Vaellusturinat II
- Osta ja työllistä yh-äitejä Vietnamissa
 
Etusivu Rekisteröidy Ohje Vaellusnet Kuva MMS-Blog Vaellusturinat I Tilastot Avatarit  
Asentopaikkani Phoogle                      

Kantotulen lieskan leikintää Hammastunturin syksyisessä erämaassa.... Kulpakkojokea Hammastunturin kupeessa....... Kuoppajärvi Hammasjärven pohjoispuolella ja ruskainen haavikko........ Pyhä-Nattasen huipulta heinäkuun 2005 helteillä... Idyllinen Riestojoki Sompion luonnonpuistossa..... Anterin huipulta itäänpäin kevättalvella 1993.....
 

Vaellusturinat II Foorumin päävalikko Lappi Nilijohkan kammi
Näytä edelliset viestit:   
      Kaikki ajat ovat GMT + 2 tuntia  
Lähetä uusi viesti  Vastaa viestiin Siirry sivulle Edellinen  1, 2

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Pekka
02.07.2013 13:54


Viestejä: 4125
Kannatan maksullisuutta. Tarra otsaan, rinkkaan, trangiaan tmv paikkaan että vuosimaksu on maksettu. Niin maksavat kalastelevat vaeltajatkin, vaikkei mitään saalistakuuta olekaan. Arvelen kämppien huollon maksavan enemmän kuin kalavesien hoidon.
_________________
Kun eksyn, lähden kotiin.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
arcturus
02.07.2013 17:30


Viestejä: 164
Äh, metsähullutuksen vuosibudjetti on jotain 120 miljoonaa euroa, jotain tuota luokkaa. Sen voisi nostaa vaikka 200 miljoonaan, menee meinaan hyvään asiaan nuo rahat. Ei aivan kaikessa tarvitse olla tehokasta ja tuottavaa, jossain saisi olla vain laatua.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
OS
02.07.2013 20:49


Viestejä: 7152
dailymail kirjoitti:
Suurin osa vaeltajista varmasti osaa arvostaa tupia ja niiden huoltamiseksi tehtävää työtä, mutta yksikin poikkeus saattaa tehdä kaikille ikävää ja näkyvää jälkeä.


Tämmöistä hävittämis- ja sotkemisvimmaa on paheksuttu myös vanhassa kirjallisuudessa. Luin juuri Arvi Järventauksen v. 1929 kirjoittaman lasten- ja nuortenkirjan KETTUSEN KOMPPANIAN LAPINMATKA. Kirjassa nuoret koululaiset palaavat Oulusta kesäksi kotiin Inariin (Iijärvelle) ja Utsjoelle (Uujoelle). Ennen kotiin saapumista uujokiset yöpyvät ilmeisesti jossain Petsikon autiotuvassa ja ihailevat mm. sieltä näkyvää Rastegaissaa. Autiotuvassa on kuitenkin hieman siivotonta ja tästä Uujoen kirkkoherran poika Kalle pahoittaa mielensä:

- Toiset nukkuivat jo, kun hän hiipi tupaan. Avotakassa hiipui vielä tuli ja pöydällä oli illallisen jäännöksiä. Kalle katseli tuvan sisustaa ja hänen huomionsa kiinnittyi kehystettyyn tauluun, jossa oli järjestyssäännöt autiotupia varten. Lasi oli lyöty rikki ja paperin reunat piirusteltu täyteen. Kallen mieli painahti apeaksi. Kumma, ettei Suomen kansa oppinut sivistyneesti käyttäytymään. Hävitettiin ja raiskattiin yhteistä omaisuutta niinkuin esim. tällaista autiotupaa, kaikkien matkamiesten yhteistä kotia. Ihminen oli saastainen olento, joka jätti rumat jälkensä joka paikkaan, missä liikkui. Häneen ei vaikuttanut luonnon suuri, neitseellinen koskemattomuus. Hän hävitti, raiskasi, raateli ... monesti pahemmin kuin metsäpeto. Ja hänen nimensä eläintieteessä oli Homo sapiens.

Aamulla lapset siivoavat autiotuvan ja Kalle päättää tuoda tauluun uuden lasin. Nuori mies on vielä kuohuksissa ja toteaa:
Ja varjele sitä, joka sen rikkoo. ...
Minä kirjoitan taulun päälle että

Joka tämän rikki lyö,
sille koittaa kuolon yö.
Kalle Kettunen sen tappaa,
kiväärillä otsaan nappaa.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla
Lähetä uusi viesti  Vastaa viestiin Siirry sivulle Edellinen  1, 2

 
Tutustu muihin vastaavaan asiaan liittyviin keskusteluihin (Hakee kaikki keskustelut joiden otsikoissa esiintyy sama sana)
Aihe Kirjoittaja Foorumi Vastaukset Lähetetty
Raappanan kammi kokonaan uusiksi? kaptu Lappi 32 10.07.2018 3:17 Katso viimeisin viesti
Vaisjoen kammi Jouni Lappi 20 20.01.2018 14:10 Katso viimeisin viesti
Uusi Vongoivan kammi johtamaa Lappi 25 17.07.2016 17:04 Katso viimeisin viesti
Raappanan kammi Joutenkulkija Tiedotuskanava 45 21.01.2015 10:47 Katso viimeisin viesti
Aadolfin kammi remontissa Isovarvas Lappi 1 13.08.2012 14:53 Katso viimeisin viesti
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


      Sivun alkuun  

Sivu 2 Yht. 2
Siirry sivulle Edellinen  1, 2
Siirry: