Vaellusturinat II
Osta ja työllistä yh-äitejä Vietnamissa
 
Etusivu Rekisteröidy VaellusWiki Ohje Vaellusnet Kuva MMS-Blog Vaellusturinat I Tilastot Avatarit Valokuvakilpailu WAP  
Asentopaikkani Phoogle | Retkeilijän kiintopisteet                      

Kantotulen lieskan leikintää Hammastunturin syksyisessä erämaassa.... Kulpakkojokea Hammastunturin kupeessa....... Kuoppajärvi Hammasjärven pohjoispuolella ja ruskainen haavikko........ Pyhä-Nattasen huipulta heinäkuun 2005 helteillä... Idyllinen Riestojoki Sompion luonnonpuistossa..... Anterin huipulta itäänpäin kevättalvella 1993.....
 

Vaellusturinat II Foorumin päävalikko Muu Suomi Poikkesin luonnossa
Näytä edelliset viestit:   
      Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia  
Lähetä uusi viesti  Vastaa viestiin

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe: Poikkesin luonnossa
PyyMetso
25.10.2016 18:02


Viestejä: 579
Ajattelin tällaisen ketjun perustaa Muu Suomi -osastolle, missä ihmiset voisivat kertoilla päiväretkistään tai yön parin yöpymisreissuista kansallispuistossa tai muussa luontokohteessa. Elämäntilanteestani johtuen tuskin lähden Lappiin ennen toukokuuta ja sitä ennen retkeilen pääasiassa lyhyitä päiväretkiä etelämpänä.

Tänään kävin Liesjärven kansallispuistossa vaihtamassa romupeltilaatikkooni nastarenkaat! Olisin voinut tehdä homman myös rivitalon parkkipaikalla, mutta näin vältyin renkaanvaihtoperformanssista kiinnostuneelta yleisöltä ja naapurien hyväntahtoiselta renkaanvaihto-ohjeistukselta. Ja mikäpä sen mukavampaa kuin rauhallinen puuhastelu luonnon helmassa, metsätien varrella.

Operaatio meinasi tyssätä siihen, kun etupään jarruremontin kesällä tehnyt luotettu remonttimies oli varmaankin epähuomiossa vääntänyt painevääntimellään alumiinivanteiden pultit niin kireälle, etten saanut niitä auki normaalisti ristikkoavaimella. Onneksi takahutlarissa oli vajaan metrin mittainen sorkkarauta, jota pystyi käyttämään vipuvartena mutkalla olevaa päätä hyväksikäyttäen. Juuri ja juuri sain pultit auki vivuttamalla, pinnistin voimani äärimmilleen. Samalla huomasin, miten laadukas ristikkoavaimeni on, kun se ei hajonnut, hiukan käyristyi vain. Takarenkaat vaihtuivatkin helposti. Olin ne itse keväällä asentanut. Saapumisesta lähtemiseen vajaat kaksi tuntia kestänyt operaatio vastasi kuntosalitreeniä.

Sateentihkuinen, synkkä sää ei ollut houkutellut retkeilijöitä. Näkemilläni kolmella parkkipaikalla oli yhteensä kaksi autoa. Lämpötila vaihteli puolisen astetta nollan molemmin puolin, ja joitakin räntähiutaleita leijui välillä taivaalta. Yhtäkään eläintä en nähnyt enkä kuullut.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Pepi
25.10.2016 19:46


Viestejä: 7019
Minulle on tärkeintä renkaanvaihtopaikan valinnassa ollut vaakasuora paikka. Pihassani sellaista ei ole. Enpä ole huomannut hommaa sentään luontoretkeen yhdistää. Sopivan lähellä olevien rauhallisten luontokohteiden paikatkaan eivät ole teknisesti hyviä. Olen yleensä käyttänyt jäähallin tai marketin parkkipaikkaa - saamatta yleisöä.

Ehkä ei enää tarvitsekaan. Viime vuonna päätin siirtyä teettämään työn ammattilaisilla, kun pyörä kerrallaan veivitunkin kanssa punnertaessa siihen alkoi kulua yli varttitunti. Tänään se meni ammattilaisilta viidessä minuutissa. Ei tuolla kuitenkaan F1-varikolla pärjäisi.
_________________
Ainoa keino olla koskaan eksymättä on olla koko ajan perillä.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Mustikka
25.10.2016 21:06


Viestejä: 931
Jäähallin parkkipaikan viereinen levike käytössä täälläkin viime kertoina. Lyhyt matka ja yleensä on mahtunut hyvin, eivätkä jäähallille tulijat ja menijät jää katselemaan.

Nopeudella en voi kehuskella enkä kelloa edes käytä, mutta ainakin puoli tuntia menee vaihto-operaatioon. Nytkin pelottaa hiukan toisen takarenkaan jarrurempan takia, että missä ajassa konevoimin kiinni laitetut pultit saa auki.

Joskus on tikan pärryytystä johonkin liikennemerkkiin tai vastaavaan saanut kuunnella luontoelämyksenä sentään.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
oml
27.10.2016 22:22


Viestejä: 314
Oma auto kävi kesällä huollossa ja huomasin renkaita vaihtaessa että mekaanikko oli ollut pihillä päällä kun ei ollut laittanut rengaspultteihin lisämomenttia kaupan päälle. Perinteisestihän ne rengaspultit/mutterit taidetaan vetää kiinni aina sillä korjaamon isoimmalla pulttipyssyllä oli autossa sitten alu- tai peltivanteet. Rolling Eyes
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla
Lähetä uusi viesti  Vastaa viestiin

 
Tutustu muihin vastaavaan asiaan liittyviin keskusteluihin (Hakee kaikki keskustelut joiden otsikoissa esiintyy sama sana)
Aihe Kirjoittaja Foorumi Vastaukset Lähetetty
Vuosi luonnossa kaamos Lappi 35 10.10.2018 11:57 Katso viimeisin viesti
Kylmäsavustusta luonnossa. tst Kalastus 17 26.11.2014 20:19 Katso viimeisin viesti
Mitä inhoatte luonnossa? Walden Yleisiä retkeilyyn liittyviä sekalaisia asioita 57 04.09.2011 10:50 Katso viimeisin viesti
O: raija hentman herkutellen luonnossa Manchild Ostetaan ja Myydään 5 21.06.2011 10:01 Katso viimeisin viesti
Itsehoito luonnossa jänkäjussi Muut varusteet 7 06.06.2011 9:32 Katso viimeisin viesti
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


      Sivun alkuun  

Sivu 1 Yht. 1
Siirry: