Vaellusturinat II
- Osta ja työllistä yh-äitejä Vietnamissa
 
Etusivu Rekisteröidy Ohje Vaellusnet Kuva MMS-Blog Vaellusturinat I Tilastot Avatarit  
Asentopaikkani Phoogle                      

Kantotulen lieskan leikintää Hammastunturin syksyisessä erämaassa.... Kulpakkojokea Hammastunturin kupeessa....... Kuoppajärvi Hammasjärven pohjoispuolella ja ruskainen haavikko........ Pyhä-Nattasen huipulta heinäkuun 2005 helteillä... Idyllinen Riestojoki Sompion luonnonpuistossa..... Anterin huipulta itäänpäin kevättalvella 1993.....
 

Vaellusturinat II Foorumin päävalikko Muut varusteet Tokmannin Kalotti 70 -rinkka?
Näytä edelliset viestit:   
      Kaikki ajat ovat GMT + 2 tuntia  
Lähetä uusi viesti  Vastaa viestiin

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe: Tokmannin Kalotti 70 -rinkka?
AeA
21.06.2015 14:53


Viestejä: 62
Koskapa kaikki kaupallisesti valmistettavat rinkat ovat huonosti suunniteltuja, väärän kokoisia, väärän muotoisia, väärän painoisia, ja väärillä tai väärin toteutetuilla ominaisuuksilla varustettuja, on itselläni jo pidemmän aikaa ollut suunnitteilla oma, mutta yhtenä merkittävimmistä suunnitelmien todellisuudeksi muuttamisen aloittamisen esteistä on ollut optimaalisesti pohjaksi haluamani putkirunko. Tänään satuin sitten halpahallikierroksella kiinnittämään huomiota Tokmannin itselleen valmistuttamaan Kalotti 70 -rinkkaan, josta löytyisi tähän tarkoitukseen irrelevanttien ja todennäköisesti hinnan (verkkokaupasta 70 jurria, eli noin kolmannes siitä mitä nimekkäiden valmistajien rangoista yksinään saa pulittaa tehdasuutena) mukaisten kangasosien lisäksi pintapuolisesti tarkastellen melko kelvollisen näköinen alumiiniranka - ml. nähtävästi korkeussäädettävä yläkaari, ja alhaalla taittuva lastihylly, tosin selvästi ohuempaa putkea kuin esim. 906 - mutta koska inttervepi ei kohtuullisella vaivalla kerro ko. tuotteesta mitään muuta kuin Tokmannin oman mainosmateriaalin, ja projektille ei ole loputonta budjettia eikä kelvottomaksi osoittautuvalle rojulle enää hirveästi varastotilaakaan jäljellä, ajattelin ennen sokkonatörsäämistä tiedustaa, josko jollakulla sattuisi olemaan ko. kantovehkeestä ja nimenomaisesti sen rangasta toisen, kolmannen, tai edes neljännen käden käytännön kokemuksia?
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
AeA
09.07.2015 16:00


Viestejä: 62
Olivat hipit sitten alentaneet tämänkin turhakkeen hintaa myymälässä osana jotain isompaa tarjouskimaraa, ja epäonnistuin vastustamaan kiusausta tuhlata 55 jurria rankaan, joka edistää rinkkaprojektin päätymistä joskus protoasteellekin. Tiedon jakamisen nimissä vähän ensidataa:

Kantojärjestelmä tuntui jo kaupassa huonolta ainakin tällaiselle epämuodostuneelle 170 cm kukkakeppikääpiölle, joka pitää Berghausin napakoista pehmusteista - olkainten ja lantiovyön pehmusteet ovat todella pehmeää tavaraa - ja kunnollinen säätö- ja päällekokeilu ilman painoa vain vahvisti tätä fiilistä. Olkaviilekkeet tuntuvat ylipitkiltä, load liftereissä on turha ylimääräinen säätösolki jonka johdosta niistä saattaa loppua lyhennysvara kesken, ja lantiovyön remmiä ei ole kiinnitetty etupäässä mihinkään (ainoastaan reititetty päälleommellun remmin alta jotta pysyy about paikoillaan) eli lisätaskujen tms. ripusteluun sopii huonosti. En ole myöskään vakuuttunut siitä, että 40 mm pistosolki on oikea valinta lantiovyöhön. Enpä tosin ollut aikeissakaan käyttää näitä osia, eli mahdollisten häksätarpeiden dumppilootiin mars ne.

Rungon pystyputket ovat 22 x 1 tai 1.5 mm - ei oikein löydy paikkaa mitata seinämän paksuus käytettävissä olevilla kaluilla irrottelematta päätytulppia, mihin ei jaksa nyt ryhtyä. Rangan leveys on noin 37 cm runkoputkien ulkoreunoista mitattuna, reppuosan sidontaremmeille tarkoitetut lenkit ulkonevat vielä siitä hiukan ja voivat ottaa osumaa jos rangan tiputtaa kylki edellä. Olkaimista ja lantiovyöstä vapautettu ranka lastihylly (kankaineen ja remmeineen) kiinnitettynä painaa 1.5 kg, niiden kanssa 2.3 kg [1]. Kuormaustestiä pitää tekemän joskus ensi kuussa kunhan ensin sosialisoi jostain valmiiksi nurkissa pyörivästä säkistä siedettävät tilapäisolkaimet - ALICE-sellaiset kenties?

Säätösoljissa on ilmeisesti kestävyyden kannalta kriittisiksi ajatellut - selkäverkon kiinnitys ja olkainten pituussäätö - valittu metallisina, loput muovia. Yhdenkään pujotettavan remmin päätä ei ole viistottu.

Reppuosassa ei mitään erityistä. Pääosa aukeaa päältä (lyhyt lumilukko ja selän puolelta kiinteästi ommeltu läppä, ei siis erityisen ylipakattava) ja edestä, mutta alavetoketjun kautta *ei* pääse päälokeroon, vaan pää- ja alalokeron välikangas on aukoton ja kiinteä. Pääosastossa juomarakon ripustusoptio ja letkun ulosvienti vain oikealla puolella. 1.7 kg. Häksätunkkaustunkiolle tämäkin, kuten tiesinkin jo etukäteen.

[1] Kaikki painomittaukset Rapalan digitaalisella kalavaa'alla, joka on vertailukelpoinen lähinnä itsensä kanssa, mutku parempaakaan kookkaiden juttujen punnitinta en omista.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Vihtahousu
10.07.2015 8:12


Viestejä: 213
Vaikka tuo turhakkeeksi kutsumasi kuorman kantamiseen (keventämiseen?) haaveiltu vehje osoittautuisi kaikkien muunnosten jälkeenkin uuden nimensä veroiseksi, sen hankkimisen, tarkastelun ja koekäytön yhtä minimalistinen kerronta on vielä joskus tulevaisuudessa osoittauttuva maailmankirjallisuuden klassikoiden kärkikaartiin. Voin vain kuvitella kuinka massiiviseksi tämän sivuston lukijakunta kasvaakaan sitten kun pääset käsiksi retkiselostuksiin tämän verrattoman kantimen ihastuneena (kärsivänä?) kohtalotoverina.
Ylistetty olkoon Tokmanni!
_________________
Jos maailma ei hymyile minulle, minä hymyilen maailmalle.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä
Lähetä uusi viesti  Vastaa viestiin

 
Tutustu muihin vastaavaan asiaan liittyviin keskusteluihin (Hakee kaikki keskustelut joiden otsikoissa esiintyy sama sana)
Aihe Kirjoittaja Foorumi Vastaukset Lähetetty
M: Bergans rinkka, molle taskuja, nai... erailija Ostetaan ja Myydään 1 09.06.2019 14:38 Katso viimeisin viesti
M. Rinkka sallatuulia Ostetaan ja Myydään 0 05.06.2019 22:45 Katso viimeisin viesti
M: Abisko 65 rinkka, haglöfs housut yms. Timoa Ostetaan ja Myydään 1 21.03.2019 17:59 Katso viimeisin viesti
M:Rinkka sahamies Ostetaan ja Myydään 1 19.02.2019 12:56 Katso viimeisin viesti
Rinkka Gossamer Gear Mariposa 60 -KP- Ostetaan ja Myydään 4 20.12.2018 18:37 Katso viimeisin viesti
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


      Sivun alkuun  

Sivu 1 Yht. 1
Siirry: