Vaellusturinat II
- Osta ja työllistä yh-äitejä Vietnamissa
 
Etusivu Rekisteröidy Ohje Vaellusnet Kuva MMS-Blog Vaellusturinat I Tilastot Avatarit  
Asentopaikkani Phoogle                      

Kantotulen lieskan leikintää Hammastunturin syksyisessä erämaassa.... Kulpakkojokea Hammastunturin kupeessa....... Kuoppajärvi Hammasjärven pohjoispuolella ja ruskainen haavikko........ Pyhä-Nattasen huipulta heinäkuun 2005 helteillä... Idyllinen Riestojoki Sompion luonnonpuistossa..... Anterin huipulta itäänpäin kevättalvella 1993.....
 

Vaellusturinat II Foorumin päävalikko Ruokaohjeet ja vinkit Ruisleipä omasta uunista
Näytä edelliset viestit:   
      Kaikki ajat ovat GMT + 2 tuntia  
Lähetä uusi viesti  Vastaa viestiin Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 9, 10, 11  Seuraava

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
sallatuulia
11.09.2012 17:43


Viestejä: 1358
Juuri saapui tännekin. Kiitokset.

Komppaan Helunaa, juurta oli hyvä määrä. Teen saman kuin Heluna eli osan laitan pakkaseen, mutta säilyyhän osa huoneenlämmössä n. 10 päivää? Kun kerran haluan ryhtyä tositoimiin vasta vähän myöhemmin. Wink Very Happy

Samat sanat varmasti pidetään ajan tasalla miten käy.

Ja Heluna, koska nyt ehdit ensin ryhtyä toimeen jos ehdit kerro toki, miten käy...opin jo sinultakin sitten.

Jännää ja piristävää. Jotain uutta tehtävää... Smile
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
George
11.09.2012 18:05


Viestejä: 3343
Nyt on sitten kokoontumiseen luvassa tuoretta ja taatusti aitoa ruisleipää molemmilta. Very Happy
_________________
Inarinjärvi kansallispuistoksi
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
heluna74
11.09.2012 20:12


Viestejä: 3265
Very Happy Saas ny nährä Wink...

Juu, Sallatuulia, kerron kuinka homma sujui. Uskon, että joudun kokeilemaan tuota Rautun antamaa vinkkiä eli uuniin on juuri laitettava, että saadaan pötinää tiinuun.

Meillä voi olla aika hauskaa, kun siinä romminjuonnin sivussa vaivaamme taikinaa ja pyöräyttelemme leipiä Laughing....
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
heluna74
15.09.2012 21:05


Viestejä: 3265
Nyt leivät tehty ja syötykin! Hyvää oli!! Romminjuonti hieman haittasi leivontapuuhia, mutta kuubalaiset vieraani leipoivat ja nauttivat suomalaisesta perinneherkusta!! Leivät onnistuivat suht hyvin! Laitan yv Rautulle ja Sallalle "leivontavinkeistäni" kunhan ehdin!

Istuimme nuotiolla ja nautimme ihanasta suomalaisesta syysillasta!!
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
sallatuulia
15.09.2012 21:30


Viestejä: 1358
Hienoa ja upeaa, että onnistui.
Very Happy Laita vaan vinkkiä kun ehdit. Otan mielelläni vastaan!

Ite valmistaudun prosessiin "tilaamalla" luomuruisjauhoja paikallisilta markkinoilta.
Toivottavasti saan, muuten pitää metsästää muualta.

Tuossa se juuri on pöydällä. Very Happy En alkanut vielä sitä laittaa, hyvistä syistä. Wink Smile Siksi projekti odottaa vielä.

Ei tuo ruisleivän juuresta leipominen ihan joka naisimmeisen juttu ole. (Tosin itseäni nuorempi työkaverini kertoi tehneensä leipää juuresta alkaen eli poikkeuksiakin on..) Äitini on leiponut paljon, mm. tehnyt itse karjalanpiirakoita mutta sanoi, että ruisleivän tekeminen juuren avulla on häneltäkin kokematta. Very Happy Shocked
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
rautu
15.09.2012 21:39


Viestejä: 6662
Kuubalaiset saivat varmaan elämyksiä leivontahommissa. Käsittääkseni siellä taidetaan syödä enemmänkin vaaleaa ja pehmeää leipää. Kun uunista tulee tummanruskea kova ja sitkeä kakkara, niin voi siinä olla hämmästelemistä.

Mielenkiinnolla odotan viestiäsi. Kirjoittele, kun ehdit.

Mahtaa olla koivet kipeenä salsaamisesta.
_________________

Ei oo häränpäivää!!
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
IkiHonka
15.09.2012 21:45


Viestejä: 5811
No, ei omasta uunista, koska leipä paistettiin taannoin Leineperin ruukin pakarissa. Ite sen kummiskin leivoin oikein taikinajuuresta tehdystä taikinasta. Enpä ole saanut niin hyvää ruisleipää ennen, enkä sen jälkeenkään - kun ei ole tullut leivottua sen koomin. Söin sen lähes kokonaan niilltä istumilta. Emännälle sain vaivoin säästettyä palan maistiaisiksi. Pirusti se vaan tuppas pier*ttämään.
_________________
"Mies menee ja mies tulee ja mies vastaa itse kulkemisistansa"
Ikis the I
ikihonka koiranhäntä hotmail piste com ikihonka koiranhäntä hotmail piste com ikihonka koiranhäntä hotmail piste
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Blog Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
petra
16.09.2012 21:15


Viestejä: 40
Täältä oikeaa leipää.... http://www.luomuhonen.fi/web/leipomo.htm
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Suppis
18.09.2012 18:36


Viestejä: 32
Moikka, tulin kurkkaamaan taas pitkästä aikaa sivuille ja huomasin, että leipäprojektit on hienosti edenneet.

Jos taikinan nostatuksessa on ongelmia, niin kokeilkaapa seuraavaa: hommatkaa kylmälaatikko tai laukku, niin tilava, että sen sisälle mahtuu 10 litran ämpäri tai vastaava. Taikina siihen ämpäriin, laatikon pohjalle ensin kuumavesipullo ja sen päälle sanomalehtiä ettei polta. Sitten taikinatiinu lehtien päälle esim muovikelmulla peitettynä, viereen vaikkapa vielä semmoinen viljalla täytetty niskanlämmittäjä-pötkylä (kuumennetaan mikrossa) ja sitten kansi kiinni. Annetaan seistä ja tekkeentyä yön yli. Voipi olla hyvä tsekata parin tunnin kuluttua, onko lämpöä riittävästi. Minä teen taikinani lähes aina tällä menetelmällä - helppoa ja yksinkertaista, ja taikina kohoaa kuin unelma (siis jos muuten edellytykset on kunnossa). Liian kuuma ei saa olla, mutta jos ei lämpöä ole tarpeeksi, niin tulee mukavan likilaskuisia leipiä, joita ei syö erkkikään.

Minulla on myös vallan helppo ja erinomaisen moneen kertaan testattu ruisleivän resepti, jos jotakuta kiinnostaa. Kyselkää, jos on tarvetta!
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
rautu
18.09.2012 19:03


Viestejä: 6662
Suppis kirjoitti:
Moikka, tulin kurkkaamaan taas pitkästä aikaa sivuille ja huomasin, että leipäprojektit on hienosti edenneet.

Jos taikinan nostatuksessa on ongelmia, niin kokeilkaapa seuraavaa: hommatkaa kylmälaatikko tai laukku, niin tilava, että sen sisälle mahtuu 10 litran ämpäri tai vastaava. Taikina siihen ämpäriin, laatikon pohjalle ensin kuumavesipullo ja sen päälle sanomalehtiä ettei polta. Sitten taikinatiinu lehtien päälle esim muovikelmulla peitettynä, viereen vaikkapa vielä semmoinen viljalla täytetty niskanlämmittäjä-pötkylä (kuumennetaan mikrossa) ja sitten kansi kiinni. Annetaan seistä ja tekkeentyä yön yli. Voipi olla hyvä tsekata parin tunnin kuluttua, onko lämpöä riittävästi. Minä teen taikinani lähes aina tällä menetelmällä - helppoa ja yksinkertaista, ja taikina kohoaa kuin unelma (siis jos muuten edellytykset on kunnossa). Liian kuuma ei saa olla, mutta jos ei lämpöä ole tarpeeksi, niin tulee mukavan likilaskuisia leipiä, joita ei syö erkkikään.

Minulla on myös vallan helppo ja erinomaisen moneen kertaan testattu ruisleivän resepti, jos jotakuta kiinnostaa. Kyselkää, jos on tarvetta!

Nostatus ei ole tosiaan helppoa, mutta ajan kanssa nousee. Itsekin yllätyin kuinka lämpimän paikan taikina vaatii toimiakseen. Hyvä, että tämä on yleisempi ongelma. Kyllä tälläistä vertaistukea tarvitaan. Jaa ihmeessä reseptisi. Innolla odotellaan täällä. Ensi vikkolla ajattelin taas leipasta.
_________________

Ei oo häränpäivää!!
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Suppis
18.09.2012 19:59


Viestejä: 32
Juu, nostatus on se kriittinen juttu ja optimilämpötila taitaa olla aika korkea. Noin 45-46 astetta on mainittu useammassakin paikassa sopivaksi lämpötilaksi. En ole mitannut muuten kuin kädellä kokeillen, että lämpöä on ämpärin tienoilla "riittävästi" eli aika paljon.

No laitanpa sitten tähän reseptini, joka ei todellakaan ole oma kehittämäni. Sain sen ystävältäni jo yli 10 vuotta sitten, samoin kuin juurenkin.

1. päivänä:
2,5 dl taikinanjuurta (250-300 g)
1,5 litraa kädenlämpöistä vettä
400 g ruisrouhetta
200 g pellavansiemeniä
200 g auringonkukansiemeniä
750 g (spelt)vehnäjauhoja)
200 g karkeita puuroruisjauhoja

Tee taikina ylläolevista aineksista. Anna nousta lämpimässä paikassa esim muovilla peitettynä.

2. päivä:
Lisää 5 dl haaleaa vettä, 2 rkl suolaa ja 700 g ruispuurojauhoja. Sekoita hyvin. Ota tästä 2,5 dl taikinanjuurta seuraavaa kertaa varten. Juuri säilyy 4 viikkoa jääkaapissa.

Voitele 3-4 pitkänmallista vuokaa (noin 1,5 litran kokoisia). jaa taikina niihin, tasoita pinta ja ripottele se täyteen seesaminsiemeniä. Peitä muovikelmulla (siemenet estää kelmua tarttumasta kiinni). Anna nousta lämpimässä 2-3 tuntia. Poista kelmu ja paista 175 asteessa noin 2,5 tuntia.

Annoksesta tulee yksi sähköuunillinen leipiä. Homman voi tehdä yhden päivän aikana, jos aloittaa varhain aamulla!

Bon appetit!
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Suppis
18.09.2012 20:10


Viestejä: 32
Unohtui kertoa, että itse käytän nykyään valkoisten vehnäjauhojen sijasta spelttiä. Ja en tee leipää ilman jonkinmoista määrää vehnäjauhoa sen takia, etten ole onnistunut leipien kohotuksessa haluamallani tavalla ilman vehnää. Ystäväni on kuitenkin tehnyt tällä reseptillä leipää, käyttäen pelkkiä ruisjauhoja, niin että joku siinä on onnistunutkin. Hänkin silti sanoi, että aika tiivistä tavaraa tulee pelkillä ruisjauhoilla. Määriä voi varioida, samoin käytettyjä siemeniä. Itse olen heitellyt leipään milloin mitäkin siemeniä, mitä nyt sattuu kaapista löytymään. Olen aina käyttänyt vuokia, sillä niiden avulla leivät pysyvät kuosissaan ja saan uunissani kerralla kaiken paistettua, minulla kun ei ole isoa leivinuunia.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
heluna74
18.09.2012 20:12


Viestejä: 3265
Leivottu on jo täälläkin Very Happy. Minun leivontahommasta tuli hieman liian kiireinen, kun oli tehtävä tiettynä päivänä, että kuubalaiset vieraani pääsivät leivontapuuhiin ja ennenkaikkea maistamaan uunituoretta leipää kera voin. Hyvin se meille kaikille maistui!!

Olemme vaihtaneet kokemuksia yv:llä. Täytyy pistää ylös tuo Suppiksen ohje; aika mielenkiintoinen.

Nyt tulee leivontaan pikku tauko, kun on remppahommaa ennen vaellukselle lähtöä.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
sallatuulia
18.09.2012 21:14


Viestejä: 1358
Täällä vielä odotellaan tositoimiin pääsemistä. Very Happy Kiitokset Helunalle ja Raudulle kaikista vinkeistä. Tulostan ne ja opiskelen niistä... Very Happy

...enköhän minäkin ruisleipää saa aikaiseksi. Very Happy
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
heluna74
18.09.2012 21:26


Viestejä: 3265
Saat vissisti Very Happy!! Olen vahvasti sitä mieltä, että vaikkei ensimmäinen satsi (eikä vielä toinenkaan) onnistuisi parhaalla mahdollisella tavalla, niin syötävän hyvää se lämpimänä on joka tapauksessa Wink!!
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä
Lähetä uusi viesti  Vastaa viestiin Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 9, 10, 11  Seuraava

 
Tutustu muihin vastaavaan asiaan liittyviin keskusteluihin (Hakee kaikki keskustelut joiden otsikoissa esiintyy sama sana)
Aihe Kirjoittaja Foorumi Vastaukset Lähetetty
Ruisleipä boueme Ruokaohjeet ja vinkit 5 08.12.2014 12:00 Katso viimeisin viesti
Originelleja omasta takaa Arinakääpä Hölynpöly... 15 07.01.2014 21:23 Katso viimeisin viesti
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


      Sivun alkuun  

Sivu 6 Yht. 11
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 9, 10, 11  Seuraava
Siirry: