Vaellusturinat II
- Osta ja työllistä yh-äitejä Vietnamissa
 
Etusivu Rekisteröidy Ohje Vaellusnet Kuva MMS-Blog Vaellusturinat I Tilastot Avatarit  
Asentopaikkani Phoogle                      

Kantotulen lieskan leikintää Hammastunturin syksyisessä erämaassa.... Kulpakkojokea Hammastunturin kupeessa....... Kuoppajärvi Hammasjärven pohjoispuolella ja ruskainen haavikko........ Pyhä-Nattasen huipulta heinäkuun 2005 helteillä... Idyllinen Riestojoki Sompion luonnonpuistossa..... Anterin huipulta itäänpäin kevättalvella 1993.....
 

Vaellusturinat II Foorumin päävalikko Ruokaohjeet ja vinkit Kalan kuivaus kuivurilla
Näytä edelliset viestit:   
      Kaikki ajat ovat GMT + 2 tuntia  
Lähetä uusi viesti  Vastaa viestiin Siirry sivulle Edellinen  1, 2

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
arcturus
24.07.2013 22:45


Viestejä: 164
Lihamyllyllä kalafileet kalajauhelihaksi, sitten kalajauhelihan pikainen kypsennys pannulla, sitten kuivuriin.

Täydellistä soppamateriaalia reissuille. Kuhaa, ahventa, siikaa, kirjolohta, taimenta, särkeä, lahnaa, mitä ikinä keksitkin ja täysin ruodonta!
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
blueraven
29.07.2013 12:55


Viestejä: 910
Tässä oma reseptini kalan kuivaukseen:

-Kaupasta isompi file norjalaista kassilohta.
( parempaakaan ei kannata tuhlata tällaisiin kokeiluihin )

-Kevyt suola ja vuokaan, uuniin 125 astetta ja paistoin kypsäksi.

-Erottelin rasvaisimmat osat pois.

-Kuivattelin rasvaa pois suodatinpaperilla.

-Pilkoin lihajaokkeiden mukaan siivuiksi kuivuriin.

-Kuivurissa 7 tuntia, kuivalta näytti paitsi rasvaa vielä jäljellä.

-Pakkasin suodatinpaperiin jotta rasva imeytyisi pois.

-Parin runnin kuluttua rouva sinilintu huomautti tuoksun olevan vähintään häiritsevä...

-Siirsin kuivatut kalat kompostorin herätteeksi, missä käyttötarkoituksessa toimikin hyvin.



tätä reseptiä en kokeile enää seuraavassa jaksossa... Twisted Evil
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Korvapuoli
29.07.2013 16:20


Viestejä: 2614
Liekö useimmat naisihmiset allergisia uunissa paistetun lohen tuoksulle? Se kun muistuttanee ilmeisesti erästä toista filettä jonka hygieniaa ei ole hoideltu viimeisen päälle. Embarassed

Uskon, että on kehiteltävissä keino, jossa paistovaiheessa lohesta saadaan paljon rasvaa pois. Kokeilen lähiviikkoina - ehkä.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Blog Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
blueraven
29.07.2013 16:59


Viestejä: 910
"Tuoksu" oli tässä yhteydessä ehkä turhan lievä ilmaisu... Laughing
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Korpijaakko
29.07.2013 17:10


Viestejä: 6935
Korvapuoli kirjoitti:

- -
Uskon, että on kehiteltävissä keino, jossa paistovaiheessa lohesta saadaan paljon rasvaa pois. Kokeilen lähiviikkoina - ehkä.


Mitenkäs olisi Boumen (muistaakseni) jauhelihan yhteydessä kokeilema keittäminen ja jäähdyttäminen? Lohi keittäen kypsäksi, jäähdyttää keitoksen ja nostaa rasvakiekon pois pinnalta?

Tai jos paistaa haluaa, niin nahaton ns. A-leikattu filee grilliritilälle ja antaa rasvan valua pois?
_________________
Galleria ja blogi
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Korvapuoli
29.07.2013 17:35


Viestejä: 2614
Tuota ritilälle laittoa nimenomaan ajattelin. Keittämisen pelkään vievän makua. Olen paljon paistellut uunissa ritilällisessä kulhossa leivinpaperin päällä, ja siinä näkee, kuinka paljon rasvaa lohesta todella irtoaa paperille. Voihan sen rasvan silti talteen ottaa kulhosta, kun jättää paperin pois.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Blog Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
JukkaTapani
30.07.2013 0:30


Viestejä: 165
Korpijaakko kirjoitti:


Tai jos paistaa haluaa, niin nahaton ns. A-leikattu filee grilliritilälle ja antaa rasvan valua pois?


En usko, että tuo kypsennys-jäähdytys yhdistelmä toimisi yhtä hyvin, mitä lihan kohdalla. Lohen rasva sekoittuu veteen enemmän kuin lihan. Tietysti lohenkin rasva pintaan nousee ja hyytyy, mutta luultavasti vain sellaiseksi kiisseliksi, eikä helposti irroitettavaksi levyksi.

Käyttäisin E-leikattua. Sitä lienet sinäkin tarkoittanut kun nahattomasta puhut? Asteikko kiepsahti ympäri. Vähä rasvaisin se tässäkin kuivatuksessa lienee paras. Eli jänkäkoira Very Happy varmasti tulisi herkullista, en ole kokeillut.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä
Lähetä uusi viesti  Vastaa viestiin Siirry sivulle Edellinen  1, 2

 
Tutustu muihin vastaavaan asiaan liittyviin keskusteluihin (Hakee kaikki keskustelut joiden otsikoissa esiintyy sama sana)
Aihe Kirjoittaja Foorumi Vastaukset Lähetetty
Goretex kenkien kuivaus MountEverest Kesävaellusvarusteet 16 16.01.2015 11:06 Katso viimeisin viesti
Nakkien kuivaus? Sokosti Suomujoki Ruokaohjeet ja vinkit 38 24.08.2014 18:41 Katso viimeisin viesti
Tölkkipapujen kuivaus? Timoa Ruokaohjeet ja vinkit 3 09.12.2013 0:10 Katso viimeisin viesti
Lohen tai yleensä kalan paistaminen PKT Hölynpöly... 14 17.10.2013 22:10 Katso viimeisin viesti
Sipulin kuivaus boueme Ruokaohjeet ja vinkit 27 25.09.2013 17:40 Katso viimeisin viesti
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


      Sivun alkuun  

Sivu 2 Yht. 2
Siirry sivulle Edellinen  1, 2
Siirry: