Vaellusturinat II
- Osta ja työllistä yh-äitejä Vietnamissa
 
Etusivu Rekisteröidy Ohje Vaellusnet Kuva MMS-Blog Vaellusturinat I Tilastot Avatarit  
Asentopaikkani Phoogle                      

Kantotulen lieskan leikintää Hammastunturin syksyisessä erämaassa.... Kulpakkojokea Hammastunturin kupeessa....... Kuoppajärvi Hammasjärven pohjoispuolella ja ruskainen haavikko........ Pyhä-Nattasen huipulta heinäkuun 2005 helteillä... Idyllinen Riestojoki Sompion luonnonpuistossa..... Anterin huipulta itäänpäin kevättalvella 1993.....
 

Vaellusturinat II Foorumin päävalikko Kesävaellusvarusteet Pakkipussin käyttö Trangialla keittäessä? Puhdistus?
Näytä edelliset viestit:   
      Kaikki ajat ovat GMT + 2 tuntia  
Lähetä uusi viesti  Vastaa viestiin Siirry sivulle Edellinen  1, 2

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
Ursus
25.04.2010 7:14


Viestejä: 7284
Uuden kirjoittajan ja uusien tai ennenkin esitettyjen kysymysten esittäjän ilmaantuminen palstalle pitäisi olla myönteinen asia - eikö niin? Nevis voisi miettiä kirjoittelunsa motiiveja mennessään heti asiattomuuksiin ja ilkkumalla avoimesti vaelluksen peruskysymyksiä esittävälle ja meille asiallisesti vastanneille. Kunpa olisi ollut tällainen palsta silloin, kun itse tätä harrastusta aloittelin. Ei olisi tarvinnut keksiä pyörää uudestaan.
Karavaani kulkee, vaikka ....
_________________
Jos metsään haluat mennä nyt , sä takuulla yllätyt ...
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
seppo
25.04.2010 7:58


Viestejä: 2411
Täällä on jo tullutkin sekä asiallisia että asiattomia ohjeita. Mutta varmuuden vuoksi:
pakkipussi on tarpeeton, astiat saa puhtaaksi keittämällä ruokailun päätyttyä vettä ao. astiassa ja käyttämällä tavallista astianpesuharjaa pesuun. Pese riittävän kaukana juoksevista vesistä, jotta pesuvedet eivät likaa puroja vaan imeytyvät luontoon.

Tenua on perinteisesti ollut kahta lajia: Sinolia ja Marinolia. Sinolin polttominen mustuttaa astian pohjan kun taas Marinol on vähemmän likaava. Otitpa kumpaa tahansa, yksi litra riittää. Kun poltat tenua Trangiassa, anna sen palaa loppuun asti, eli laita polttoainetta sen verran vähän, jotta sitä ei jää ruokailun ja puhdistuksen jälkeen polttimoon. Vaikka on olemassa hyvät tiivisteet, riskinä on tenun joutuminen keittoastiaan (pakkiin) ja sitten edessä olisi iso puhdistusoperaatio.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Blog Käy lähettäjän sivustolla Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
reelland
25.04.2010 8:13


Viestejä: 141
Tiskaustarpeeseen vaikuttaa myös se mitä syöt. Esim. valmiit pastapussit jäävät kiinni kuin tauti, itse kuivatuista materiaaleista itse maustaen ei jää juuri mitään tiskattavaa. Jos syö pussiruokaa johon kaadetaan vesi, ei tiskiä tule lainkaan. Erityisesti rasvatahrojen osalta oleellisinta on riittävän kuuma pesuvesi, pesuaineen tarve/kulutus on todella nimellistä. Myös kattilan materiaali vaikuttaa (alumiini/teflon).
Minulla on mukana astiaharjan irtopää ja filmipurkillinen fairyä (josta yli puolet palaa kotiin).
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
uNNa
25.04.2010 12:20


Viestejä: 240
Yksi tapa vähentää tiskiä on myös se, että hauduttaa ruokaa haudutuspussissa, johon pakin/kattilan laittaa kuumana hautumaan (englanniksi kulkee pot cozy-nimellä). Siis esim. puuron (joka tosin ei tainnut kuulua suosikkeihisi Very Happy ) saa helposti tehtyä kun sekoittaa puurohiutaleet kiehuvaan veteen ja siirtää kattilan sisältöineen haudutuspussiin muhimaan kymmeneksi minuutiksi. Haudutuspusseja on kaupallisesti myytävänä, mutta sellaisen voi väsätä itsekin. Itse käyttänyt huovutettua villaa sellaisenaan tai sitten käsityökaupasta ostamaani termokangasta (siinä on joku hopeanvärinen kahiseva välissä ja sen päällä villamaista ainetta) puuvillakankaalla päällystettynä. Villapipo ja sen ympärille vielä joku toinen vaate kelpaa sekin. Pääasia, ettei ole sulavaa materiaalia.

Ei siis pääse kärvähtämään sapuska kiinni kattilan/pakin pohjaan, kun oikeastaan vain vettä keitetään tulella.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
teeässä
25.04.2010 14:28


Viestejä: 312
trangian kattilaan on helppo rakentaa halpis retkipatjasta ns aromipesä, taitaa löytyä ohjeet täältä turinoistakin. itse liimailin palat kuumaliimalla ja päällystin sisäpuolen vielä alumiini teipillä on kevyt ja toimii, jätin trangian kuljetuspussin pois ja kuljetan keitintä "aromipesässä", tuolla hauduttelee hyvin puurot ja muutenkin ruuat saa pysymään hyvin lämpimänä.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
metsien mies
25.04.2010 15:40


Viestejä: 52
Jos ei halua askarrella haudutuspussia tai aromipesää (joissa molemmissa on sama idea, ja alkuperäinen versio näistä taitaa olla heinälaatikko), niin saman asian voi tehdä näinkin helposti: Ruokailuastiaksi valitaan reilun kokoinen, tiiviillä kannella varustettu muovikippo. Ruoka-ainekset ja kiehuva vesi kaadetaan kippoon ja laitetaan kansi päälle. Kippo laitetaan makuualustan päälle ja peitetään makuupussilla. Annetaan hautua. Syödään.
_________________
Nyt kulkee.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
ZuiQuan
25.04.2010 17:21


Viestejä: 10
Yhdellä keittokerralla siis kaksi lämmintä ateriaa. Kuulostaa sen verran kätevältä, että voisin nostaa lämpimien aterioiden määrän kolmeen päivässä.
_________________
I'm a rolling thunder, pouring rain I'm comin' on like a hurricane!
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä Vaellusnetin käyttäjät kartalla

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
AnttiH
25.04.2010 18:01


Viestejä: 1307
Resupekka kirjoitti:
AnttiH kirjoitti:
Resupekka kirjoitti:
Pesuaineen käyttäminen luonnossa on järjetöntä. Ja talvella hinkataan varpujen puutteessa havuilla tai tunturissa lumella.


No terve. Kyllä meitsi ainakin omilla keikoillani ruokavälineet pesee. Pesen myös käteni vessareissun jälkeen.


Tää sanoma ei kyllä nyt ihan tullut perille, mikäli siinä sellaista oli...


Laughing Sitä meinasin, että pakki pysyy paljon hygieenisempana, jos sen pesee. Olkoon muovia välissä pakkipussissa, paljon helpommin tulee sotkua ja jäämiä, joissa bakteerit voivat elää.
_________________
https://www.anttihaataja.fi
https://facebook.com/anttihaatajaofficial/
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
AnttiH
25.04.2010 18:06


Viestejä: 1307
metsien mies kirjoitti:
...peitetään makuupussilla. Annetaan hautua. Syödään.


Kosteus voi siirtyä pussiin joko hyörystä tai vahingon sattuessa komeuden kaatuessa. En suosittele.
_________________
https://www.anttihaataja.fi
https://facebook.com/anttihaatajaofficial/
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
metsien mies
25.04.2010 18:30


Viestejä: 52
AnttiH kirjoitti:
metsien mies kirjoitti:
...peitetään makuupussilla. Annetaan hautua. Syödään.


Kosteus voi siirtyä pussiin joko hyörystä tai vahingon sattuessa komeuden kaatuessa. En suosittele.


Tällainen vaara on periaatteessa olemassa, olet siinä aivan oikeassa. Tärkeätä on siis, että käytetään sellaista muovikippoa, jonka kansi on täysin tiivis. Höyryjen tulee pysyä astian sisällä. Kun astia on vielä sellainen, että sen voi kääntää vaikka ylösalaisin ilman vaaraa vuotamisesta, niin sitä voi kokemukseni mukaan käyttää tähän tapaan.

Jokainen kokkailee toki omalla tavallaan Smile Aromipesät ja vastaavat ovat fiksun tuntuisia virityksiä, varmaan joskus vielä itsekin rakentelen sellaisen.
_________________
Nyt kulkee.
 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kirjoittaja Viesti           Viestin aihe:
makro
25.04.2010 18:33


Viestejä: 349
seppo kirjoitti:
Tenua on perinteisesti ollut kahta lajia: Sinolia ja Marinolia. Sinolin polttominen mustuttaa astian pohjan kun taas Marinol on vähemmän likaava.


...ja Nesteen polttoneste, ei haise/maistu niin kamalalta jos pillaa sitä keittoastiaan ja nokeaa vähemmän.

 Sivun alkuun
Personal Photo AlbumNäytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Vastaa lainaamalla viestiä
Lähetä uusi viesti  Vastaa viestiin Siirry sivulle Edellinen  1, 2

 
Tutustu muihin vastaavaan asiaan liittyviin keskusteluihin (Hakee kaikki keskustelut joiden otsikoissa esiintyy sama sana)
Aihe Kirjoittaja Foorumi Vastaukset Lähetetty
Autiotupien käyttö ryhmien majoitukseen Ursus Lappi 58 12.03.2019 12:55 Katso viimeisin viesti
Kaasukeittimen suuttimen puhdistus Maxwell Ruoanlaittovälineet ja varusteet 11 17.10.2017 13:07 Katso viimeisin viesti
Kelkkareitin käyttö hiihtämiseen jos ... vaari saaresta Lappi 17 15.03.2017 15:19 Katso viimeisin viesti
Majoitteen käyttö tuulensuojana Pertti Kurki Ruoanlaittovälineet ja varusteet 5 01.09.2016 9:58 Katso viimeisin viesti
Gps:n käyttö, koordinaatit ja hätätil... -Ahjo- Lappi 11 08.02.2016 11:44 Katso viimeisin viesti
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


      Sivun alkuun  

Sivu 2 Yht. 2
Siirry sivulle Edellinen  1, 2
Siirry: