Vaellusturinat II
Osta ja työllistä yh-äitejä Vietnamissa
 
Etusivu Rekisteröidy VaellusWiki Ohje Vaellusnet Kuva MMS-Blog Vaellusturinat I Tilastot Avatarit Valokuvakilpailu WAP  
Asentopaikkani Phoogle | Retkeilijän kiintopisteet                      

Kantotulen lieskan leikintää Hammastunturin syksyisessä erämaassa.... Kulpakkojokea Hammastunturin kupeessa....... Kuoppajärvi Hammasjärven pohjoispuolella ja ruskainen haavikko........ Pyhä-Nattasen huipulta heinäkuun 2005 helteillä... Idyllinen Riestojoki Sompion luonnonpuistossa..... Anterin huipulta itäänpäin kevättalvella 1993.....
 

Vaellusturinat II Foorumin päävalikko Lappi Kemihaara - Kiilopää vko 8
Näytä edelliset viestit:   
      Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia  
Lähetä uusi viesti  Vastaa viestiin Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
LauriA
25.03.2017 19:20


Viestejä: 217
Viimehetken kyssäri.
Kannattaako kokeilla Lankojärveltä suoraan Tampakkopään yli suunta Luiro vai seurata jokea etelään ja kääntyä Palovankanjokea pitkin. Mistä ilmeisesti kesäreitti kulkee.
Huomenna tää ihanuus alkaa ja klo.8 taitaa olla viimeinen hetki kun luen netistä mitään. Eli sen jälkeen valitsen tuon joenvarren seuraamisen jos ennen ei muuta vinkkiä.

Kiitoksia kaikille vinkeistä ja neuvoista.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Hattu
18.04.2017 14:54


Viestejä: 65
Mites Laurilla meni reissu?

Tässä vielä laajempi kirjoitelma omasta reissustani. Se on lähinnä jonkinlainen muistiinpano itselleni, eikä oikeastaan edes julkaisukelpoista luettavaa. Ehkä siitä joskus tulee vielä blogikirjoitus. Kirjoitelmassa on varustelistasta lähtien kaikenlaista epämääräistä. Valokuvia en vielä ole sinne laittanut, mutta ehkä ne sinne vielä ilmestyvät. Toivottavasti minun houreiset kokemukset eivät mene kenelläkään pahasti yli horisontin. Lukeminen siis omalla vastuulla Wink

https://docs.google.com/document/d/1IYvYH5_68PwCkVXdkuaHRvypxDkCkVY3RlHR_eLDtrE/edit#

Kiitos vielä kaikille kommentoijille ja vinkkejä tarjonneille!
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
hannes
18.04.2017 17:13


Viestejä: 9035
Onnistunut ja hieno reissu. Teksti oli mukavan sujuvaa.
Turhaa tavaraa ei juuri mukana ollut - telttahan pitää varuilta aina matkassa olla.

Muutaman päivän yksin vaellettuani minulla purot alkavat pulisemaan kuin ihmisjoukko jonkin matkan päässä. Päivän pari kuunneltuani pulina lakkaa, ja puron solina on vain solinaa ja olen ilmeisesti kotiutunut.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
LauriA
19.04.2017 9:07


Viestejä: 217
Hattu kirjoitti:
Mites Laurilla meni reissu?


Kiitos kysymästä reissu meni oikein hyvin alkuvaikeuksien jälkeen Cool.
Alla pieni toteutus reissusta…..

1. päivä
Kiilopäässä kävin hieman kyselemässä reittiä ja siellä vanhempi suksimestari kertoi että matkani tyssäisi jo Lankojärven jälkeen. On kuulemma lunta niin paljon että ei kanna edes 280 Lappoonia.
Nooh pakko käydä toteamassa kun tänne saakka on tultu. Mennään niin pitkälle kun jaksaa ja käännytään takaisin jos tulee vaikeuksia. [Kiilopää - Rautulampi (tauko) - Lankojärvi]

2. päivä
Tuvassa kuulin että on moottorikelkkauria joka paikkaan, joita pitkin pääsee hyvin etenemään.
Näin ensimmäiselle talvireissulle olin varautunut hieman liiankin hyvin ja ahkiosta oli tullut liian korkea. Aina kun oli hieman vinoa mäkeä, niin kumossa. Lankojärvi - Luiro väli oli ehkä hikisin retki kun vähän väliä oli nostamassa ahkiota pystyyn. Ruokailu ~½-välissä maastossa lähellä toista nuotiopaikkaa. Reittini kulki Livikönlampien kautta Luirolle.
Luirolla sitten mietin että ei tule mitään jos pulkka on kokoajan kumossa.

3. päivä

Yön yli nukuttuani tuli päätös. Puolet kamoista Luiron kuivaushuoneeseen, vain tärkeimmät mukaan.
Matka alkoi pikku pakkasessa ~-15°C Luirojärven yli pitkin tuoretta moottorikelkkauraa.
Ura meni poromiesten kämpille, josta edelleen jatkoin vanhoja jälkiä pitkin Pälkkimäojan laavulle. Edelläni ollut hiihtäjä oli tehnyt pienet tulet, joten pääsin valmiille nuotiolle. Tässä sain syötyä krillimakkarat pois. Laavun jälkeen matkani jatkui Muorravaarakkaan ja sen verran tuuli että en löytänyt valmista jälkeä ko. suuntaan, joten laavulta Pälkkimäojan lumisillan yli kesäreitille ja ojaa seuraillen Lumipään suuntaan ja siitä eteläpuolelta ylös ja alas Lumikurun suuntaan. Tässä ylityksessä jouduin laittamaan lumikengät jalkaan. rinne oli sen verran jäässä että karvat suksien pohjassa ei paikka paikoin pitänyt. Lumikurun jälkeen löytyi taasen jälkiä, jotka menivät Muorravaarakkaan.

4. päivä
Pakkasta ~24°C - ±0°C
Muorravaarakka - Keinopään yli - Hammaskuruun. Tällä välillä oli lähes kokomatkan jälkiä näkyvissä, joten ei hirveästi pitänyt suunnistaa. Valita vain oikea jälki jota seurata. ensimmäiset porot tulivat vastaan ja joku nelijalkainen hännällä varustettu juoksi kaukana tunturia ylös. En tunnistanut mikä oli. Keinopää jälkeen laskeuduttuani polulle tuli vastaan suht tuoreita ahman jälkiä. Liekö ollut ahma vai kettu?

5. päivä
Hammaskuru – Tahvo
Hammaskurun varaustuvassa oli Turkulainen hiihtoporukka, joiden matka menisi Peuraselälle. Jäin odottelemaan heidän lähtöänsä ja hiihtelisin valmista latua pitkin Tahvolle. Reitti kulki Hopiaojan eteläpuolta ja ojan toiselle puolelle mentiin siitä kohdasta jossa kartassa polku loppuu. Tahvolle siis ”kesäreittiä” pitkin.
Tahvolla tein klapeja saunaan ja tupaan. Sai hetken olla itsekseen. Sitten tuli Turkulaiset (olin ohittanut heidät Siulalla kun jäivät pitämään taukoa). Turkulaiset pitivät pienen tauon Tahvolla ja jatkoivat matkaansa.
Pari reissaajaa oli tulossa Kemihaaran suunnasta varaustuvalle, hetken kuluttua muutama kaveri Vongoivasta ja illalla vielä yksi pariskunta joiden piti yöpyä Peuraselällä mutta sehän oli jo vallattu.
No kaikki sovittiin majoittumaan. Illalla poikkesi vielä pari rajamiestä kelkkojen kanssa. Olivat tulleet Hammaskurun suunnasta Jaurujoen vartta.

6.päivä
Pakkasta ~-24°C - ±0-+8°C
Tahvo – Hammaskuru. Hiihtelin vanhoja jälkiä pitkin Vongoivanjoelle asti ja katselin että en taida lähteä kapuamaan tuonne ylös vaan jatkan rajamiesten kelkkauraa pitkin eteenpäin. Ei tule hiihdettyä liikaa samoja maisemia. Näitä jälkiä hiihtelin suurin piirtein niin pitkälle että Viepperhautavaara on suoraan pohjoisessa ja pieni tasainen väli josta pääsi Siuloivanmänniköiden suuntaan. Tässä oli erotettavissa vanhat hiihtojäljet joita kanssa seurailin. Lähempänä Vieperhautavaaraa tuli ”hoidettua latua” vastaan jota pitkin pääsin lähemmäs Hopiaojaa. Valmis latu erkani jonnekin ja hiihtelin sitten umpihankea n. 1km, josta pääsin Hopiaojan ylityskohtaan vanhoille jäljilleni.

7. päivä
pakkasta ~15°C - ±0-+8°C
Hammaskuru – Luiro. Tämä väli oli niin tasaista ja hiihdettyä, joten söin vain lounaan Luirolla. Keräsin kuivaustupaan jättämäni ylimääräiset kamat ja jatkoin matkaa Tuiskukuruun. Oli juuri varmaan ajettu kelkalla koska yhtään suksien jälkeä ei näkynyt uralla.

8. päivä
Pakkasta ~-24°C - ±0-+8°C
Tuiskukuru – Suomunruoktu – Kiilopää. Lounas Suomunruoktulla ja siitä sitten maaliin Kiilopäälle.
Matkalla muutama paha ylä-/ alamäki joissa jouduin ottamaan sukset pois jalasta ja kävelemään.


No onneksi lähdin reissuun, enkä uskonut suksimestarin puheita. Hanki upotti ehkä n. 10cm, siellä missä umpihangessa hiihtelin. Alkuperäinen suunnitelma hieman muuttui, ehkä sitten toisella kertaa hieman viisastuneena mitä otetaan mukaan. Viikon alku oli hieman pilvinen ja tuulinen ja loppu aurinkoa lähes pilvettömältä taivaalta. Tuulettomilla metsäosuuksilla oli välillä pakko hiihtää jo ilman takkia.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Jouni
19.04.2017 9:17


Viestejä: 948
Vai sellainen "suksimestari"!
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Inari74
19.04.2017 9:26
Vieras

^^ Kiitos tarinasta, hyvän lenkin olet hiihtänyt ja kuntokin näyttäisi olevan kohdillaan Wink

Sivuhuomautus tuosta kaman määrästä: näyttää olevan yleinen ongelma, mitä ainakaan minä en ymmärrä. Onko ahkio se ratkaiseva tekijä, joka saa fiksun retkeilijän heittämään sinne aivan liikaa kamaa? Olisko ajatuksella mietitystä varustelistasta apua? Ainakin itselleni on, minulla on omat listat kesäksi ja talveksi.
 Sivun alkuun
Personal Photo Album Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
PeteBee
19.04.2017 9:35


Viestejä: 978
Enpä mä Hatun "kuulemisia" kummoisena pidä. Aina yöksi pysähtyessäni kysyn mielessäni "että sopiihan väsyneen matkamiehen tässä levähtää".

Mutta mikä pisti silmään tuossa varusteluettelossa oli:

Salmiakkia (3 pussia Super salmikkia)
Suklaata 1 rasia (Scho-ka-kola)

Ja kävi niin kuin pelkäsinkin tuolla määrällä käyvän, salmiakki loppu. Eihän tuo määrä ole kumpaakaan noista kuin vain hyvä alku Laughing
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
luuppi
19.04.2017 20:08


Viestejä: 5142
Tuommosia keleja pidellyt (vielakin)
"
Pakkasta ~24°C - ±0°C "
tosin tanaan ip kavi jo plussalla.

Aika erikoista etta suurempia jarvia ylittaessa ilman lampotilan ollessa miinus 4 tai 5 niin vitinuoska syntyy silti vanhoihin jalkiin tuulen ajamista kaikkein hienoimmista lumihipuista (onkohan vitilumessa hiutalemuotoa?) keskipaivan auringon ollessa jo niin lammittava
- onneksi maastossa ei; on kuin liimaa hiihdettavaksi
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
seppo
19.04.2017 20:21


Viestejä: 2480
Lauri, miten mittasit lämpötiloja? Kun sinulla on minimit ja maksimit tiedossa.

Esimerkiksi Vuotson mittauspisteellä vaihteluväli on hyvinkin samanlainen kuin sinulla.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Blog Käy lähettäjän sivustolla Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
LauriA
19.04.2017 21:23


Viestejä: 217
Ahkion aisaan olin kiinnittänyt lämpömittarin. Jos tuvanseinällä ei ollut mittaria, niin tuosta näki.
Jollain metsäpätkillä jonne ei tuullut ja aurinko paistoi oli lämpö jo reilusti plussan puolelle
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Masamu
20.04.2017 10:27


Viestejä: 190
Mulla on tällainen. Pieni ja kevyt.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
luuppi
20.04.2017 20:49


Viestejä: 5142
Masamu kirjoitti:
Mulla on tällainen. Pieni ja kevyt.


On nappara; kestaiskohan tuo, jos hommais ja teippais (vinkin mukaisesti) ahkion aisaan?
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Ursus
22.04.2017 13:46


Viestejä: 7452
Minulla on jo vuosia ollut mittari teipattuna rinkan runkoon.
_________________
Jos metsään haluat mennä nyt , sä takuulla yllätyt ...
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä
Lähetä uusi viesti  Vastaa viestiin Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7

 
Tutustu muihin vastaavaan asiaan liittyviin keskusteluihin (Hakee kaikki keskustelut joiden otsikoissa esiintyy sama sana)
Aihe Kirjoittaja Foorumi Vastaukset Lähetetty
Saariselkä-Kiilopää kansainväliseksi ... rastigaissa Lappi 5 16.01.2020 23:28 Katso viimeisin viesti
Itäkaira Kemihaara jutavi Lappi 43 01.09.2018 15:56 Katso viimeisin viesti
Kyytiä kemihaara, ivalo, vätsäri vai ... leukuperse Seuraa retkille 0 11.08.2017 22:08 Katso viimeisin viesti
Bussikyyti Järvenpää - Kemihaara - Jä... mikkoj Seuraa retkille 0 01.06.2017 20:11 Katso viimeisin viesti
Lähtöpaikka Kemihaara vai Kiilopää? Marjo Lappi 21 17.09.2016 11:42 Katso viimeisin viesti
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


      Sivun alkuun  

Sivu 7 Yht. 7
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Siirry: