Vaellusturinat II
- Osta ja työllistä yh-äitejä Vietnamissa
 
Etusivu Rekisteröidy Ohje Vaellusnet Kuva MMS-Blog Vaellusturinat I Tilastot Avatarit  
Asentopaikkani Phoogle                      

Kantotulen lieskan leikintää Hammastunturin syksyisessä erämaassa.... Kulpakkojokea Hammastunturin kupeessa....... Kuoppajärvi Hammasjärven pohjoispuolella ja ruskainen haavikko........ Pyhä-Nattasen huipulta heinäkuun 2005 helteillä... Idyllinen Riestojoki Sompion luonnonpuistossa..... Anterin huipulta itäänpäin kevättalvella 1993.....
 

Vaellusturinat II Foorumin päävalikko Ruokaohjeet ja vinkit Sipulin kuivaus
Näytä edelliset viestit:   
      Kaikki ajat ovat GMT + 2 tuntia  
Lähetä uusi viesti  Vastaa viestiin Siirry sivulle 1, 2  Seuraava

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe: Sipulin kuivaus
boueme
25.09.2013 17:40


Viestejä: 2997
Sattuneesta syystä olen palaamassa itsekuivattujen retkiruokien pariin. Viime kesän ja kuluvan syksyn kokemukset valmissapuskoista haluan unhoittaa mahdollisimman pian.

Emäntä toi pyynnöstäni kaupasta kymmenen komeaa sipulia. Pilkoin ne about sentin kokoisiksi palasiksi ja laitoin kuivuriin. Aika näyttää, miten sipulin kuivaus onnistuu. Miksipä ei onnistuisi, ajattelin. Silmiä kirvelee, mutta makuhermoja kutkuttaa jo, kun ajattelen tulevien reissujen herkullisia itsekuivatuista aineksista keiteltyjä pöperöitä. Niin, sipuleita kuivaan nyt, koskapa ne ovat nyt edullisia ja hyväkuntoisia, toisin kuin kevätpuolella eivät ole. Toivotan hyvää kuivailusyksyä kaikille savusilmille, älkääkä missään nimessä haksahtako valmisreitereihin- tai muihin vastaaviin. Minä vielä kerran haksahdin.

-Boueme
_________________
Ihmisen viisaus on rajallinen, mutta ihmisen tyhmyys on rajaton.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Blog Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
sau~n
25.09.2013 18:14


Viestejä: 249
Itsekuivattu on kyllä hyvää ja työn arvoista. Ja juuri nyt on luonnollisesti paras aika kuivatella, vaikkapa sitä sipulia.

"Pierupasta" on jo klassinen käsite, joten on aika helppo kuvitella, etteivät pussiruoat passaa kaikille.

Kuppikeitot ovat ihanan helppoja, mutta aika äkkiä sitä oppii näkemään vähän vaivaa, kun se kuppikeiton maku tankkautuu suuhun takaperin useiden tuntien ajan.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Timoa
25.09.2013 19:32


Viestejä: 1619
Sipuli kuivuu yllättävän helposti ja sitä ei kyllä kukaan pysty kämmäämään ellei jätä märäksi ja pääse homehtumaan. Nytkin kuivuri huutaa keittiössä. Neljä pussia liikennevaloja kuivurissa.
_________________
http://www.timoanttalainen.com
http://ulkoilublogit.blogspot.fi/
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Perttu
25.09.2013 19:34


Viestejä: 906
K-kaupassa sipuli tarjouksessa, kilohinta oli 69 senttiä. Ei ole sipuli kallista kuivattavaksi Very Happy Toisaalta valkosipuli on hinnoissaan joka paikassa, Venäjällä mummot jo pyytää 1 euroa kipaleelta Confused Kohta on talvivalkosipulin istutusaika, helppoa viljellä kunhan muistaa laittaa reilusti kakkaa......
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
luuppi
25.09.2013 19:35


Viestejä: 5099
Jos jatetaan vamisruuat pois, miten on uunikuivattujen ja kaupankuivattujen sipuleiden/porkkanoiden kanssa? Kauanko pitaa esiliuottaa, ennenkuin ne ovat valmiita kaytettavaksi kokkauksen ainesosina? Onko eroa, eli siis kaiketi kuivuusasteessa?l
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
tyy
25.09.2013 21:20
Vieras

Sipuli kuivuu parahiten ohuiksi renkaiksi leikattuna.
 Sivun alkuun
Personal Photo Album Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
rellusitikka
25.09.2013 22:03


Viestejä: 2633
Onko vaara että kuivaan "liikaa", jos näin, niin mitä ?
Nimimerkillä: Uuden kuivurin "onnellinen" omistaja.
Jauhelihat, ärtsoppa onistuneesti kuivattu ja syöty,
alle viikon ripulilla selvitty, mutta intoa piisaa. Very Happy
_________________
Aina eksyssissä, missä olen nyt ?
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Hobelf
25.09.2013 23:10


Viestejä: 685
Crispy deep fried onion flake maksaa alle euron /pussi, joka mun käytöllä kestää noin viikon. Eineksessä on energiaa kuin pienessä kylässä suolaakaan ei tarvitse nuudeleihin lisätä, kun tuota pistää lisäksi, joten en viitsisi tuolla hinnalla kuivata.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Kullervo
26.09.2013 7:22


Viestejä: 996
Hobelf kirjoitti:
Crispy deep fried onion flake maksaa alle euron /pussi, joka mun käytöllä kestää noin viikon. Eineksessä on energiaa kuin pienessä kylässä suolaakaan ei tarvitse nuudeleihin lisätä, kun tuota pistää lisäksi, joten en viitsisi tuolla hinnalla kuivata.


Noi kaupan paahdetut kuivatut sipulikökkäreet on usein itse asiassa friteerattuja. Energiaa (=rasvaa) toki on kuin pienessä kylässä, mutta ei ihan sama juttu kuin itse kuivattu.
Itsekin oon kyllä käyttänyt sekä että.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
hannes
26.09.2013 9:30


Viestejä: 8800
Minä vähän petyin itsekuivattuihin sipuleihin. Niistä tuli niin mietoja.

Omaan suuhun parempi teho tulee kun tekee valmissörsselin, jossa sipuli luonnollisena ainesosan seassa.

(valmissörsseli: mm. jauheliha, tomaatti, sipuli, mausteet. Perunat kuivaan erikseen.)
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
PPP
26.09.2013 11:00


Viestejä: 525
Sipulin kuivauksesta jää voimakas sipulin tuoksu huoneeseen jossa kuivuri pöhisee.
Haju ei lähde päivässä eikä parissa pois.
Meillä ei onnistu toista kertaa kuivata sipulia Sad
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Vuonni
26.09.2013 15:45


Viestejä: 74
http://ruovedenherkku.fi/shop/product_details.php?p=146
http://ruovedenherkku.fi/shop/product_details.php?p=156

Suosittelen. Sipuleihin ei ole lisätty mitään. Ne on kuivattu hienoiksi lastuiksi. Erinomaisia.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
tyy
26.09.2013 15:47
Vieras

rellusitikka kirjoitti:
Onko vaara että kuivaan "liikaa", jos näin, niin mitä ?
Nimimerkillä: Uuden kuivurin "onnellinen" omistaja.
Jauhelihat, ärtsoppa onistuneesti kuivattu ja syöty,
alle viikon ripulilla selvitty, mutta intoa piisaa. Very Happy


Älä kuivaa mitään liian kuumassa! Kuivaa mieluummin kauemmin.

Noudata kuivurin ohjeita.
 Sivun alkuun
Personal Photo Album Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
tyy
26.09.2013 15:51
Vieras

PPP kirjoitti:
Sipulin kuivauksesta jää voimakas sipulin tuoksu huoneeseen jossa kuivuri pöhisee.
Haju ei lähde päivässä eikä parissa pois.
Meillä ei onnistu toista kertaa kuivata sipulia Sad


Mie kuivaan kaiken parvekkeella juuri tästä hajuhaittasyystä. Keleistä tietysti kiinni, voiko näin tehdä. Lasitettu parveke auttaa, jos semmonen on.

(kerrostaloasunnossa: varo vihaista naapuria!)
 Sivun alkuun
Personal Photo Album Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
boueme
26.09.2013 16:07


Viestejä: 2997
Sipulikokkareet ovat pian vuorokauden pöhisseet kuivurissa, mutta eivät ole vieläkään rutikuivia. Onhan tässä aikaa odotella. Fetajuustoa, oliiveja ja sieniä laitoin myös kuivumaan.

Minua ei sipulinkitku haittaa, kotoinen tuoksuhan tuo on. Ihan kuin olisi ruokaakin laitettu.

-B
_________________
Ihmisen viisaus on rajallinen, mutta ihmisen tyhmyys on rajaton.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Blog Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla
Lähetä uusi viesti  Vastaa viestiin Siirry sivulle 1, 2  Seuraava

 
Tutustu muihin vastaavaan asiaan liittyviin keskusteluihin (Hakee kaikki keskustelut joiden otsikoissa esiintyy sama sana)
Aihe Kirjoittaja Foorumi Vastaukset Lähetetty
Goretex kenkien kuivaus MountEverest Kesävaellusvarusteet 16 16.01.2015 11:06 Katso viimeisin viesti
Nakkien kuivaus? Sokosti Suomujoki Ruokaohjeet ja vinkit 38 24.08.2014 18:41 Katso viimeisin viesti
Tölkkipapujen kuivaus? Timoa Ruokaohjeet ja vinkit 3 09.12.2013 0:10 Katso viimeisin viesti
Kalan kuivaus kuivurilla B o r e a l i s Ruokaohjeet ja vinkit 21 17.06.2013 12:45 Katso viimeisin viesti
Sipulin kuivaaminen boueme Ruokaohjeet ja vinkit 13 07.06.2011 14:33 Katso viimeisin viesti
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


      Sivun alkuun  

Sivu 1 Yht. 2
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
Siirry: