Vaellusturinat II
- Osta ja työllistä yh-äitejä Vietnamissa
 
Etusivu Rekisteröidy Ohje Vaellusnet Kuva MMS-Blog Vaellusturinat I Tilastot Avatarit  
Asentopaikkani Phoogle                      

Kantotulen lieskan leikintää Hammastunturin syksyisessä erämaassa.... Kulpakkojokea Hammastunturin kupeessa....... Kuoppajärvi Hammasjärven pohjoispuolella ja ruskainen haavikko........ Pyhä-Nattasen huipulta heinäkuun 2005 helteillä... Idyllinen Riestojoki Sompion luonnonpuistossa..... Anterin huipulta itäänpäin kevättalvella 1993.....
 

Vaellusturinat II Foorumin päävalikko Lappi Apua ensimmäisen talvivaelluksen suunnittelussa.
Näytä edelliset viestit:   
      Kaikki ajat ovat GMT + 2 tuntia  
Lähetä uusi viesti  Vastaa viestiin Siirry sivulle Edellinen  1, 2

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Jarzki
26.01.2016 19:10


Viestejä: 36
tst kirjoitti:
^Viime vuonna oli Mikaelillä? oma ketju jossa hän suunnitteli muistaakseni ensimmäistä talvikeikkaansa, siitä ketjusta löytäisit varmaan myös hyvää tietoa. Missä lie mies nyt?
EDIT http://www.vaellusnet.com/turinat/viewtopic.php?t=12333&start=0


Olen Mikaelin ketjun lukenut läpi varmaan kolme kertaa. Cool Lähinnä tässä tästä reitistä tiedustelen, mistä onkin tullut palautetta, kiitos niistä.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
vetta
26.01.2016 20:29


Viestejä: 411
Talvella reitinvalinta on vaikeampaa. Silloin suositaan avointa maastoa kuten soita. Metsiä vältellään, mutta joskus sään tai lumen ominaisuuksien takia kannattaakin tehdä toisin. Metsässä voi olla pirullista tulla rinnettä alas. Jos moottorikelkkojen jäljistä tietoa, niin ne voi helpottaa paljon.

Kokeneilla talviretkeilijöillä suunnitelmat eivät pidä, koska talviset olosuhteet vaihtelevat kovasti ja he ovat oppineet muuttamaan suunnitelmia lennosta. Minun neuvo on se, että päätä jo nyt mitä vastaat retken jälkeen matkan pituutta kyseleville. Kun sinulta kysytään kuinka pitkästi hiihdit, vastaa 6 päivää. Kilometreistä tuolla ei tiedä kukaan muu, kuin se joka ne on hiihtänyt, oliko ne paljon vai vähän. Jos matkaa pitää lyhentää, niin eipä haittaa, kun vastaat aina kuusi päivää. Tämä on oikeastaan asennekysymys: kuusi päivää perillä (vaikka kokoajan liikkuu) on ainakin minusta mukavampaa kuin 80 km hiihto. Sama sille käykö siinä ajassa kaikissa suunnitelluissa paikoissa. Sillä mielellä vaelluksen aikana sitten reittisuunnitelmaan muutoksia.

Nousukarvoja suosittelen. Puolipitkät riittää.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
jauru
26.01.2016 21:35


Viestejä: 140
Hyvä ja perusteellinen suunnitelma sinulla on. Eikä normaalikeleissä yhtään liian kova. Nauttiahan siellä pitäisi myös itse matkasta ja erämaasta.
Menetkö rinkan kanssa vai ahkiota vetäen? Noissa vaativimmissa laskuissa ahkion kanssa on vähän taiteilua, kuten vaikkapa Tiyhtelmäkurua alas Muorralle.
Se varamajoitehan olisi mukana oltava. Onko sitten teltta tai laavukangas, riippuu paljon siitä, miten on yötä ulkosalla tottunut olemaan.
Ensi kerran vaellukselle minä lähtisin joko Kiilopäältä tai mieluummin Kemihaarasta. Kemihaarasta lähtiessä jäisi enemmän variaatioita jos keli muuttuukin. Voi valita helpompaa reittiä vaikka Peskihaara-Manto-oja-Vieriharju-Naltio-Karhuoja tai sitten vaativampaa Härkävaara-Pihtijoki/Uittipiekka-Tahvo-Vongoiva-Luiro tai Anterinmukka ja takaisin. Kämpät ja poroaidan portit laittaisin gepsiin ja karttalaukun rinnalle. Illalla aina miettisin seuraavan päivän reissun läpi sään ja jaksamisen tilanteen mukaan.
Voisi olla yötä mentäessä Kemihaarassa ja lähteä levänneenä matkaan. Huonossa kelissä olisi jonkinlaista uraa Jaurulle ja Tahvolle. Hyvällä kelillä voisi kiertää vaikka koko Itäkairan. Jotenkin minusta tämä kulma olisi turvallisempi aloittaa. Talvikulkemisessa kun riittää harjoittelua koko loppuiäksi. Joka talvi keli on erilainen. Kesä ja talvi ovat kuin yö ja päivä.
Mutta tämä on vain tämmöisen haahuilijan ajatelmaa.

joitakin omia kesä-/talvihaahuilijan retkijuttuja on täällä (eivät päivity enää):
http://koulut.kontiolahti.fi/lukio/ilpo/lappi.html
ja pari uudempaa täällä:
http://www.vaellusripari.com/tekstit.php
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe: Re: Apua ensimmäisen talvivaelluksen suunnittelussa.
Pertti Kurki
27.01.2016 12:25


Viestejä: 1571
Jarzki kirjoitti:

Olen Maaliskuun 11. päivä huitteilla lähdössä yksin UKK:lle.

Kaikki mahdollinen hätämajoitukseen liittyvät on mukana ahkiossa, jonka painoa en vielä osaa teille kertoa. Hankintoja ja punnituksia kun on vielä edessä niin paljon.

Asioita jotka ensikertalaista eniten askarruttavat ovat, ylitykset, onko joet jäässä, voiko niihin pudota, onko reitillä muita talveen liittyviä vaaroja ja se, että miten tämän kunnon kanssa jaksan. Jaksaminen ei ainakaan tule jäämään ravinnosta kiinni, mutta tästä reittisuunnitelmasta minulla ei ole pienintäkään käryä, talvella kun en aiemmin ole ollut reissussa.

Varustepuolelta minulla on vain yksi kysymys. Tarvitsenko peltosen metsä (pito-pohja) suksiini nousukarvat, vai riittääkö pitoteippi ja liisteri?


GPS, jossa kaikki kämpät reittipisteinä, on hyödyllinen vehje. Kannattaa harjoitella yöpymistä valitsemassasi majoitteessa.

Vedet on paksussa jäässä pl. koskipaikat, joiden päällä voi olla paksu lumi, mutta nämä paikat on kohtalaisen helppo tunnistaa, koska lumetonta vapaata vettä näkyy siellä täällä. Kauniita paikkoja hiihdellä.

Muuten maaliskuun puolivälissä outamailla ei 95 % todennäköisyydellä ole minkäänlaista hankea, joten toivottavasti suksissa on pituutta. Paljakassa on tuulen pieksemää kovempaa lunta. Lunta on pääsääntöisesti paljon, metrin luokkaa.

Liisteriä ei tarvita maaliskuussa. Yleensä helpot purkkivoitelukelit. Ja kai se suomukin aika hyvin pitää. Pitoteipistä ei ole kokemuksia, mutta se saattaa olla hyvä valinta.

Itse hiihtelin yksin joku vuosi sitten maaliskuussa UKK-puistossa 10 päivää. Kävin rajalla ja takaisin Kiilopäälle. Kilsoja taisi tulla n. 160, mutta kelit oli hyvät.
_________________
Kuvailutulkki
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä
Lähetä uusi viesti  Vastaa viestiin Siirry sivulle Edellinen  1, 2

 
Tutustu muihin vastaavaan asiaan liittyviin keskusteluihin (Hakee kaikki keskustelut joiden otsikoissa esiintyy sama sana)
Aihe Kirjoittaja Foorumi Vastaukset Lähetetty
Apua varusteiden hankintaan River Kesävaellusvarusteet 50 12.02.2018 1:12 Katso viimeisin viesti
Pikaista apua Tampereen seudulta? Pihkasilmä Kaarnakorva Yleisiä retkeilyyn liittyviä sekalaisia asioita 2 20.07.2017 13:40 Katso viimeisin viesti
Apua Itäkairan kämppien kunnostukseen johtamaa Lappi 82 21.07.2016 13:16 Katso viimeisin viesti
Apua reittivalintaan ensi syksylle River Lappi 18 17.04.2016 13:30 Katso viimeisin viesti
Apua applikaation kehittämiseen PerfectRoute Yleisiä retkeilyyn liittyviä sekalaisia asioita 22 20.01.2016 13:15 Katso viimeisin viesti
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


      Sivun alkuun  

Sivu 2 Yht. 2
Siirry sivulle Edellinen  1, 2
Siirry: