Vaellusturinat II
Osta ja työllistä yh-äitejä Vietnamissa
 
Etusivu Rekisteröidy VaellusWiki Ohje Vaellusnet Kuva MMS-Blog Vaellusturinat I Tilastot Avatarit Valokuvakilpailu WAP  
Asentopaikkani Phoogle | Retkeilijän kiintopisteet                      

Kantotulen lieskan leikintää Hammastunturin syksyisessä erämaassa.... Kulpakkojokea Hammastunturin kupeessa....... Kuoppajärvi Hammasjärven pohjoispuolella ja ruskainen haavikko........ Pyhä-Nattasen huipulta heinäkuun 2005 helteillä... Idyllinen Riestojoki Sompion luonnonpuistossa..... Anterin huipulta itäänpäin kevättalvella 1993.....
 

Vaellusturinat II Foorumin päävalikko Yleisiä retkeilyyn liittyviä sekalaisia asioita Reissun valmisteluaika varusteiden osalta
Näytä edelliset viestit:   
      Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia  
Lähetä uusi viesti  Vastaa viestiin Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Ursus
13.04.2012 9:52


Viestejä: 7406
Käytän pakkaamiseen varusteluetteloa, jota tarvittaessa päivitän erikseen talvi- ja sulanmaan reissuille. Päivitämisessä on varottava vain sitä, että ei pelkästään tule "tarpeellisia" lisäyksiä, vaan pitää tehdä myös poistoja, jotta jaksaisi kantaa varusteensa. Listan tulostan pari päivää ennen lähtöä ja ruksaan listaan kun kukin tavara on varustekasassa. Kun se on pantu rinkkaan, vedän viivan yli. Muutamassa tunnissa pakkaan kaiken muun paitsi muonan. Muonan hankin sen mukaan, monenko päivän reissu on tiedossa. Kahvit, kaakaot, teet, pikamakaroonit, pikariisit yms kuivatarvikkeen pakkaan ajoissa vähitellen kun reissu on tiedossa. Tuoreemman tavaran kuten leipää ja juustoa ostan kohteesta riippuen mahdollisimman lähellä maastoutumista.
_________________
Jos metsään haluat mennä nyt , sä takuulla yllätyt ...
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
petteril
13.04.2012 10:03


Viestejä: 21
Niin kuin aloittaja... Ennen pakattiin tavaroita viikkosotalla mutta nyt siitä on tosiaan jäänyt hohto. Hyvä kun saa ruuat ajoissa kasaan. Olenkin jo muutaman kerran nähnyt painajaisia että olen jossain menossa enkä ole pakannut rinkkaa, unessa iskee paniikki keskellä kairaa kun sitä ja tätä tarpeellista puuttuu.
Olen minä sen rinkan esille yleensä nostanut kuitenkin viikkoa ennemmin ja yrittänyt pakata sitä viikon mittaan, ei vain tahdo aina inspiraatiota löytyä pakkaamiseen ennen kuin "pakon" edessä.
Vaikka useampi reissu on heitetty niin ei pakkaaminen silti rutiinilta tunnu.
_________________
-Petteri
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Turhankävelijä
13.04.2012 11:42


Viestejä: 1030
Ajatus reissun suunnasta saattaa olla kytenyt vuosia. Yleensä kesän kohde tulee valittua vuodenvaihteen tietämillä. Karttojen hankintaa ja alueeseen ja palveluihin tutustumista harvakseltaan talven aikana.
Ruokatarpeiden kuivattelu alkaa keväällä ilman mitään erityistä suunnitelmaa. vanhasta muistista tietää mitä ruokatarpeita tarvii ja sitten ne uudet kokeilut. Edellisen reissun varusteluettelosta teen kopion ja vilkuilen sen läpi ehkä kuukauden ennen reissua. Puutteita paikkaan ja kuivia ruokatarpeita alan kasailemaan noihin aikoihin. Viimeistään viikko ennen rupean keräämään tavaroita erilleen pöydälle tai sopivaan nurkkaan ja samalla ruksaan varusteluetteloon ko. tarpeen poimituksi. Lopullinen pakkaus varusteluetteloa tarkastaen pari päivää ennen reissua. Ehtii sitten vielä viime hetken päähänpistot mukaan. Viimeisenä tuoretavara lähtöpäivänä, ellei pohjoisessa ole mahdollisuutta täydentää.
Etukäteen valmistelu on jäänyt vuosien mittaan vähemmälle.
_________________
www.patikka.net
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Metsän Omena
13.04.2012 12:43


Viestejä: 1878
On ollut joitakin varusteluetteloita menneisyydessä, ei enää. Käyn lähtiessä päässäni läpi kamppeita ensiksi siten että pysyn lämpimänä ja sen jälkeen että muona tuntuu painavan riittävästi. Kartat ja sellaiset tulevat matkaan reppuun omille paikoilleen. Muut eivät ole niin tärkeitä. Muonan nakkelen kahteen kuivasäkkiin noin yhtä suuriin osiin, reissun puoliväliin pitää riittää toinen. Oikeastaan vain kartat, jos niitä ei ole ennestään, tulee hommattua hyvissä ajoin ennen lähtöä.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
sepeteus
13.04.2012 16:18


Viestejä: 1175
Kokemusta puolesta sadasta viikon tai pitemmästä reissusta. Teen vuosittain kaksi ehkä pariviikkoista Lapin reissua (yleensä kevät ja kesä) ja sitten lyhyempiä lähireissuja tms. Pitkiin jotoksiin valmistelu on päällä useita viikkoja. Kunnon kohotusta useiden kuukausien ajan. Sidon muutamia perhoja, ostelen tarvikkeita ja ruokia pikkuhiljaa. Retkikamat ovat säilössä mökillä, josta ne kevätreissun valmistelussa pitää siirtää kaupunkiin, kesäreissulle lähtö voi tapahtua mökiltäkin. Nytkin ahkio on ollut sängyn alla jo pari viikkoa!

Listoja syynään ja teen jokaista isompaa reissua varten uuden entisiä tiedostoja käsittelemällä. Printtaus viikkoa ennen, samalla alkaa kamojen kasaus. Ruokatarpeiden täydennykset säilyvyyden mukaan. Tää vaellusnetissä pörrääminen on osa tärkeää kokemusten vaihtoa muiden kanssa, reissuun valmistautumista sekin.

Lähdön polte alkaa nousta näin viikkoa ennen matkaan pääsemistä! Nautintoa!
_________________
Lappi on vapautta kalenterin ja kellon orjuudesta.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
tekstiiliurheilija
14.04.2012 13:49


Viestejä: 909
Oli sitten kyse etelän tai Lapin reissusta, alan yleensä pakata 2-3 viikkoa ennen. Jos pitää ostaa tai tilata karttoja tai matkaoppaita, hankin ne jopa puoli vuotta aikaisemmin.

Aloin aikoinaan tehdä tavaralistaa käsin, joten olen jatkanut tapaa vanhasta muistista. Säästän listat ja teen uuden entisten perusteella. Aina tarvitsee pientä säätöä sen mukaan, onko kesä vai talvi, kaupunkiloma vai Lapin vaellus. Pitäisi kyllä laittaa retkeilytavaroiden ja -vaatteiden painot koneelle, niin voisi helpommin yritellä grammanviilausta.

Pakkaamiseen menee yleensä monta iltaa. Vaikka ei ole edes mitään kartanoa länsisiivellä, niin silti saa juosta ympäri kämppää kuin aropupu haalimassa tavaroita kun kaikki ovat eri paikoissa.

Kuivamuonat ostan etelässä. Pähkinäpatukoita ja energiapatukoita ei yleensä löydy lähtöpaikan kaupoista. Tuoretuotteet ostan periltä, jos mahdollista.

Vaelluskaverillani on täysin eri tyyli: hän miettii päässään valmiiksi, mitä ottaa, ja pakkaa edellisenä iltana tai tuntia ennen lähtöä. Hänen tavaransa ovat samassa paikassa ja on helppo nakella kaikki rinkkaan.
_________________
Tyyli ennen kaikkea!
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Blog Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Ölliäinen
14.04.2012 17:56


Viestejä: 804
Ööh, just tännään vilasin läpi ensiapu-hygienia-survival-pikkutavaratilanteen, tein puutteista ostoslistan ja mielessäni suunnittelin mitä ruokoo ja vuatetusta otan mukkaan ja millä kengillä lähen. Lähtö on kuukauven piästä julukisilla Pohjois-Karjalaan pariks viikkoo, Pippana on pakko jättee kanssaölliäiselle. On tässä vielä riittävästi aikoo kuivata lihat, sopat ja vihannekset.

Eikä mittään listoja. Tai kerran tein, kun vein ensikertalaista Karhunkierrokselle pariks yöks, sille tein listan siitä mitä se tarvii. Eli kaikki on näkömuistin varassa. Satunnaisesti laitan muistilippuja pöyvän nurkalle jos vaikka pittää nukkupussukka käyttee pesulassa tai kengät rasvata tms. Tavarat on kämpässä siellätiällä, ei kuitenkaa näkösällä ku tuo koeravanahus niitä koko aijan muuten haisteloo ja hermoiloo, että eikös sitä jo lähetä...

Alan kassailla tavaroita keittiön apupöyvälle ja nojatuoliin viimestään kolomantena iltana ennen reissua, siitä sitte viimesenä iltana ja viimestään vähän ennen lähtöö kaikki kyitiin ja menoks. Unohtunu eijoo mittää elämätä tärkeempöö ikkään. Kerran jäi jiäkuappiin tuorejuusto ja metukka, mutta onneks niitä sai Kuusamosta.
_________________
Eläkeehä immeisiks
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Blog Käy lähettäjän sivustolla Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
JaniPetteri
14.04.2012 19:49


Viestejä: 3
Kerran olen varustelistan tehnyt ja siitä tuli tolkuttoman pitkä, puolet joutui karsimaan. Perussetti on aikojen saatossa muotoutunut vakioksi, lämpötilan mukaan lisää tai vähentää vaatetta. Pakkaaminen edellisenä iltana ennen reissuun lähtöä ja aamulla kiireellä sivutaskuihin se mitä unohtui + kylmät muonat+joku tarpeeton väline/vaate, jota kuvittelee tarvitsevansa. Kalastusvälineistön särmääminen alkaa oikeastaan heti kun tietää, että on lähdössä ja siihen voi kuluttaa useamman illan kun tutustuu kohdealueen vesistöihin ja miettii, mitä kuvia ottaa mukaan pikkupakkiin.
_________________
Ei se siitä
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä
Lähetä uusi viesti  Vastaa viestiin Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4

 
Tutustu muihin vastaavaan asiaan liittyviin keskusteluihin (Hakee kaikki keskustelut joiden otsikoissa esiintyy sama sana)
Aihe Kirjoittaja Foorumi Vastaukset Lähetetty
Varusteiden hinnat 1930-luvulla Mangrove Erämies eri aikakausina 3 24.03.2020 13:49 Katso viimeisin viesti
Aihepiirin verkkokaupoista ja varuste... Pihkasilmä Kaarnakorva Kesävaellusvarusteet 1 01.04.2018 15:31 Katso viimeisin viesti
Apua varusteiden hankintaan River Kesävaellusvarusteet 50 12.02.2018 2:12 Katso viimeisin viesti
Millä kriteereillä valikoituu reissun... tst Yleisiä retkeilyyn liittyviä sekalaisia asioita 15 15.03.2017 20:12 Katso viimeisin viesti
Varusteiden entisöintiä? Pertti Kurki Yleisiä retkeilyyn liittyviä sekalaisia asioita 3 18.05.2016 20:29 Katso viimeisin viesti
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


      Sivun alkuun  

Sivu 4 Yht. 4
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4
Siirry: