Vaellusturinat II
Osta ja työllistä yh-äitejä Vietnamissa
 
Etusivu Rekisteröidy VaellusWiki Ohje Vaellusnet Kuva MMS-Blog Vaellusturinat I Tilastot Avatarit Valokuvakilpailu WAP  
Asentopaikkani Phoogle | Retkeilijän kiintopisteet                      

Kantotulen lieskan leikintää Hammastunturin syksyisessä erämaassa.... Kulpakkojokea Hammastunturin kupeessa....... Kuoppajärvi Hammasjärven pohjoispuolella ja ruskainen haavikko........ Pyhä-Nattasen huipulta heinäkuun 2005 helteillä... Idyllinen Riestojoki Sompion luonnonpuistossa..... Anterin huipulta itäänpäin kevättalvella 1993.....
 

Vaellusturinat II Foorumin päävalikko Kesävaellusvarusteet Apua varusteiden hankintaan
Näytä edelliset viestit:   
      Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia  
Lähetä uusi viesti  Vastaa viestiin Siirry sivulle 1, 2, 3, 4  Seuraava

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe: Apua varusteiden hankintaan
River
12.02.2018 2:12


Viestejä: 66
Monia ketjuja eri varusteista löytyy, mutta tarvitsen apua varustekokoinaisuuden hankkimisesta niin, että rahat riittäisivät ja osaisin jakaa rahan järkevästi. Budjetti on tiukka, eli noin 1000€. Olen valmis ostamaan käytettyä ja vaikka vuokraamaankin varusteita, jos se on järkevämpää. Pyydän konkareiden apua, niin ei tulisi tuhlattua turhuuksiin tai säästettyä väärässä kohden.

Tarkoitus on viettää ensi kesänä yhteensä noin 4-5 viikkoa luonnossa, lähinnä Saimaalla ja koillis-Lapissa eli osin avoimella tunturiylängöllä. Varusteiden ei siis tarvitse sopia talviretkeilyyn, mutta eihän siitä haittaa ole. Tietenkin haluaisin mahdollisimman kevyet kantamukset, mutta budjetti asettaa siihen omat rajoitteensa. Kärjistettynä sanoen mieluummin kuitenkin ostan esim. 200€ teltan joka on kevyempi mutta kestää 5v kuin 200€ teltan, joka on hyvin painava mutta kestää 20v.

Tarvitsen rinkan, teltan, makuupussin, aurinkolaturin kännykälle ja GPS:lle ja sen GPS:n.

Rinkaksi haluaisin Kajka 75 mallin, ja sitä etsin ensisijaisesti käytettynä. Rinkkaan pitäisi mahtua maksimissaan kahden viikon yksinvaelluksen tavarat. Kajka ei ole kovin kevyt, mutta sen mukautuminen selkään on sen ehdoton valtti.

Teltan pitäisi olla mahdollisimman kevyt ja kestää edes kohtuullinen kesä- ja syysmyteri tunturissa.Teltassa nukkuu välillä myös koira, eli joko hyvin suuri 1h teltta tai pieni 2h teltta olisi sopiva. Jonkunlainen absidi johon mahtuu yksi rinkka olisi oltava, ja jos absidissa mahtuu kokkaamaan, se olisi plussaa. Kaikkea ei tietenkään voi saada, joten kokkaaminen on se vähiten tärkeä toive. Mäkärät pitää pysyä teltan ulkopuolella, samoin kuin vesi Smile Telttakin saa olla käytetty vai onko käytetty teltta mielestänne liian suuri riski? MSR Elixir 2 telttaa katselin, mahtaako se olla mistään kotoisin? Sopisi ainakin budjettiin.

Makuupussin ostaisin mieluummin uutena, ihan hygieniasyistä. Ihan ehdoton en sen suhteen ole. Sen pitäisi olla noin 172cm pitkälle naiselle sopiva ja reilu. Jalkoja pitää pystyä liikuttelemaan, ettei ala ahdistaa. Kesällä käytän makuupussia vielä noin 5 asteen lämmössä peittona enkä palele helposti, kuten naiset yleensä. Makuupussin suhteen olen valmis tinkimään sen kestävyydestä, jos en saa sitä muuten mahtumaan budjettiin. Kun kestäisi tämän yhden kesän. Olisiko esim. Fjällrävenin Skule Three Season Regular asiallinen?

Retki GPS-laitteiden ja aurinkolatureiden käytöstä minulla ei ole mitään kokemuksia. En tiedä millainen GPS on riittävä perussuunnistustaidot omaavalle yksinvaeltajalle Suomen Lapissa?GPS:n ja laturin olen valmis ostamaan käytettynä tai vuokraamaan, kunhan vaan tietäisin millaisia ominaisuuksia niistä pitää löytyä. Mitä alustavasti katselin vuokrattavia, niin hinta useammasta viikosta nousee kyllä niin, että laitteet taitaa jo ostaa sillä hinnalla, jos siis ns. karvahattumallit riittävät.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
tapsa123
12.02.2018 8:19


Viestejä: 188
Pari irtokommenttia: Omasta MSR Elixir 2:sta on kokemusta parilta retkeltä. Absidit on aika pienet, isot vaellusrinkat ei sovi niihin. Mutta rinkka kyllä yöpyy hyvin ulkona oman sadesuojansa alla. Tuuletus ei myöskään ole ihan parasta A-ryhmää eli kondensiokosteutta kertyy kattoon aika helposti. Muuten ok teltta, yhdelle tilaa mukavasti, kahdelle jo hiukan ahdas.
Navigaattorin kanssa en alkaisi värkkäämään aurinkolaturin kanssa, riittävästi varaparistoja mukaan niin pärjää varmasti. Ethän kuitenkaan aio olla maastossa koko 4-5 viikon jaksoa yhteen menoon?
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
invader
12.02.2018 8:47


Viestejä: 165
Makuupussi
Marmot WM'S TRESTLES ELITE 30 LONG, tuolla ei ehkä ihan -5C tarkene. 170 €

Teltta
MSR Hubba Hubba 339 € tällä hetkellä (funktionelles.de).

Rinkka
Exped Thunder 70 l. Viikon kamat sopii. 249 e (xxl.fi). Kamat kuivapusseihin (Ortlieb).

GPS
GPSMap 64s. 310€. Litium-paristoilla käyttö. 1 setti kestää 2,5 päivää, kun pitää auki kulkuajan ja muulloin kiinni. Energizer Ultimate Lithium 8,5€ 4 kpl.

Laturi
GoalZero Nomad Plus 80€ (funktionelles.de)

Kokonaissummaksi tulee 1150€, kuivapussien ja paristojen kanssa vähän enemmän.


Viimeinen muokkaaja, invader pvm 12.02.2018 18:06, muokattu 1 kertaa
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
tst
12.02.2018 9:16


Viestejä: 5747
Budjettiostoihin en sivuuttaisi Alia. Jotkut tyrmäävät Kiinan kamat suoralta kädeltä jo periaatteesta ja sen kummemmin asiasta tietämättä. Itsellä on sieltä ostettuja kamoja esim. parit makuupussit, pari risukeitintä yms. ja nytkin on ostoskorissa tietty kevyt 2-h. kupoliteltta, painoa n. 1,4 kg ja hintaa n. 70 €. Siellähän niitä on pilvin pimein kun vain selailee (oletko harkinnut kevyttä sisäteltallista kotaa teltan sijaan, absidia ei tosin olisi mutta tilaa taas paremmin ja tuoltakin saisi < 100 €), makuupussiksi siis kävisi paremmin envelope-tyyppinen suorakaide koska siinä voi jalka olla koukussa kuten minullakin oli vaatimuksena. Mulla esim. tämä SP 3 peitto, tosin hivenen painavampi ja suuremmalla täytemäärällä (halvemmalla voi löytyä kun peuhkaa ja jos vielä ajoittaa hyvään tarjoukseen, mulla taisi maksaa <60 €): https://goo.gl/kWQudf
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
hannes
12.02.2018 10:41


Viestejä: 9034
Varuste-Lekasta saa aika halvalla hyvää retkikampetta.

Kompassin ja kartan lisänä riittää karvalakkigepsikin- eli ilman karttaa, vain koordinaatit.
Itse tallennan kartattomaan gepsiin tärkeät paikat: lähdöt , leirit . nähtävyydet.
Päiväretkillä ja huiputuksilla gepsin nuoli ohjaa suorinta tietä takaisin, jos rinkka tai leiri on vaikea löytää.
Yksillä paristoilla olen pärjännyt, varalla toki toinen satsi.
Gps on normaalisti suljettuna kulkiessa, aukaisen vain tarvittaessa.
Kartaton GPS maksaa nykyään korkeintaan satasen.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Hanu
12.02.2018 12:12


Viestejä: 2830
Varusteita en osaa nimetä, mutta yleisesti kesäretkeilyä voi tehdä aika heppoisillakin kamoilla. Yleensä kalliimmalla hinnalla saa keveyttä ja kestävyyttä. Jos keveys tai pitkäikäisyys ei ratkaise, niin silloin kannattaa alkaa tutkia Tokmannin, Bilteman, Varustelekan yms. tai ulkolaisten nettikauppojen valikoimia. Telttojahan löytyy hyvinkin halpoja, jos ei laadusta välitä. Ominaisuudet niin kauan kuin kestää, voi olla ihan ok. Rinkka olisi hyvä kuitenkin kestää edes reissun. Kesäreissulla makuupussin kanssa ei ole niin tarkkaa ja teltan hajoamiseen ei retki kaadu.

Käytettynä voi säästää rahaa ja saada kelpo kamaa. Tälläkin palstalla välillä myydään uuden veroista käytettyä. Itse ostin aivan uutta vastaavan Savotan 906 täältä selvästi uutta halvemmalla. Myyjä ei vaan tykännyt siitä muutaman pikku reissun kokemuksella. Makuupussi on tietty vähän tarkempi hankinta käytettynä. Teltan voisin ostaa kyllä, mutta lähinnä laatumerkkiä ja itse nähden.

GPS ei ole mitenkään välttämätön varuste, joten siihen tuhlaisin vasta viimeisenä. En ole osannut sitä vielä yhdellekään vaellukselle ottaa mukaan, vaikka muussa elämässä käytänkin jatkuvasti ja sellainen löytyisi jo valmiina.
_________________
Epäsosiaalisen median kaipuu....
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
dailymail
12.02.2018 12:44


Viestejä: 2885
Tarvitset viisi varustetta eli yksioikoisesti laskettuna kunkin varusteen enimmäishinta voi olla 200 euroa. Tuohon hintaan riittävä aurinkolaturi, makuupussi ja teltta tuskin ovat kovin suuri ongelma. Rinkka ja gps sen sijaan voivat mennä tiukille. Rinkan valinnassa kantajan henkilökohtaiset ominaisuudet vaikuttavat paljon. Hyvä gps-laitekin maksaa ja huonoa ei oikeastaan kannata laittaa. Erityisesti kannattaa kiinnittää huomiota laadukkaaseen ja riittävän isoon näyttöön.

Asiasta sen enempää tietämättä voisin itse aloittaa harkinnan ja säätämisen esimerkiksi näistä:

Rinkka: Berghaus Vulcan 240 euroa.

Makuupussi: Carinthia Defence 4 190 euroa.

Teltta: Gossamer II 180 euroa.

Aurinkolaturi:Rohs (?) 63 euroa.

Gps: Garmin Etrex 30x 190 euroa.

Yhteensä 863 euroa.
_________________
Mikään ei ole niin varmaa kuin minä
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
kasperi
12.02.2018 12:51


Viestejä: 571
Gps:n tarpeen määrittää hyvinkin paljon se, mihin sitä käytetään: eli onko se varalla, vai "suunnistetaanko" sillä... Jos se on vain varalla ja siitä saadut koordinaatit osataan siirtää kartalle, niin mahdollisimman yksinkertainen riittää. Eli ei mielestäni tarvi karttapohjia ja isoja näyttöjä. Etukäteen tallentelee muutamat pisteet (aloitus,lopetus,autiotuvat yms.) masiinaan ja sillä selevä. Jos gepsin kanssa meinaa "suunnistella", niin silloin eri homma...
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Pepi
12.02.2018 13:08


Viestejä: 6920
P?erussuunnistustaidot omaava ei tarvitse Suomen Lapissa GPS:ää. Sen käyttö on oma harrastuksensa. Aivan kuten kameraa ei tarvita, mutta se liittyy retken harrastukselliseen sisältöön.
_________________
Ainoa keino olla koskaan eksymättä on olla koko ajan perillä.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
kallepahajoki
12.02.2018 13:19


Viestejä: 20
Makuupussi: Cumulus Liteline 400 nyt alessa 209e http://sleepingbags-cumulus.eu/uk/categories/sleeping-bags/down-sleeping-bags/lite-line-400?gid=192&vid=1 (laadukas untuvapussi on aina hyvä sijoitus)

Edit. Kun nyt mainitsit pussin käytön peittona, niin quilt voisi olla harkinnan arvoinen. Säästäisi vielä hieman painossa ja tilassa.
http://sleepingbags-cumulus.eu/uk/categories/sleeping-systems/quilt-350?gid=53&vid=7

Rinkka: Exped Thunder 70l, 184e. https://www.ultralightoutdoorgear.co.uk/equipment-c3/rucksacks-c19/all-rucksacks-c134/exped-thunder-70-rucksack-p3881 (käy sovittamassa XXL:ssä)

Teltta: Wild Country Zephyros 2, 162e: https://www.ultralightoutdoorgear.co.uk/equipment-c3/tents-shelters-c25/all-tents-c148/wild-country-zephyros-2-tent-p6870 (ei varmaan tilaihme, mutta alle 2kg ja alle 200e, valmistaja on ok)

GPS: Säästäisin rahat, sen sijaan kartta ja kompassi ja tukena kännykkään GPS-sovellus.

Kännykälle virta: 15000 mah akkupankki (tai pari). n. 30e, esim. https://www.stayhome.fi/product/21035/technaxx-jumbo-powerbank-15000mah-2x-usb-a-flashlight-led-black

Jos haluat GPS:n niin olisiko Garmin Etrex 20x, 159e kompromissi ominaisuuksien ja hinnan välillä. Tarpeeksi paristoja mukaan https://www.xxl.fi/garmin-etrex-20x-lansi-eurooppa-gps/p/1114627_1_style

Paristoiksi esim 4xlitium AA 9,90e https://www.digitarvike.fi/4kpl_energizer_ultimate_lithium_aa_3000mah
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
dailymail
12.02.2018 15:21


Viestejä: 2885
Pepi kirjoitti:
P?erussuunnistustaidot omaava ei tarvitse Suomen Lapissa GPS:ää. Sen käyttö on oma harrastuksensa. Aivan kuten kameraa ei tarvita, mutta se liittyy retken harrastukselliseen sisältöön.
Näinpä. Hyvää näyttöä suosittelin jotta laitteelle tulisi enemmän myös "huvikäyttöä". Isolta näytöltä myös näkee isomman alueen riittävän isossa mittakaavassa. Ominaisuudesta on apua esimerkiksi jos haluaa yö pimeällä, huonoissa oloissa tai muuten vain varmistaa sijaintinsa kartalla ilman koordinaateilla pelaamista.
_________________
Mikään ei ole niin varmaa kuin minä
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
invader
12.02.2018 18:10


Viestejä: 165
Pepi kirjoitti:
P?erussuunnistustaidot omaava ei tarvitse Suomen Lapissa GPS:ää. Sen käyttö on oma harrastuksensa. Aivan kuten kameraa ei tarvita, mutta se liittyy retken harrastukselliseen sisältöön.


Eipä niin. Tulee mieleen äkkiä kolme keissiä joissa kuollut yhteensä kolme ihmistä ja yksi oli hyvin lähellä menehtymistä. Kaikki olisi olleet estettävissä GPS:llä.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
hartsuherra
12.02.2018 20:59


Viestejä: 117
Miten pärjättiin ennen huonoilla kartoilla ja ilman gepsiä? Ja pärjää edelleen. Jos budjetti sallii ja erätaidot ovat puutteellisia niin voihan sen gepsin hankkia samoin kuin satelliittipuhelimen. Aina on mahdollista pysyä myös omiin taitoihin suhteutettuna turvallisilla alueilla vaikka kuljetuilla helpoilla poluilla. Eli jättää pitkät suunnistamista vaativat oikaisut ja tunturien ylitykset tekemättä. Riskejä ei kannata ottaa. Kun taidot kehittyy, polut eivät enää riitä ja talous kestää voi varusteita hankkia lisää. Gps ei ole edellytys eikä se aina pelasta jos onnettomuus sattuu. PS. Älypuhelimiin voi tallentaa monissa ilmaissovellutuksissa karttoja muistiin. Ja kännykän gps pelaa vaikkei kenttää olekaan. En ole kokeillut mutta moni näyttää tekevän noin eikä tarvitse erillistä gps-laitetta.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Pepi
12.02.2018 21:40


Viestejä: 6920
Kun hätä tulee, on tärkeintä oma apu ja seuraavaksi yhteyden saanti vieraaseen. Jos yhteys toimii, se lienee nykyisin yleensä puhelin, johon on voinut asentaa 112 Suomi-sovelluksen ja joka ilmeisesti tietää olinpaikkansa aina, kun saa yhteydenkin.

Turvalaitetta ei pidetä jatkuvasti päällä, joten sen akkukin säästyy. Erillistä GPS-laitetta käytetään, jotta puhelimen akku säästyisi ja reittiä voi koko ajan seurata. Se on se, joka minusta menee harrastuksen puolelle.

Perussuunnistustaitoinen yleensä tietää tarvittavalla tarkkuudella, mistä on kulkenut ja mihin joutunut, jos on riittävän huolellinen ja nöyrä käyttääkseen taitoaan. Ja tietää rajansa.

Toki minuakin usein kiinnostaa merkitä muistiin kulkemiseni. Teen sen yleensä kotona reissun jälkeen.
_________________
Ainoa keino olla koskaan eksymättä on olla koko ajan perillä.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Esuli
12.02.2018 21:50


Viestejä: 65
Osta Hilleberg Anjan 3 ja cumuluksen makuupussi. Muut tarpeelliset vermeet lainaat ystäviltä. Sitten seuraavana vuonna taas uudella tonnilla hyviä tarvekaluja uusille reissuille.
Motonetistä Bahco retkisaha vielä mukaan 19.90€ ja tulitikut.
Jätä kiinanpaskat kiinalaisille. Rolling Eyes
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä
Lähetä uusi viesti  Vastaa viestiin Siirry sivulle 1, 2, 3, 4  Seuraava

 
Tutustu muihin vastaavaan asiaan liittyviin keskusteluihin (Hakee kaikki keskustelut joiden otsikoissa esiintyy sama sana)
Aihe Kirjoittaja Foorumi Vastaukset Lähetetty
Varusteiden hinnat 1930-luvulla Mangrove Erämies eri aikakausina 3 24.03.2020 13:49 Katso viimeisin viesti
Tena makuupussi kysymys, apua tarvitaan laphilainen Talvivaellusvarusteet 14 27.01.2020 11:29 Katso viimeisin viesti
Aihepiirin verkkokaupoista ja varuste... Pihkasilmä Kaarnakorva Kesävaellusvarusteet 1 01.04.2018 15:31 Katso viimeisin viesti
Pikaista apua Tampereen seudulta? Pihkasilmä Kaarnakorva Yleisiä retkeilyyn liittyviä sekalaisia asioita 2 20.07.2017 14:40 Katso viimeisin viesti
Apua Itäkairan kämppien kunnostukseen johtamaa Lappi 82 21.07.2016 14:16 Katso viimeisin viesti
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


      Sivun alkuun  

Sivu 1 Yht. 4
Siirry sivulle 1, 2, 3, 4  Seuraava
Siirry: