laittaisi vielä verkkoa niin nakit eivät kärtsäisi suoraan metallin pintaan...joo.

Tuossa varmaan voisi lämmittää yhtä jos toista ruokaa joka ei kestä suoraa liekin kosketusta.

Vähän tähän tyyliin:
_________________
Kävelyä, kuvia ja muuta -
https://exposedpaths.exposure.co/
https://www.instagram.com/xposedpaths/
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
hannes
03.12.2018 10:13


Viestejä: 8395
Kokeilitko saada hiillosta kunnolla syttymisen ja alkupalamisen jälkeen paksummilla mutta kerralla risupolttimeen sopivilla puilla? Palaminen hidastuu ja samalla syntyy myös isompia hiilikekäleitä, jotka eivät putoa pohjareikien läpi . Ehkä hiilloksella jo makkaran paistaa..tai sitten ei Embarassed
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
cobbo
03.12.2018 10:56


Viestejä: 109
hannes kirjoitti:
Kokeilitko saada hiillosta kunnolla syttymisen ja alkupalamisen jälkeen paksummilla mutta kerralla risupolttimeen sopivilla puilla? Palaminen hidastuu ja samalla syntyy myös isompia hiilikekäleitä, jotka eivät putoa pohjareikien läpi . Ehkä hiilloksella jo makkaran paistaa..tai sitten ei Embarassed


Joo, puskin noista Nanon sivurei'istä niin paksua tikkua kuin siitä menee, nekin käytännössä paloivat pikkuhileeksi. Nanon pohjassahan on enemmän reikää kuin kiinteää, ja reiät ovat pikkurillin kokoisia eli kun keittimeen lisää puuta, tippuvat isommatkin hiilipalaset pohjasta ennen pitkää pois. Taitaa olla ihan tavoiteltu ominaisuus koska tulipesä ei tukkeudu tuhkasta pidemmässäkään käytössä.

Äsken löysin youtubesta tekniikan jossa lappeellaan oleva keitin ladataan täyteen kohtalaisen paksua tikkua niin että puut seisovat polttoasennossa pystyssä, ja tuli sytytetään päältä. Tuolla tavalla saattaisi saada ihan hiillosta koska keitintä ei tarvitse söhiä palamisen aikana, ja tikut ladotaan sen verran tiheään että ilmankiertokin luonnostaan hidastuu. Vähän kuin jätkänkynttilä mutta pienemmillä oksilla.
_________________
Kävelyä, kuvia ja muuta -
https://exposedpaths.exposure.co/
https://www.instagram.com/xposedpaths/
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
hannes
03.12.2018 11:39


Viestejä: 8395
No onpa reiät! Entäs irtopala peltiä pienillä reillä pohjaan hiilen muodostamiseen makkaranpaiston ajaksi?
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
retkuilija
03.12.2018 14:30


Viestejä: 71
[quote="cobbo"]Heti edellisen perään alkoi DIY-sormet syyhytä. Entäs jos olisi makkaran tai pari vetävä metalliputki jonka voisi laittaa liekin päälle ja vähän kuin uunigrillata makkarat? Very Happy
quote]

Kuulostaa samalta kuin sissimikro. HK sinisen puolikas tungetaan pakin kanteen joka nostetaan kahvasta roikkumaan kaminan kylkeen. Kaminan kuumaa hohkaava kylki grillaa ihanasti tuon sametinpehmeän herkun. Very Happy
_________________
"...matkalla jossain päin Suomea..."
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Aaro
03.12.2018 14:49


Viestejä: 808
vaari kirjoitti:
^
Pitäiskö putki olla halkaistu ja saranoitu? Makkara kuumetessaan turpoaa ja voi sen jälkeen olla hankala repiä kuumasta putkesta ulos. Ainakaan kovin yhtenäisenä.
Jos ei halua keksiä uutta niin voihan paistinpannua käyttää ja foliota, kattilankantta tai itse kattilaa käyttää kantena.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
cobbo
12.12.2018 13:00


Viestejä: 109
Lisätestausta Fireboxilla. Pieni hiilloskin on saatu aikaan mutta se vaatii tyynen kelin tai hyvän tuulensuojan. Muuten keitin palaa niin kovalla liekillä että hiilet menevät tuhkaksi tosi nopeasti. Lisäksi pitää käyttää kohtalaisen isoja oksia ainakin pohjalla, ja ladata tulipesä ihan täyteen. Ei poikkea suuresti muista keittimistä siis, paitsi tuulensuojan suhteen.

Tuolla tavalla keittimellä esim. kiehauttaa puoli litraa alle viiteen minuuttiin ilman lisäpuun tarvetta, ja sen jälkeen ehtii rivakasti toimien lämmittää makkarat jäännöshiilloksella (joku pikkuritilä olisi tässä hyvä). Säilyketölkkikeittimeen verrattuna hiillos palaa loppuun melko nopeasti. Toki tulipesään voi ladata lisää puuta ja kasvattaa hiillosta jos kova hetkellinen savuttaminen (ja nokeaminen) ei haittaa.

Siihen en ole tyytyväinen että esim. säilykepurkkiin rakennetuista keittimistä eroten tällainen avoimempi poltin roiskii paksua nokea kapeamman kattilan yläreunaan saakka. Isommassa Firebox-versiossa on tuo mainitsemani reiällinen keittolevy. Sellaisen voisi tehdä irtolevystä tähänkin malliin, vaikkapa sellaisen jossa reunat taittuvat kolmelta sivulta alaspäin, niin levy ohjaisi liekit kontrolloidusti ulos yhdeltä reunalta ja säästäisi kattilan kahvaa. Kattilan nokeentumiseltahan säästyttäisiin kokonaan jos levy olisi umpipeltiä, mutta veikkaan että lämmöstä liian suuri osa menisi hukkaan (vrt. vanhan puuhellan keittolevyt joista sai keskiosan pois jotta kuumuus tulee suoraan pannun pohjalle).
_________________
Kävelyä, kuvia ja muuta -
https://exposedpaths.exposure.co/
https://www.instagram.com/xposedpaths/
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä
Lähetä uusi viesti  Vastaa viestiin Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 25, 26, 27

 
Tutustu muihin vastaavaan asiaan liittyviin keskusteluihin (Hakee kaikki keskustelut joiden otsikoissa esiintyy sama sana)
Aihe Kirjoittaja Foorumi Vastaukset Lähetetty
Kokemuksia Fischerin E99 Easy Skineistä? Resupekka Talvivaellusvarusteet 10 19.03.2018 17:48 Katso viimeisin viesti
Kokemuksia vaelluskengistä pikkupakka... make13 Talvivaellusvarusteet 20 09.12.2017 17:00 Katso viimeisin viesti
FinnRover Loue M94 - kokemuksia? pasirajal Kesävaellusvarusteet 2 23.08.2017 7:07 Katso viimeisin viesti
Kokemuksia talvikaasuista Aaro Talvivaellusvarusteet 7 27.02.2017 19:04 Katso viimeisin viesti
Carinthia SA M05 makuupussi kokemuksia LauriA Talvivaellusvarusteet 13 19.01.2017 8:18 Katso viimeisin viesti
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


      Sivun alkuun  

Sivu 27 Yht. 27
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 25, 26, 27
Siirry: