Vaellusturinat II
Osta ja työllistä yh-äitejä Vietnamissa
 
Etusivu Rekisteröidy VaellusWiki Ohje Vaellusnet Kuva MMS-Blog Vaellusturinat I Tilastot Avatarit Valokuvakilpailu WAP  
Asentopaikkani Phoogle | Retkeilijän kiintopisteet                      

Kantotulen lieskan leikintää Hammastunturin syksyisessä erämaassa.... Kulpakkojokea Hammastunturin kupeessa....... Kuoppajärvi Hammasjärven pohjoispuolella ja ruskainen haavikko........ Pyhä-Nattasen huipulta heinäkuun 2005 helteillä... Idyllinen Riestojoki Sompion luonnonpuistossa..... Anterin huipulta itäänpäin kevättalvella 1993.....
 

Vaellusturinat II Foorumin päävalikko Muu maailma Tour of Mont Blanc
Näytä edelliset viestit:   
      Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia  
Lähetä uusi viesti  Vastaa viestiin

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe: Tour of Mont Blanc
Mummis
07.07.2010 11:49


Viestejä: 41
Kävin Tour of Mont Blancin nyt kesä-heinäkuun 2010 vaihteessa (yksin, kuten tuolla aikaisemmin kyselin). Jos jotakuta kiinnostaa tuoreet reittitiedot tai muut kokemukset, niin kysäiskääpä. Käytin matkaan 8pv, ei hissejä (paitsi aloitus/lopetus Chamonixissa) eikä busseja, joten niistä en osaa sanoa.Kiertosuunta yleisin eli anti-clockvise.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe: Great!
Johnny
20.09.2010 13:14


Viestejä: 7
Miten reissu meni muuten? Oliko reitillä ruuhkaa? Entä reitin kunto?
Oliko niin hienoa kuin odotit?
Millaiset säät oli?
Miten yöpymiset? Teltassa vai majassa?
Vesipisteet matkalla?
Kaikki informaatio tervetullutta Smile

Thanks!
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe: TMB-kokemuksia
Mummis
03.10.2010 23:57


Viestejä: 41
Reissu meni hienosti. Varasin siihen 10 päivää mutta tein kahdeksassa.Olin liikkeellä 6 - 9 tuntia päivässä. Olin kesä- heinäkuun vaihteessa, ruuhkaa ei ollut. Mukavasti oli väkeä liikkeellä kuitenkin, tällaiselle yksinmatkaajalle turvallisesti. Reitti oli hyvässä kunnossa, alkukausi kun oli; paikoin oli keväästä johtuvaa sulavan lumen haparointia ja parissa paikassa joki piti ylittää osaksi sulanutta (monta metriä veden pinnan yläpuolella olevaa) lumikantta pitkin. Italiassa yhdessä solassa oli maanvyötymää; vain yhdet jalanjäljet yli sen ennen minua, ilmeisesti nekin varoituslippujen asettajan Smile.

Oli todella hienoa, hienompaa kuin odotin. Maisemat olivat mahtavat, vähän vaihteluakin oli, ja vuoriston & pikkukaupunkien ja kylien vuorottelu oli pohjanmaan akalle mainiota viihdettä. Säät olivat upeat,myöhään iltapäivisinhän aina ukkosti mutta sillloin olin jo katon alla. Yli 30 astetta useimpina päivinä, mutta vuorilla ja illaksi aina viileni ihanasti. Yövyin vuoristomajoissa (Gite, chalet, refuge..) ja ne olivat hyvin varustettuja, kaikki tarpeellinen löytyi, ja halvalla, ilmaiseksi sai reittitietoja toisilta yöpyjiltä. Vettä oli hyvin saatavilla, kannoin turhaan varapuolloa. Juomamuki olisi kätevä, nyt join suoraan puroista käsistäni; en kyllä saanut pöpöjä mutta likaisista käsistä niitä olisi saanut helpommin kuin kirkkaasta vuoripurosta. Ja varsinaisia vesipisteitä oli pitkin matkaa myös. Reitillä oli sekä kivistä ja kovaa että pientä hiekkaista pintaa, lisäksi paikoin sellaista että sateella olisi ollut liukasta, eli kenkiin kannattaa kyllä satsata. Sauvat on tosi tarpeen myös, etenkin alastuloissa ja paikoin joenylityksissä, ei horjuta niin.
Kuvia reissustani, peruskameralla ja huonolla tähtäyksellä täällä: http://picasaweb.google.com/Eilan.koirat/LiisanTourOfMontBlanc2010#
Yksin kun reissasin, en jaksanut aina laskea rinkkaa selästä kameran kaivamiseksi, ja kaulassa sitä ei kävellessä voinut kiikuttaa, jälkeenpäin harmitti että olisi pitänyt enemmänkin ottaa ja oikein harkiten...
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Johnny
04.10.2010 16:15


Viestejä: 7
Ok! Kiitos infosta! Hienoja kuvia Wink

Onko reitillä paljon mahkuja telttamajoitukseen jos tuvat ovat täynnä? Tarviiko varautua kuoriasulla? Voi olla turha aurinkoisena päivänä mutta ehkä tarpeellinen jos sataa. Entäs makuupussi? Ei taida ihan kesäpussi riittää eli onko 3-season malli vähän parempi vaihtoehto?
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Timppa_M
06.10.2010 19:27


Viestejä: 6
Elävästipä tuli kuvista oma reissu TMB:llä -08 mieleen, yhtä hienoissa keleissä meni meilläkin silloin, oltiin vaan syyskuussa liikenteessä Very Happy

Johnny: Periaatteessa telttailu on kielletty, mutta yön yli onnistuu. Jos vuoristomajojen lähellä meinaa telttailla niin kannattaa käydä kysymässä majalta missä olisi sopivaa paikkaa ja samalla vähän niinkuin "lupaa" teltalle, samalla voi tukeuta huoltopuoleen majoissa.
Kuoriasu minusta kannattaa ottaa reissuun kun kuitenkin reitti kulkee parinkin tonnin korkeudella osittain ja kelit voivat vaihtua nopeastikin.
Makuupussista... varmaan kesäpussillakin pärjää jos suunnittelee päivämatkat sillai että majoittuminen (teltassa) on alempana, meillä oli suunnitellusti "herrasmiesreissu" ja yövyttiin kaikki yöt vuoristomajoissa, joten siellä pärjäsi loistavasti sellaisella makuupussin suojapussilla joka menee nyrkinkokoiseen pakettiin, peitot ja systeemit kun on vuoristomajoissa firman puolelta.

Muutenkin kannattaa miettiä millai reissun meinaa heittää, vähälläkin kantamisella pärjää (pikkurepulla) jos tukeutuu paikalliseen "alkuasutukseen" eli myöskin keittimet yms. voi jättää pois... jos haluaa olla omavarainen niin joutuu kantamaan enemmän. Kannattaa kuitenkin jo suunnitteluvaiheessa muistaa että jos koko reitin heittää niin variaatiosta riippuen nousua ja laskua tulee koko reissulla noin 10 km joten jossain vaiheessa voi laittaa miettimään repun painoa Laughing
_________________
" ...the wolf in him merely slept.”
― Jack London
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Johnny
07.10.2010 14:51


Viestejä: 7
Timppa_M: Miten varasitte majoituksenne vai varasitteko ollenkaan? Onko olemassa jokin sivusto mikä välittää majapaikkoja ja jossa olisi kaikkien majojen yhteystiedot? Entä onko suotavaa osata ranskaa/italiaa kun tiedustelee varauksia vai pärjääkö enkulla?
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Timppa_M
07.10.2010 20:05


Viestejä: 6
Johnny:
Emme varanneet majoituksia etukäteen kun ajoitimme reissumme syyskuuhun (keski-Euroopassa elokuu on vielä lomakuukausi eli todennäköisesti kannattanee silloin varata etukäteen). Suurin osa vuoristomajoista sulkee syyskuun puolivälissä joten se kannattaa ottaa huomioon jos syssymmälle jättää...

Listaa TMB:n varrella olevista majoista löytyy mm. http://www.ohm-chamonix.com/fiche.php?id=62&liste=tmb&ling=En
Em. osoitteesta löytyy majojen aukioloajat, hinnat noin, puhelinnumerot jos haluaa varata, tieto onko mahdollista maksaa kortilla (CC = credit card), osassa on koordinaatit, linkit ko. majan kotisivuille, yms. hyödyllistä tietoa. Matkan edetessä voi tietty tehdä niinkin (varsinkin jos ei pahimpaan sesonkiaikaan ole liikkeellä), että esim. aamulla lähtiessä majalta pyytää henk.kuntaa soittamaan seuraavaan mestaan ja varaamaan paikan. Osassa majoista on dormitorien lisäksi huoneita, mutta ne yleensä menevät ensimmäisenä.
Tuollainen "herrasmiesreissu" on majoihin tukeutumalla helppo, ei tarvitse muoniakaan kannella vaan ottaa majoituksen puolihoidolla, jolloin kyllä kannattaa ajoittaa matkanteko huomioiden päivällisen tarjoiluaika... yleensä siinä ilta 7 maissa... majalle tullessa vaan suihkuun ja bisselle ruokaa odotellessa ja parhaillaan neljän ruokalajin päivällinen (kyllä... yleensä tulee joku alkukeitto, pääruoka, juustolautanen ja jälkiruoka) viinin kanssa jossain vuoristossa niin kylläpä saa vaihtelua perisuomalaiseen korpivaellukseen Very Happy

Kielestä... englannilla pärjää hyvin... mutta kannattaa varautua jos enklannilla soittelee varauksia että varaus voi olla vähän sinnepäin kirjoitettuna... tämä kokemus eräältä kiipeilyreissulta Alpeille, en edes yrittänyt varata sukunimellä vaan lyhyesti etunimellä kun jo puhelimessa oli "aistittavissa" kielellisiä hankaluuksia... niinpä varaus löytyi lopulta "salanimellä" Demo Smile
_________________
" ...the wolf in him merely slept.”
― Jack London
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe: jatkoa
Mummis
11.10.2010 19:24


Viestejä: 41
Tuossa tulikin jo kommentteja, teltasta en tiedä kun olin majoissa - yksin kulkijana teltta & keittovehkeet tekee aika äkkiä painoa, ja kun kotimaassa kuljen metsissä, on kivaakin yöpyä seurassa eri maista tulevien kanssa. Kuulee myös vastaantulijoilta tuoreet reittivihjeet, mikä on tärkeää jos kelit vaihtelevat. Yksi porukka oli teltalla kulkien lähes samaa rytmiä kuin minä - ja ainakin kolmena yön näin heidät majassa.
Ja KYLLÄ, kuoriasu mukaan. En missään nimessä lähtisi vuoristoon ilman sadeasua. Itävallassa pari vuotta sitten tein 5-6 tunnin kävelyn n. 2 km korkeudessa, ja tarpeen olivat niin aurinkorasva ja lippis kuin sadeasu ja hanskat.. Sadehan on melkein iltapäivän vakio tuolla.
Englannilla pärjäsi, mutta paikoin oli kanssareissaajien apuun turvauduttava. En osaa yhtään ranskaa, mutta ennen reissua opettelin sanomaan tervehdykset ja yksi yö, yksi henkilö, makuusali, aamiainen, ei päivällistä .. sillä sain pari kertaa varattua yösijan Wink ihme kyllä. Opettelin myös reittisanoja ylös, alas, vasen, oikea .. jos olisi tarvinnut apuja.
Tein muuten myös mukaan in case of emergency -tietoja englanniksi, pääsanat myös ranskaksi, ja sijoitin laminoituna reppuun. Ajattelin että jos sattuu jotain, ei tarvitse sanakirjaa plarata.

--reissu oli oikeasti hieno, jopa niin että olen vakavissani harkinnut että lähtisin uudelleen, nyt kun tiedän kaikki nämä perusjutut, ja kiertäisin vaihtoehtoreitit. Siellä kun oli niin monessa kohtaa vaihtoehtoja, eikä siis kaikkia voinut kiertää. Kukaties joku kesä lähdenkin!
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä
Lähetä uusi viesti  Vastaa viestiin

 
Tutustu muihin vastaavaan asiaan liittyviin keskusteluihin (Hakee kaikki keskustelut joiden otsikoissa esiintyy sama sana)
Aihe Kirjoittaja Foorumi Vastaukset Lähetetty
Swiss Alpine Pass (Via Alpina 1) ja J... Mummis Muu maailma 0 10.09.2019 17:39 Katso viimeisin viesti
Myydään Fjällräven karl housut sekä T... hukkapoeka Ostetaan ja Myydään 1 21.03.2016 12:01 Katso viimeisin viesti
Monte Rosa tour Mummis Muu maailma 5 06.01.2016 21:50 Katso viimeisin viesti
Evon tour alivio 24 28" 54 cm ja... Capella Ostetaan ja Myydään 1 15.12.2014 12:49 Katso viimeisin viesti
M:Evon tour alivio 54cm runko ja Noki... Capella Ostetaan ja Myydään 3 20.11.2014 15:11 Katso viimeisin viesti
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


      Sivun alkuun  

Sivu 1 Yht. 1
Siirry: