Vaellusturinat II
- Osta ja työllistä yh-äitejä Vietnamissa
 
Etusivu Rekisteröidy Ohje Vaellusnet Kuva MMS-Blog Vaellusturinat I Tilastot Avatarit  
Asentopaikkani Phoogle                      

Kantotulen lieskan leikintää Hammastunturin syksyisessä erämaassa.... Kulpakkojokea Hammastunturin kupeessa....... Kuoppajärvi Hammasjärven pohjoispuolella ja ruskainen haavikko........ Pyhä-Nattasen huipulta heinäkuun 2005 helteillä... Idyllinen Riestojoki Sompion luonnonpuistossa..... Anterin huipulta itäänpäin kevättalvella 1993.....
 

Vaellusturinat II Foorumin päävalikko Ruokaohjeet ja vinkit Ruisleipä
Näytä edelliset viestit:   
      Kaikki ajat ovat GMT + 2 tuntia  
Lähetä uusi viesti  Vastaa viestiin

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe: Ruisleipä
boueme
08.12.2014 12:00


Viestejä: 2997
Onko palstalla ruisleivän tekijöitä? Löysin kirjastosta kainuulaista leipää käsittelevän kirjan ja innostuin kainuulaisen ruisleivän teosta. Nyt olen leiponut kaksi isoa ruisleipää, siis sellaista johon ei käytetä hiivaa vaan taikina kohoaa hapanjuuren avulla. Täytyy sanoa, että kyseinen pulla on juuri minun makuuni. Nyt kun aikaa leipomiseen on käytettävissä, en aio lähiaikoina hankkia leipää kaupasta, sen verran herkkua on tuollainen itse leivottu! Suosittelen kokeilemaan.

-Boueme
_________________
Ihmisen viisaus on rajallinen, mutta ihmisen tyhmyys on rajaton.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Blog Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
rautu
08.12.2014 13:06


Viestejä: 6662
http://www.vaellusnet.com/turinat/viewtopic.php?t=9065&highlight=
_________________

Ei oo häränpäivää!!
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
boueme
08.12.2014 13:15


Viestejä: 2997
rautu kirjoitti:
http://www.vaellusnet.com/turinat/viewtopic.php?t=9065&highlight=


Oho, tuo ketju on päässyt unohtumaan. Pitääpä lueskella samalla kun odottelen uusimman taikinan happanemista. Smile

-B
_________________
Ihmisen viisaus on rajallinen, mutta ihmisen tyhmyys on rajaton.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Blog Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
kaptu
08.12.2014 13:19


Viestejä: 1745
Entisaikojen vaasalainen suurretkeilijä Christer Boucht suosi pitkillä matkarupeamillaan ehtaa verileipää Idea
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Korpijaakko
08.12.2014 13:44


Viestejä: 6935
kaptu kirjoitti:
Entisaikojen vaasalainen suurretkeilijä Christer Boucht suosi pitkillä matkarupeamillaan ehtaa verileipää Idea


Ehkä pitkien vaellusten muonituksessa aika on ajanut verileivän ohi, mutta ei se ole huono valinta ollut. Pelkästään eineshyllyn veriohukaisten ravintoarvoja katsellessa arvostaa veripitoisia ruokia. Alle 2 eurolla saa 400 grammaa ihan maistuvaa ruokaa, jossa on 13% proteiinia. Lisäksi pitää vaan poimia puolukat.
_________________
Galleria ja blogi
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Ursus
08.12.2014 22:16


Viestejä: 7389
Tässä yksi toimiva ohje ruisleivän tekoon:
Minä teen ruislimppuja vedestä, ruisjauhoista ja suolasta. Aluksi, pari
kolme ensimmäistä kertaa laatu ei ollut kovinkaan hyvä. Taikina ei
kohonnut ja maistui pahalta paistettuna. Otin aina taikinaa talteen, ja
sekoittelin sen seuraavan leipomiskerran aluksi veteen. Nykyisin
taikinanjuuri toimii oikein hyvin. Taikinanjämät ovat puuastian pohjassa
ja reunoilla. Lisään astiaan litran vettä ja litran ruisjauhoja, ja
suolaa maun mukaan. Sekoittelen ja annan seistä ainakin 12 tuntia.

Sen jälkeen lisään litran vettä, ja hieman jauhoja. Muutaman tunnin
päästä taas hieman jauhoja jne... Tarkkoja määriä ja aikoja en kerro,
koska en tiedä. Joka tapauksessa 2 litraan vettä pannaan jauhoja niin
paljon, että taikina on melko kovaa. Sen jälkeen kohotetaan vaikka 2-5
tuntia, ja kohoamisen jälkeen tehdään kolme limppua jauhoja apuna
käyttäen. Limppuja kohotan liinan alla ainakin tunnin. Paistan
alatasolla 275 asteessa 50 min kutakin siten, että lämpötilaa lasketaan
vaikka vartin välein. Kypsää tulee ja pinta ei pala. Valmiin erittäin
kovakuorisen leivän käärin 12 tunniksi kankaaseen, jonka jälkeen se
menee pussiin odottamaan syömistä. Kuori pehmenee kankaan alla.

Sen verran lisään tuohon Rolfin reseptiin, että jos saat valmista ruisleivän juurta jostain, niin ensimmäisellä kerrallakin voit jo onnistua.
_________________
Jos metsään haluat mennä nyt , sä takuulla yllätyt ...
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä
Lähetä uusi viesti  Vastaa viestiin

 
Tutustu muihin vastaavaan asiaan liittyviin keskusteluihin (Hakee kaikki keskustelut joiden otsikoissa esiintyy sama sana)
Aihe Kirjoittaja Foorumi Vastaukset Lähetetty
Ruisleipä omasta uunista rautu Ruokaohjeet ja vinkit 155 12.08.2012 22:19 Katso viimeisin viesti
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


      Sivun alkuun  

Sivu 1 Yht. 1
Siirry: