Vaellusturinat II
Osta ja työllistä yh-äitejä Vietnamissa
 
Etusivu Rekisteröidy VaellusWiki Ohje Vaellusnet Kuva MMS-Blog Vaellusturinat I Tilastot Avatarit Valokuvakilpailu WAP  
Asentopaikkani Phoogle | Retkeilijän kiintopisteet                      

Kantotulen lieskan leikintää Hammastunturin syksyisessä erämaassa.... Kulpakkojokea Hammastunturin kupeessa....... Kuoppajärvi Hammasjärven pohjoispuolella ja ruskainen haavikko........ Pyhä-Nattasen huipulta heinäkuun 2005 helteillä... Idyllinen Riestojoki Sompion luonnonpuistossa..... Anterin huipulta itäänpäin kevättalvella 1993.....
 

Vaellusturinat II Foorumin päävalikko Lappi Lonely Rider
Näytä edelliset viestit:   
      Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia  
Lähetä uusi viesti  Vastaa viestiin Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Lonely Rider
30.07.2009 13:58


Viestejä: 161
Juhannusreissu Hammaskairaan ja kultamaille tuli sitten tehtyä. Tunturien Tuulan kanssa ihastuimme todella näihin erämaisiin selkosiin. Jo Ivalojoki Kultaloineen oli miellyttävä yllätys. Uusi vanhaan malliin rakennettu autiotupa Hilttoneineen upea. Kultalan jälkeen sitten immeisiä ei näkynytkään Hammaskairassa. Olen tähän saakka vähän vierastanut Tuulan GPS:ä, mutta sehän on mainio vekotin. Kehäpään rinteiden pusikoissa Riderin hattureuhkan hattunauha solkineen pääsi putomaan. No tuula palasi vekottimen kanssa jälkiä takaisin ja sieltähän se koivun oksalta löytyi. Samoin kävi Appislompolon rantapusikoissa. Meikäläisen kötsä oli hakaneuloilla rinkan selkämyksessä kiinni. Jonkin kilometrin kuljettuamma, huikkasin Tuulalle: "Katoppa onko hattu tallella." Ei ollut, ja selkääni alkoi kylmätä. Näinkö kadotin lemppari hattuni. Ei muuta kuin Gepsi päälle. Huutelin Tuulalle, ettei me nyt tästä olla kuljettu. Olisi pitänyt luottaa nykytekniikkaan. Sieltähän se kilometrin päästä löytyi. Muuten ei olisi löytynyt. Jätimme rinkat etsintäreissunajaksi ja ripustimme koivuun kaksi punaista avaruuslakanaa. Nämäkin löytyivät. Jälkeenpäin luin väärtini BR:n tapauksesta. Onneksi siinäkin lopuksi kävi hyvin.

Pietarlauttasen ja Kehäpään välistä jutasi parin tuhannen poroelo vasoineen. Meni siinä
pari tuntia odotella vihreää valoa, että pääsi jatkamaan matkaa. Laitoimme leirin pystyyn nimettömän lompolon rantaan (kahden lipan lompolo). Yöllä alkoi semmoinen sade ja sitä kesti aina seuraavaan iltaan yhtäjaksoisesti. Se päivä luppoiltiin, mitä nyt sitten noustiin Pietarlauttaselle. Sieltähän oli huljakat näköalat ja kaiken kruunuksi kaksi uljasta maakotkaa liiteli ilmavirtojen mukana, ilmeisesti poronvasat mielessä.

Ylemmän Appislompolon puronylityksestäkin selvittiin ilman suurempia kommelluksia ja sitten meitä odottikin todellinen helmi. LaVu -67 peruskorjattu persoonallinen kämppä.
Kohta 40-vuotta on kairoja tullut kierrettyä, mutta sen veroista ei ole ennen tullut vastaan.

Kalakin oli syönnillään. Tuulallakin oli niin iso jänkäkoira siiman päässä, että vapa katkesi keskeltä poikki. Varokaa sitä eteläpään vesipoteroa, ilmeisesti tulvien jäänteitä. Minulta vei 3 pitkässä perukkeessa olevaa lippaa. Tuulalla sitävastoin tuli joka heitolla isoja ahvenia!!!! No saihan Tuulakin elämänsä elämänsä ensimmäisen jänkäkoiran ja samoin harreja virvelillä.

Seuraavana päivänä Appisjoen harrit olivat hurjalla päällä. Otimme vain juhannuskalat.
Appisjokivarsi varsinkin alajuoksultaan oli kokemisen arvoinen. Oli paikoin haasteellista päästä eteenpäin. Juhannusharrit sitten klo. 24.00 paisteltiin Kultalassa ja autiotuvassa ollut parikuntakin sai suunsa makeaksi.

Riderikin selvisi "pienellä" puuskutuksella 576 askelmaa ja Pahaojalle. Seuraava viikko menikin kullankaivuussa ja Tuulakin löysi Jussinpäivänä 24.6 0,7grammasen koruhipun.
Sattui vielä koruseppä Janne Kannistokin paikalle ja kovasti kehui hipun muotoa. Ja kun vielä oli meidän vuosipäivä, menimme oikein Tunturihotelliin herkuttelemaan Jäämeren lohella, poronkäristyksellä ja jäädytetyillä karpaloilla kuumalla kinuskikastikkeella.

Lentävät ystävät tulivat taasen kerran Jussinpäivänä niin kuin ennenkin. Hammaskairassa niitä ei ollut.

Nyt taas polttelee. Illalla suunnistetaan taas kohti valtausta. Nyt hillat eli lakat päätavoitteena ja tietenkin Tuulan hipulle koitetaan löytää kaveri. Kuvia laitetaan sitten myöhemmin. Laughing Laughing
_________________
Lonely Rider
Suurten vuorten ja etäisten laaksojen "yksinäinen" ratsastaja
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
rautu
30.07.2009 14:54


Viestejä: 6662
[quote=]
kaiken kruunuksi kaksi uljasta maakotkaa liiteli ilmavirtojen mukana, ilmeisesti poronvasat mielessä.[/quote]

Hieno kuulla, että kotkat ovat vielä maisemissa. Valtauksella ollessamme nämä kotkat olivat päivittäisiä vieraita taivaalla. Eikä ihme, sillä pesäpuu oli alle kilometrin päässä. kerran kävin pesän alla ja siellähän kaksi poikasta istui pesän reunalla. Komea näky.

[quote=Seuraavana päivänä Appisjoen harrit olivat hurjalla päällä. Otimme vain juhannuskalat.
Appisjokivarsi varsinkin alajuoksultaan oli kokemisen arvoinen. Oli paikoin haasteellista päästä eteenpäin. Juhannusharrit sitten klo. 24.00 paisteltiin Kultalassa ja autiotuvassa ollut parikuntakin sai suunsa makeaksi
.:[/quote]

Hienoa, että saitte ruokakalat. Appisjoki on valitettavasti nykyään rauhoitettu ylimmäisen Appislompolon puolesta välistä Ivalojoelle asti. Tämä vain tiedoksi, ettei kukaan lukijoista vahingossa hairahdu joelle kalaan suuremmassa mittakaavassa.
Se on hyvä harjusjoki, mutta taimenta tuolla rauhoituksella kai pyritään suojelemaan.
_________________

Ei oo häränpäivää!!
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Jussi
30.07.2009 23:31


Viestejä: 387
Hieno reissu Lonelyllä ja Tuulalla Smile
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Lonely Rider
08.05.2010 19:29


Viestejä: 161
Tervehdys kunnioitettavat Savusilmät!

Kevät on jo pitkällä, pieni askel alkukesän vihreyteen vielä. Lonelykin on herännyt jo aikaa sitten talvihorroksestaan. Nyt kun taas nuo nettiyhteydetkin pelaavat, ajattelin laittaa pitkästä aikaa joitain riipustuksia turinoihin.

Sitten viime kesäkuun Hammastunturin reissun jälkeen olimme Tunturien Tuula kanssa elokuun eka viikon hillastamassa valtaukselta käsin. Hillat tai lakat valitettavasti Kutturan perällä ja Vuotson maisemissa olivat anhittomissa. Paskajängälläkään Kyläojan latvoilla ei löytynyt marjan marjaa. Tosin mesikämmeniäkään ei näkynyt, vaikka Tuula sellaisen halusi kohtaavansakin maisemissa. Vanhat kultapaikat Kellotapuliojalla herkistivät mieltä.

Pyhänattasellakin kiipeiltiin elokuun helteessä. Koko viikko oli shortsikelejä, itikoita korkeintaan laajoilla soilla. Tankavaaran kisoissakin käytiin avajaisperjantaina. Kuksa-Joukolta ostettiin vaellussauvat, joihin mestari poltti allekirjoittaneiden nimimerkit. Joitakin vanhoja tuttujakin näkyi riennoissa, liekö joku savusilmäkin siellä?

Syyskuussa sitten vaellettiin muotkan ruskalehdettömissä maisemissa. Edellisen kerran lähdin . .
_________________
Lonely Rider
Suurten vuorten ja etäisten laaksojen "yksinäinen" ratsastaja
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Lonely Rider
08.05.2010 20:26


Viestejä: 161
Jatkuu.... Edellisen kerran lähdin Muotkanruokulta ja palasin sinne vaellukselta 30 vuotta sitten eli 1979. Hansin näkeminen oli riemukasta, sama veijari kuin ennenkin.
Oula oli viimeeksi pikkuvekara, nyt vöyreän lupsakka saamenmies. Sekä isä että poika ovat todellisia mestarikokkeja. Poronkäristys on Suomen parasta ja tunturikala sitten...

Säät suosivat, eikä kertaakaan tarvittu sadeviittaa. Teltassa yövyttiin ja tulilla ruoka tehtiin. Pakkanenkin nipisteli öisin, tosin makuupussissa tarkeni kylki kyljessä hyvin. ,Hieno oli taas reissu. Kulkijoita oli vähän, 13.9--, pari porukkaa kohdattiin Peldojoen varressa. Peldoaivilta bongattiin 4-5 hengen ryhmä kiikarilla. Vaelsivat kuin muurahaiset järven rantaa kohti jokisuuta.

Syksymmällä laavuiltiin paljon ja uusi vuosi aloitettiin Kervan laavulla piukuessa pakkasessa
ja seuraavana päivän Piikkiössä Hevonpään laavulla. Samaa tahtia koko kevät, välillä Lonelyn oikea polvi operoitiin......Vielä on vasen nilkka ja oikea olkapää säilyneet veitseltä........ Pääsiäisenä pykällettiin vesisateen innoittamina Oriveden Pukalassa ja Siikanevalla, missä virkeä ja reipas porokoiranuorukainen söi Lonelyn juustocambingin ja karjalanpiirakat.
_________________
Lonely Rider
Suurten vuorten ja etäisten laaksojen "yksinäinen" ratsastaja


Viimeinen muokkaaja, Lonely Rider pvm 09.05.2010 19:17, muokattu 1 kertaa
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Tuntureiden Tuula
08.05.2010 20:28


Viestejä: 289
Very Happy Embarassed Rolling Eyes Laughing Cool
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Blog Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Lonely Rider
08.05.2010 20:46


Viestejä: 161
Vappu vietettiin Teijon mainioissa maisemissa. Harjoitusmielessä LJK:ssa oli painoa parisenkymmentä kiloa ja Tuulallakin melkein. Tuula bongasi ensimmäisen vaskiksensa jonka lämminnahkaista hipiää ihaili. Yövyttiin Endalin laavulla kuunnelen laulurastaan monivivahteista hienoa laulantaa. Luontotuvan muikean rentouttava löyly sitten pehmitti vanhan kopperoiset koivet.

Helatorstaina mennään harjoittelemaan rinkankantoa viideksi päiväksi, juhannuksen alla tapahtuvaa Lemmenjoen 9 pv:n vaellusta varten. Lemmen reissun jälkeen valtaukselle Tuulalle etsimään tämän viimekesänä löytämälle hipulle kaveria. Toivottavasti tulee antoisa retkeilykesä ja paikat pysyvät ehjinä Very Happy
_________________
Lonely Rider
Suurten vuorten ja etäisten laaksojen "yksinäinen" ratsastaja
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
tyy
08.05.2010 21:02
Vieras

Onko kevätmieli ajanut Lonelyn ja sudettaren vaellusnettiiin? Hyvä niin, ei ole pitkän aikaa kuulunutkaan mitään.

Hyvää vaelluskesää teille.
 Sivun alkuun
Personal Photo Album Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
raito
08.05.2010 21:55


Viestejä: 438
...majesteetillista on kotkan liito Sokostin kruunun yllä Wink

Edit: taisipa tulla arvoitus...
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Joosua Joutomies
10.05.2010 17:03


Viestejä: 22
Sen verta on kommentoitava, että Muotkanruoktun Oula on siirtynyt talven aikana toisille palkisille. Kovin oli vielä nuori nukkumaan pois.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
pesala
10.05.2010 17:50


Viestejä: 2458
Joosua Joutomies kirjoitti:
Sen verta on kommentoitava, että Muotkanruoktun Oula on siirtynyt talven aikana toisille palkisille. Kovin oli vielä nuori nukkumaan pois.onks tosi kanssa. ei silti, että epäilisin tietojasi , mutta tuntuu oudolta. viime kesänä riskissä kunnossa.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Korpijaakko
10.05.2010 18:19


Viestejä: 6935
pesala kirjoitti:
Joosua Joutomies kirjoitti:
Sen verta on kommentoitava, että Muotkanruoktun Oula on siirtynyt talven aikana toisille palkisille. Kovin oli vielä nuori nukkumaan pois.


onks tosi kanssa. ei silti, että epäilisin tietojasi , mutta tuntuu oudolta. viime kesänä riskissä kunnossa.


Taisipa olla Oulan saattajaiset Muotkan Ruoktussa menossa kun siinä huhtikuussa kävimme. Vähän kiusallinen tilanne olla asiakkaana tuossa tilanteessa... Hans asennoitui kyllä hyvin, no, yrittäjämäisesti.
_________________
Galleria ja blogi
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
pena
10.05.2010 18:46


Viestejä: 1396
pesala kirjoitti:
- - - viime kesänä riskissä kunnossa.

Viime kesänä (ja aikaisemminkin) monet ovat panneet merkille tämän ylenpalttisen riskiyden. Riski kunto ei välttämättä ole sama kuin terve kunto. Valitettavasti.
_________________
Omia polkuja kuljemme me, jotka emme löydä toisten tallaamia ...
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Lonely Rider
29.11.2010 17:28


Viestejä: 161
Kesän ja syksyn lapinreissut ovat tulleet tältä vuodelta tehdyksi. Juhannuksen aikaan olimma kymmenen päivän vaelluksella Lemmenjoella Tunturien Tuulan kanssa. Säät olivat suosiolliset ja itikoita ja mäkäriä vain Juhannus yönä (Jäkäläpää) ja päivänä purovarressa Kokon kämpältä laskevan puron varressa. Pari yötä oltiin Vaskojoella, upea paikka täytyy sanoa (kämppä). Alkutaival tuli vaellettua "yöaikaan" ja unirytmit vähän sekosivat. Juhannusaaton vaellus pilvettömässä ja tuulettomassa säässä (ruokailut, tunturien huipuilla) oli ehkä upein kokemus. Savotta-Kaisan kämpällä päästiin saunomaankin. Vähän olivat kieltämättä paikat vähän muuttuneet sitten v. 85, jolloin Rideri viimeeksi Lemmellä kävi.

Tuula ehti olla vielä viikon meikäläisen valtauksellakin, kunnes lähti kuukaudeksi etelään.
Sitten elokuussa lopulta tuli takaisin ja hillasoita kierrettiin ja vähän patikoitiinkin lähituntuntureilla. Kaksi kuukautta tuli Riderillä yhtä soittoa oltua reissussa. Joskus tuli aika vähän pitkäksi, mutta Werneri-myyrästä ja muutamasta vesipäästäisestä oli hupia.

Syyskuussa sitten viikon reissu Pallaksella. Kun polulta poikkesi sai olla omassa rauhassa, mutta muuten väkeä kyllä riitti.
Täällä etelässä ollaan sitten bongattu laavuja, viimeeksi Birgitan polulla.
Hyvää Joulun odotusta kaikille savusilmille.
_________________
Lonely Rider
Suurten vuorten ja etäisten laaksojen "yksinäinen" ratsastaja
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
virveli
29.11.2010 18:53


Viestejä: 195
Kiva kuulla "nuorenparin" vaelluskesästä ja kullanhuuhdonnastakin. Lemmenjoella oli varmaan hienoa juhannuksen aikaan. Sinne minäkin haaveilen ensi vuonna ...

Mukavaa joulunodotusta Razz Razz
_________________
Not all who wander are lost...
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla
Lähetä uusi viesti  Vastaa viestiin Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7

 
Tutustu muihin vastaavaan asiaan liittyviin keskusteluihin (Hakee kaikki keskustelut joiden otsikoissa esiintyy sama sana)
Aihe Kirjoittaja Foorumi Vastaukset Lähetetty
Lonely Rider´ille! Nuuskis Yleisiä retkeilyyn liittyviä sekalaisia asioita 2 04.12.2006 19:40 Katso viimeisin viesti
Lonely Riderin polvesta vielä janne80 Lappi 41 14.10.2006 19:25 Katso viimeisin viesti
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


      Sivun alkuun  

Sivu 7 Yht. 7
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Siirry: