|
|
|
|
Kaikki ajat ovat GMT + 2 tuntia
|
|
Kirjoittaja |
Viesti Viestin aihe: |
arcturus 24.07.2013 22:45
Viestejä: 164 |
Lihamyllyllä kalafileet kalajauhelihaksi, sitten kalajauhelihan pikainen kypsennys pannulla, sitten kuivuriin.
Täydellistä soppamateriaalia reissuille. Kuhaa, ahventa, siikaa, kirjolohta, taimenta, särkeä, lahnaa, mitä ikinä keksitkin ja täysin ruodonta! |
|
Sivun alkuun |
|
Kirjoittaja |
Viesti Viestin aihe: |
blueraven 29.07.2013 12:55
 Viestejä: 910 |
Tässä oma reseptini kalan kuivaukseen:
-Kaupasta isompi file norjalaista kassilohta.
( parempaakaan ei kannata tuhlata tällaisiin kokeiluihin )
-Kevyt suola ja vuokaan, uuniin 125 astetta ja paistoin kypsäksi.
-Erottelin rasvaisimmat osat pois.
-Kuivattelin rasvaa pois suodatinpaperilla.
-Pilkoin lihajaokkeiden mukaan siivuiksi kuivuriin.
-Kuivurissa 7 tuntia, kuivalta näytti paitsi rasvaa vielä jäljellä.
-Pakkasin suodatinpaperiin jotta rasva imeytyisi pois.
-Parin runnin kuluttua rouva sinilintu huomautti tuoksun olevan vähintään häiritsevä...
-Siirsin kuivatut kalat kompostorin herätteeksi, missä käyttötarkoituksessa toimikin hyvin.
tätä reseptiä en kokeile enää seuraavassa jaksossa...  |
|
Sivun alkuun |
|
Kirjoittaja |
Viesti Viestin aihe: |
Korvapuoli 29.07.2013 16:20
Viestejä: 2614 |
Liekö useimmat naisihmiset allergisia uunissa paistetun lohen tuoksulle? Se kun muistuttanee ilmeisesti erästä toista filettä jonka hygieniaa ei ole hoideltu viimeisen päälle.
Uskon, että on kehiteltävissä keino, jossa paistovaiheessa lohesta saadaan paljon rasvaa pois. Kokeilen lähiviikkoina - ehkä. |
|
Sivun alkuun |
|
Kirjoittaja |
Viesti Viestin aihe: |
blueraven 29.07.2013 16:59
 Viestejä: 910 |
"Tuoksu" oli tässä yhteydessä ehkä turhan lievä ilmaisu...  |
|
Sivun alkuun |
|
Kirjoittaja |
Viesti Viestin aihe: |
Korpijaakko 29.07.2013 17:10
Viestejä: 6935 |
Korvapuoli kirjoitti: |
- -
Uskon, että on kehiteltävissä keino, jossa paistovaiheessa lohesta saadaan paljon rasvaa pois. Kokeilen lähiviikkoina - ehkä. |
Mitenkäs olisi Boumen (muistaakseni) jauhelihan yhteydessä kokeilema keittäminen ja jäähdyttäminen? Lohi keittäen kypsäksi, jäähdyttää keitoksen ja nostaa rasvakiekon pois pinnalta?
Tai jos paistaa haluaa, niin nahaton ns. A-leikattu filee grilliritilälle ja antaa rasvan valua pois? _________________ Galleria ja blogi |
|
Sivun alkuun |
|
Kirjoittaja |
Viesti Viestin aihe: |
Korvapuoli 29.07.2013 17:35
Viestejä: 2614 |
Tuota ritilälle laittoa nimenomaan ajattelin. Keittämisen pelkään vievän makua. Olen paljon paistellut uunissa ritilällisessä kulhossa leivinpaperin päällä, ja siinä näkee, kuinka paljon rasvaa lohesta todella irtoaa paperille. Voihan sen rasvan silti talteen ottaa kulhosta, kun jättää paperin pois. |
|
Sivun alkuun |
|
Kirjoittaja |
Viesti Viestin aihe: |
JukkaTapani 30.07.2013 0:30
Viestejä: 165 |
Korpijaakko kirjoitti: |
Tai jos paistaa haluaa, niin nahaton ns. A-leikattu filee grilliritilälle ja antaa rasvan valua pois? |
En usko, että tuo kypsennys-jäähdytys yhdistelmä toimisi yhtä hyvin, mitä lihan kohdalla. Lohen rasva sekoittuu veteen enemmän kuin lihan. Tietysti lohenkin rasva pintaan nousee ja hyytyy, mutta luultavasti vain sellaiseksi kiisseliksi, eikä helposti irroitettavaksi levyksi.
Käyttäisin E-leikattua. Sitä lienet sinäkin tarkoittanut kun nahattomasta puhut? Asteikko kiepsahti ympäri. Vähä rasvaisin se tässäkin kuivatuksessa lienee paras. Eli jänkäkoira varmasti tulisi herkullista, en ole kokeillut. |
|
Sivun alkuun |
|
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa Et voi äänestää tässä foorumissa
|
|
|